Przepis na podgardle pieczone

Kamila
Kamila Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
ogrody babilonu
pasztet

pasztet 6820

Pasztet według źródła to potrawa przyrządzana z jednolitej masy przygotowanej z surowego, gotowanego lub pieczonego mięsa, podrobów, drobiu, dziczyzny, warzyw, grzybów, ryb, soi lub sera. W celu połąc Zobacz więcej
elficzna
elficzna Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
Rękoczyny i Rękodzieło
Pieczony pasztet

Pieczony pasztet 1941

Pasztet domowy - pieczony - czy jest coś lepszego? Na codzień nie jadam pasztetu ponieważ...się po prostu brzydzę. Wolę nawet nie myśleć co jest w środku zmielone...dlatego jak przychodzą święta to ja Zobacz więcej
bernika
bernika Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
Moj kulinarny pamiętnik
Domowy smalec z podgardlem

Domowy smalec z podgardlem 1550

Domowy smalec pełen pysznych chrupiących skwarek to jest to! Nie wiem jak wy ale dla mnie to smak dzieciństwa  najlepsza rzecz jak można było jeść z jeszcze ciepłym świeżym chlebem. Szkoda ze nasze dz Zobacz więcej
 Proszę Państwa, podano Perliczkę ! :) Zwierz to z rzadka przyrządzany w Przyjemnej kuchni. A wręcz  gości tu po raz pierwszy... lecz nie ostatni...a smakuje trochę jak kurczak, ale zarówno od kurczak Zobacz więcej
beiot
beiot Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
Smaczne zdrowe - wyroby domowe
Podgardle wędzone

Podgardle wędzone 1130

Podgardle wędzone   Surowce, przyprawy i materiały pomocnicze: - podgardle wieprzowe ze skórą - peklosól - pieprz - listek laurowy - ziele angielskie - czosnek   Sposób wykonania: Podgardle ze skórą n Zobacz więcej
Podgardle prasowane na ostro   Surowce, przyprawy i materiały pomocnicze: - podgardle wędzone 1kg - listek laurowy 2 listki na kg - pieprz 1,5g/kg - papryka ostra 1g/kg - papryka słodka 1,5g/kg - cebu Zobacz więcej
aneta89
aneta89 Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
fritti e forno
Pasztet z królika

Pasztet z królika 2705

 Domowy pasztet z królika jest nieporównywalny do tego ze sklepu. Przyrządzenie może i jest czasochłonne, ale smak na pewno wynagrodzi odrobinę wysiłku. Składniki:     Królika gotujemy z przyprawami ( Zobacz więcej
-podgardle z przyrostem mięsnym i skórą -peklosól/sól 50/50 14-15 g/kg -czosnek świeży 5 g/kg -pieprz czarny 2 g/kg -liść laurowy mielonym 1 g/kg -ziele angielskie mielone 1 g/kg -cebula suszona rozdr Zobacz więcej
                                Zobacz więcej
beiot
beiot Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
Smaczne zdrowe - wyroby domowe
Podgardle prasowane

Podgardle prasowane 1163

Podgardle prasowane Składniki: - podgardle wieprzowa 2kg - peklosól 18g/kg - pieprzczarny 1,5g/kg - papryka słodka lub ostra 1 g/kg - czosnek granulowany w ilości jak kto lubi - żelatyna w ilości ok. Zobacz więcej
Kgw Janczewo
Kgw Janczewo Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
Kgw Janczwo
Domowy smalec z podgardla

Domowy smalec z podgardla 675

Smalec, z dawien dawna, najstarsze smarowidło do pieczywa, smażenia, tradycja jak widać kusi, spróbujmy go przyrządzić , nadchodzi czas ogórków małosolnych, a ten smalczyk stanowi niezbędne dopełnieni Zobacz więcej
Składniki podgardle surowe 50 dag, słonina 70 dag, liście laurowe 2 sztuki, ziele angielskie 4 sztuki słoninę i podgardle surowe zmielić w maszynce do mięsa na średnich oczkach sitka teflonowy garnek Zobacz więcej
SUROWIEC -1,5 kg podgardle z przyrostem mięsnym PRZYPRAWY I MATERIAŁY POMOCNICZE -peklosól w ilośći -do parzenia :liść laurowy kilka sztuk i ziele angielskie 10-15 kulek -sznurek wędzarniczy lub haczy Zobacz więcej
JustInka
JustInka Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
JustInka in the kitchen
Pasztet

Pasztet 4014

Pasztet to szczególnie wśród mężczyzn w mojej rodzinie swego rodzaju rarytas. Przymusowy punkt stołu świątecznego, czy imieninowego menu. No tak już się u nas przyjęło i nie zamierzamy zrywać tej nasz Zobacz więcej
Od jakiegoś czasu praktycznie nie kupuję już pasztetów w sklepie. Raz, że nie do końca wiadomo co w nich tak naprawdę jest, a dwa te pasztety robione w domu smakują o wiele lepiej. Dzisiaj mam dla Was Zobacz więcej
SUROWIEC -podgardle ze skórą i przyrostem mięsnym PRZYPRAWY I MATERIAŁY POMOCNICZE -peklosól 80-90 g/kg i na litr wody -hak lub sznurek wędzarniczy WYKONANIE Mięso topimy na 6-7 dni w solance w temp.4 Zobacz więcej
Joaska
Joaska Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
królestwo garów
Smalec z wędzonego podgardla

Smalec z wędzonego podgardla 484

zastawa z Zobacz więcej
Pieczone Bataty z jajkiem w koszulce, masłem czosnkowym z odrobiną habbanero i chipsami z wędzonego podgardla Składniki: 2 plastry batata jajko 2 plastry wedzonego podgardla 1łyżeczka masła  1/2 ząbka Zobacz więcej