Przepis na podgardle zupa

Zupa gulaszowa moich smaków Cudowna, rozgrzewająca, pełna aromatów - doskonała w mroźny dzień! Ja ją robię na wieprzowinie. Zupa gulaszowa moich smaków składniki: 1 kg.  łopatki wieprzowej 2 duże cebu Zobacz więcej
beiot
beiot Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
Wyroby domowe
Podgardle wędzone

Podgardle wędzone 1251

Podgardle wędzone   Surowce, przyprawy i materiały pomocnicze: - podgardle wieprzowe ze skórą - peklosól - pieprz - listek laurowy - ziele angielskie - czosnek   Sposób wykonania: Podgardle ze skórą n Zobacz więcej
KOLORgotowania
KOLORgotowania Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
kolorgotowania.pl
Zupa krem pieczarkowy

Zupa krem pieczarkowy 105

W lasach zdecydowanie trwa sezon na grzyby. Wstyd się przyznać, ale jedyny rodzaj jaki rozpoznaje to pieczarka w sklepie, w związku z czym powstała zupa, krem pieczarkowa. Jest prosta w wykonaniu, aro Zobacz więcej
-2 kg chudego boczku -1,5 kg podgardle z przyrostem mięsnym -0,5 kg golonki -skóra z golonki -peklosól do mięska chudego 18 g/kg -sól nie jodowana do tłustego 18 g/kg -papryka słodka i ostra po 0,5 g/ Zobacz więcej
beiot
beiot Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
Wyroby domowe
Podgardle prasowane na ostro

Podgardle prasowane na ostro 430

Podgardle prasowane na ostro   Surowce, przyprawy i materiały pomocnicze: - podgardle wędzone 1kg - listek laurowy 2 listki na kg - pieprz 1,5g/kg - papryka ostra 1g/kg - papryka słodka 1,5g/kg - cebu Zobacz więcej
Najlepszą zalewajkę robił mój dziadziuś...To jeden ze smaków mojego dzieciństwa. Pyszne skwarki, rozgotowane ziemniaki i domowej roboty zakwas, a do tego swojska śmietana, mleko.Pyszota! Moja córka uw Zobacz więcej
Mątewka
Mątewka Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
Kuchenne algorytmy
Pasztet z gęsi

Pasztet z gęsi 9063

Tym razem powstał pasztet z gęsi a właściwie pasztet z gęsią. Przyzwyczaiłam się, że kiedy sprzedawca mówi o pasztecie z królika to ma na myśli pasztet z dodatkiem królika bo sam królik jest za mało t Zobacz więcej
-podgardle z przyrostem mięsnym i skórą -peklosól/sól 50/50 14-15 g/kg -czosnek świeży 5 g/kg -pieprz czarny 2 g/kg -liść laurowy mielonym 1 g/kg -ziele angielskie mielone 1 g/kg -cebula suszona rozdr Zobacz więcej
                                Zobacz więcej
beiot
beiot Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
Wyroby domowe
Podgardle prasowane

Podgardle prasowane 1204

Podgardle prasowane Składniki: - podgardle wieprzowa 2kg - peklosól 18g/kg - pieprzczarny 1,5g/kg - papryka słodka lub ostra 1 g/kg - czosnek granulowany w ilości jak kto lubi - żelatyna w ilości ok. Zobacz więcej
-podgardle najlepiej z przyrostem mięsnym 1,5 kg -sól 30-40 g/kg -peklosól 30-40 g/kg -pieprz czarny mielony 4 g/kg -kolendra mielona 3 g/kg -czosnek świeży wyciśnięty przez praskę według uznania ja d Zobacz więcej
Trochę mi szkoda, że tegoroczna, wrocławska zima jest tak łagodna. Człowiek Wyżerka nie zdążył zbudować własnego bałwana, bo na naszym podwórku śnieg, który pojawił się przed świętami tylko raz, od ra Zobacz więcej
Kgw Janczewo
Kgw Janczewo Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
Kgw Janczwo
Domowy smalec z podgardla

Domowy smalec z podgardla 700

Smalec, z dawien dawna, najstarsze smarowidło do pieczywa, smażenia, tradycja jak widać kusi, spróbujmy go przyrządzić , nadchodzi czas ogórków małosolnych, a ten smalczyk stanowi niezbędne dopełnieni Zobacz więcej
smaknawspak
smaknawspak Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
Smak na Wspak
Kapuśniak

Kapuśniak 111

Kapuśniak. Na jesienną pluchę potrzebne są specjalne obiady. Najlepiej żeby były sycące i rozgrzewające…. Mmmmm…. Jak myślę sobie o pogodzie za oknem to do głowy przychodzi mi jedna z moich ulubionych Zobacz więcej
Składniki podgardle surowe 50 dag, słonina 70 dag, liście laurowe 2 sztuki, ziele angielskie 4 sztuki słoninę i podgardle surowe zmielić w maszynce do mięsa na średnich oczkach sitka teflonowy garnek Zobacz więcej
SUROWIEC -1,5 kg podgardle z przyrostem mięsnym PRZYPRAWY I MATERIAŁY POMOCNICZE -peklosól w ilośći -do parzenia :liść laurowy kilka sztuk i ziele angielskie 10-15 kulek -sznurek wędzarniczy lub haczy Zobacz więcej
SUROWIEC -podgardle ze skórą i przyrostem mięsnym PRZYPRAWY I MATERIAŁY POMOCNICZE -peklosól 80-90 g/kg i na litr wody -hak lub sznurek wędzarniczy WYKONANIE Mięso topimy na 6-7 dni w solance w temp.4 Zobacz więcej
Joaska
Joaska Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
królestwo garów
Smalec z wędzonego podgardla

Smalec z wędzonego podgardla 492

zastawa z Zobacz więcej
bernika
bernika Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
Moj kulinarny pamiętnik
Domowy smalec z podgardlem

Domowy smalec z podgardlem 1597

Domowy smalec pełen pysznych chrupiących skwarek to jest to! Nie wiem jak wy ale dla mnie to smak dzieciństwa  najlepsza rzecz jak można było jeść z jeszcze ciepłym świeżym chlebem. Szkoda ze nasze dz Zobacz więcej