Przepis na podgardle pieczone

Kamila
Kamila Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
ogrody babilonu
pasztet

pasztet 6890

Pasztet według źródła to potrawa przyrządzana z jednolitej masy przygotowanej z surowego, gotowanego lub pieczonego mięsa, podrobów, drobiu, dziczyzny, warzyw, grzybów, ryb, soi lub sera. W celu połąc Zobacz więcej
elficzna
elficzna Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
Rękoczyny i Rękodzieło
Pieczony pasztet

Pieczony pasztet 1944

Pasztet domowy - pieczony - czy jest coś lepszego? Na codzień nie jadam pasztetu ponieważ...się po prostu brzydzę. Wolę nawet nie myśleć co jest w środku zmielone...dlatego jak przychodzą święta to ja Zobacz więcej
bernika
bernika Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
Moj kulinarny pamiętnik
Domowy smalec z podgardlem

Domowy smalec z podgardlem 1558

Domowy smalec pełen pysznych chrupiących skwarek to jest to! Nie wiem jak wy ale dla mnie to smak dzieciństwa  najlepsza rzecz jak można było jeść z jeszcze ciepłym świeżym chlebem. Szkoda ze nasze dz Zobacz więcej
 Proszę Państwa, podano Perliczkę ! :) Zwierz to z rzadka przyrządzany w Przyjemnej kuchni. A wręcz  gości tu po raz pierwszy... lecz nie ostatni...a smakuje trochę jak kurczak, ale zarówno od kurczak Zobacz więcej
beiot
beiot Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
Wyroby domowe
Podgardle wędzone

Podgardle wędzone 1141

Podgardle wędzone   Surowce, przyprawy i materiały pomocnicze: - podgardle wieprzowe ze skórą - peklosól - pieprz - listek laurowy - ziele angielskie - czosnek   Sposób wykonania: Podgardle ze skórą n Zobacz więcej
beiot
beiot Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
Wyroby domowe
Podgardle prasowane na ostro

Podgardle prasowane na ostro 398

Podgardle prasowane na ostro   Surowce, przyprawy i materiały pomocnicze: - podgardle wędzone 1kg - listek laurowy 2 listki na kg - pieprz 1,5g/kg - papryka ostra 1g/kg - papryka słodka 1,5g/kg - cebu Zobacz więcej
aneta89
aneta89 Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
fritti e forno
Pasztet z królika

Pasztet z królika 2717

 Domowy pasztet z królika jest nieporównywalny do tego ze sklepu. Przyrządzenie może i jest czasochłonne, ale smak na pewno wynagrodzi odrobinę wysiłku. Składniki:     Królika gotujemy z przyprawami ( Zobacz więcej
-podgardle z przyrostem mięsnym i skórą -peklosól/sól 50/50 14-15 g/kg -czosnek świeży 5 g/kg -pieprz czarny 2 g/kg -liść laurowy mielonym 1 g/kg -ziele angielskie mielone 1 g/kg -cebula suszona rozdr Zobacz więcej
                                Zobacz więcej
beiot
beiot Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
Wyroby domowe
Podgardle prasowane

Podgardle prasowane 1167

Podgardle prasowane Składniki: - podgardle wieprzowa 2kg - peklosól 18g/kg - pieprzczarny 1,5g/kg - papryka słodka lub ostra 1 g/kg - czosnek granulowany w ilości jak kto lubi - żelatyna w ilości ok. Zobacz więcej
Kgw Janczewo
Kgw Janczewo Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
Kgw Janczwo
Domowy smalec z podgardla

Domowy smalec z podgardla 679

Smalec, z dawien dawna, najstarsze smarowidło do pieczywa, smażenia, tradycja jak widać kusi, spróbujmy go przyrządzić , nadchodzi czas ogórków małosolnych, a ten smalczyk stanowi niezbędne dopełnieni Zobacz więcej
Składniki podgardle surowe 50 dag, słonina 70 dag, liście laurowe 2 sztuki, ziele angielskie 4 sztuki słoninę i podgardle surowe zmielić w maszynce do mięsa na średnich oczkach sitka teflonowy garnek Zobacz więcej
SUROWIEC -1,5 kg podgardle z przyrostem mięsnym PRZYPRAWY I MATERIAŁY POMOCNICZE -peklosól w ilośći -do parzenia :liść laurowy kilka sztuk i ziele angielskie 10-15 kulek -sznurek wędzarniczy lub haczy Zobacz więcej
JustInka
JustInka Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
JustInka in the kitchen
Pasztet

Pasztet 4024

Pasztet to szczególnie wśród mężczyzn w mojej rodzinie swego rodzaju rarytas. Przymusowy punkt stołu świątecznego, czy imieninowego menu. No tak już się u nas przyjęło i nie zamierzamy zrywać tej nasz Zobacz więcej
Od jakiegoś czasu praktycznie nie kupuję już pasztetów w sklepie. Raz, że nie do końca wiadomo co w nich tak naprawdę jest, a dwa te pasztety robione w domu smakują o wiele lepiej. Dzisiaj mam dla Was Zobacz więcej
SUROWIEC -podgardle ze skórą i przyrostem mięsnym PRZYPRAWY I MATERIAŁY POMOCNICZE -peklosól 80-90 g/kg i na litr wody -hak lub sznurek wędzarniczy WYKONANIE Mięso topimy na 6-7 dni w solance w temp.4 Zobacz więcej
Joaska
Joaska Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
królestwo garów
Smalec z wędzonego podgardla

Smalec z wędzonego podgardla 487

zastawa z Zobacz więcej
Pieczone Bataty z jajkiem w koszulce, masłem czosnkowym z odrobiną habbanero i chipsami z wędzonego podgardla Składniki: 2 plastry batata jajko 2 plastry wedzonego podgardla 1łyżeczka masła  1/2 ząbka Zobacz więcej