Przepis na pierogi z kapusta i serem i ziemniaki

Farsz : 350 g ugotowanych ziemniaków 300 g serka śmietankowego ( z wiaderka ) 350 g wędzonego boczku ( parzonego ) 1 duża cebula sól morska do smaku pieprz kolorowy do smaku Ciasto : 500 g mąki Zobacz więcej
Jak po raz pierwszy zobaczyłam ten przepis naWielkim Żarciu od razu wiedziałam, że muszę go wypróbować. Farsz do pierogów na bazie ugotowanych ziemniaków, podobnie jak w ruskich, których jestem oddaną Zobacz więcej
Smak Zdrowia
Smak Zdrowia Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
Smak Zdrowia
Pierogi dietetycznie

Pierogi dietetycznie 914

Wskazówki dietetyczne Długo się zastanawiałam, czy da się zrobić dietetyczne pierogi i w końcu podjęłam próbę odchudzenia moich ukochanych ruskich, zresztą nie tylko ruskich, bo pierogi prawie Zobacz więcej
Jesteśmy pierogowymi smakoszami. Uwielbiamy i te na słodko i te wytrawne. Prym wiodą u nas ruskie, podane z dużą ilością kwaśnej śmietany. Zawsze robimy więcej i część zamrażamy. Wtedy w bardziej Zobacz więcej
Dokładnie takie pierogi pojawiały się u mnie w domu. Do tej pory ilekroć słyszę o kapuścianym farszu w głowie pojawia mi się obraz smażonej kapusty. Drewnianą łyżką ukradkiem podjadałam ją z rondla. Zobacz więcej
Jak już kiedyś pisałam domowe pierogi to super smaczne danie. Trochę czasu i pracy potrzeba ale te kupne niech się chowają. Robiąc pierogi często myślę jaki farsz do nich wcisnąć aby Zobacz więcej
Mam dla Was pierogi z kapustą kiszoną i ziemniakami. Mniej tradycyjne, ale również bardzo dobre. Warunek jest jeden,.... musicie lubić ziemniaki. Niejeden z Was zauważy, że farsz to tradycyjna śląska Zobacz więcej
ZeSmakiem
ZeSmakiem Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
ZE SMAKIEM
PIEROGI

PIEROGI 5880

Trochę historii o pierogach.... "Powszechnie panuje przekonanie – zarówno wśród Polaków, jak i cudzoziemców, że pierogi to typowe danie kuchni staropolskiej. Nic bardziej mylnego. Przypuszczalnie Zobacz więcej
Te pierogi są po prostu pyyyyszne. Powiem wam szczerze, że nie mogłam się ich najeść. Koniecznie zróbcie taką wersję na świąteczny stół, naprawdę warto. Ciasto też jest szybkie i dziecinnie proste, Zobacz więcej
Mimo że przyrządzam różne potrawy z różnych regionów świata, z przeróżnymi składnikami, od najprostszych do bardzo egzotycznych, to muszę przyznać, że dobre ukraińskie pierogi (wareniki) to danie, Zobacz więcej
kuchara78
kuchara78 Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
z cukrem pudrem
Dania obiadowe bezmięsne

Dania obiadowe bezmięsne 3450

buchty na parze (pampuchy, parowce, kluchy na łachu) curry z pieczarek dorsz zapiekany w sosie szafranowym filet z pstrąga w cieście piwnym hreczniaki kluchy leniwe z patelni kluseczki z kaszy manny Zobacz więcej
Pyszne pierożki wypełnione farszem z kiszonej kapusty, ziemniaków i grzybów. Najlepiej smakują polane przysmażoną na maśle cebulką i z barszczykiem na grzybowym wywarze. Do farszu można wykorzystać Zobacz więcej
Pierogi są rewelacyjne, miekkie ciasto i pyszne aromatyczne nadzienie. Gwarantuję że pierogi w takim wydaniu będą często gościć na niejedym stole... Składniki Ciasto: ok 1/2 kg mąki pszennej jajko Zobacz więcej
Pyszne pierożki z farszem z gotowanych ziemniaków i kiszonej kapusty wymyśliłam dziś by poprawić mężowski nastrój, bo chandrę jakowąś ma (pewnie jesienną), a wiem że uwielbia śląską ciapkapustę - Zobacz więcej
Polska pierogami stoi i o tym chyba nie muszę nikomu przypominać Gdy byłam na wymianie zagranicznej i rozmawiałam z przyjaciółmi z różnych krajów, ich pierwsze skojarzenie zNaszym krajem to PIEROGI! Zobacz więcej
Pierogi z kapustą i białym serem - kuchnia podkarpacka Beskid Dukielski to przygraniczny region położony na południu Podkarpacia, w dorzeczu rzeki Jasiołki. Poza Polakami zamieszkiwali go niegdyś Zobacz więcej
Pierogi z kiszoną kapustą i ziemniakami | Ammniam Ammniam Zdrowo i pysznie dla całej rodziny Menu Kim jestem ? Przepisy Porady Zdrowie Aktywnie Książki Współpraca Kontakt Szukaj... Search for: Pierogi Zobacz więcej
Dusia
Dusia Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
Kluskowopl
Pierogi :)

Pierogi :) 2291

Za dodanie przepisu na pierogi zabierałam się już dłuuugo, w sumie pierwszy raz miały się pojawić przed wigilią, ale jakoś zabrakło mi wtedy weny. Tym sposobem pierogi czekały sobie 2 miesiące na Zobacz więcej
Uwielbiam pierogi. Swoją drogą zastanawiam się, czemu ich jeszcze nie zamieszczałam do tej pory na blogu. Może dlatego, że wydawało mi się, że pierogi umie robić każdy. Jednak niedawno przekonałam Zobacz więcej
Cebulowe, bo to długo smażona, czyli karmelizowana cebula, nadaje im smaku. Pomimo, że nadziane są ziemniakami i serem, nie odważam się nazywać ich ruskimi, choć to chyba wariacja na ten temat. Zobacz więcej