Pierożki dim sum uwielbiam. Do tej pory pamiętam moją pierwszą wizytę w chińskiej restauracji w Paryżu. Miałam wtedy jakieś 12 lat. To był pierwszy wyjazd na tzw. zachód. Znajomy taty zabrał nas do ws
Zobacz więcej
Ten przepis to jeden z moich ulubionych sposobów na wykorzystanie gęsi. Jest przepyszna, aromatyczna i wbrew pozorom bardzo prosta do przygotowania. Zupa z gęsi: gęsie skrzydła, udka, szyje, żołądki m
Zobacz więcej
On rozsmakował się w kuchni azjatyckiej - w lekturach i daniach. Sam chętnie je przygotowuje, czasem łącząc style i gatunki. Pewnego razu, będąc słomianym wdowcem, zamiast spędzić czas przy komputerow
Zobacz więcej
Pierożki z ciasta won ton z nadzieniem z mięsa wieprzowego Dzisiaj przepis, do którego wykonania potrzeba w sumie tylko chwili. Pierożki z ciasta won ton. Tak, tak trzeba tylko chwili w momencie g
Zobacz więcej
Dzisiaj polecam danie jednogarnkowe. Szybka, pyszna, sycąca zupa. Dla głodomorów i niekoniecznie lubiejących spędzać dużo czasu przy garach składniki: - gotowe ciasto won-ton - grzyby mun - szczypiore
Zobacz więcej
Won ton i guo tie to chińskie pierożki, które zrobimy bez trudu, jeśli nieobce nam jest lepienie polskich pierogów. Jedne i drugie to przedstawiciele całej gamy przekąsek dim sum Dim sum to małe chińs
Zobacz więcej
moja wersja pierożków won ton i zupy azjatyckiej z menu urodzinowego :) pierożki won ton ciasto: 500 g mąki 125 ml gorącej wody 75 ml zimnej wody farsz: 250 g mięsa wieprzowo-wołowego 1 łyżka wody 1 ł
Zobacz więcej
Niezwykle smakowite pierożki won ton z nadzieniem z gotowanego kurczaka, posiekanego z krewetkami. Wszystko w otulinie z bardzo delikatnego ciasta, podane w aromatycznym chińskim sosie. Wykwintny spos
Zobacz więcej
Grzyby zalej gorącą wodą, zostaw na 20 minut, po tym czasie odsącz, odkrój trzonki i pokrój drobno kapelusze. Krewetki obierz i wrzucić do miski, dodaj chili, utarty imbir, sok z limon
Zobacz więcej
Pewnie wiele z Was liczy na przepis ciasta won ton, ale po co sobie utrudniać życie jak można kupić je gotowe. Ta potrawa jest szybka do wykonania. Świetna na różne okazje jako przystawka. składniki:
Zobacz więcej
Dzisiaj przygotowałam dla Was pierożki Won Ton, które chodziły za mną już dłuższy czas. Robiłam je pierwszy raz i na pewno zagoszczą jeszcze na moim stole. Mąż ma w listopadzie imieniny i zrobię je
Zobacz więcej
Gdy zobaczyłam ten przepis od razu wiedziałam, że je zrobię. Niestety miałam problemy z dostaniem gotowego ciasta won-ton, dlatego postanowiłam je zrobić. Nie jest trudne, a na pewno jest tańsze niż k
Zobacz więcej
Won ton to chińskie pierożki, które najczęściej podaje się w zupie. Wielokrotnie widziałem je w programach kulinarnych, ale nigdy ich nie jadłem. Zawsze do ich przygotowania używano gotowego ciasta na
Zobacz więcej
Kto czyta ten wie, że Azja mogłaby gościć na naszym stole siedem dni w tygodniu. Gdyby jadłospis układał MMŻ, już od dawna mielibyśmy skośne oczy i jedli wyłącznie pałeczkami. Moje skłonności do zacho
Zobacz więcej
Nadzienie do pierożków won-ton może być różnorakie. Jedni wolą wieprzowinę, inny kurczaka, a znam i sympatyków owoców morza. Podstawą jedna jest ciasto. I owszem można tak owe nabyć drogą kupna w skle
Zobacz więcej