Przepis na podpłomyki pszenne

Jestem wyjątkowo mączną dziewczyną, gluten to mój wieloletni przyjaciel, razem pieczemy chleby, smażymy naleśniki, kręcimy ciasta, smażymy pączki i zagniatamy kluchy. Ah, prawie bym zapomniała o pizzy Zobacz więcej
Jeśli nie ma się w domu drożdży albo się ich nie je, nie trzeba rezygnować z dań podobnych do pizzy. Zamiast ciasta drożdżowego można przygotować podpłomyki z dodatkami. Ja bardzo lubię takie z mąki z Zobacz więcej
Ela Ma
Ela Ma Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
potrawy półgodzinne
Podpłomyki

Podpłomyki 11479

wymieszać sypkie składniki, dolać olej i stopniowo wodę. zagnieść gładkie elastyczne ciasto. w trakcie gniecenia podsypywać mąką by nie kleiło się do rąk i miski czy stolnicy. ciasto powinno być takie Zobacz więcej
Chleby,chlebki,podpłomyki Chlebki podpłomyki z ciecierzycą 2013/02/05 , Gosia Kupiłam kiedyś bardzo fajną książeczkę z 500-oma  przepisami na pizza i chlebki typu podpłomyki. Myślałam, ze przerobiłam Zobacz więcej
Nemi
Nemi Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
Habibi
Pszenne podpłomyki

Pszenne podpłomyki 1189

Odkryłam radość z grania online:) Czuję się trochę jak w starych, dobry kawałach, kiedy Rosjanin, Polak i Czech...Nie ma to jak zrobić środkowoeuropejski rajd na potwory:)  Przepis na podpłomyki znala Zobacz więcej
Pomysł na podpłomyki powstał po jednym z babskich wieczorów spędzonym we wrocławskiej Szynkarni. Jest to lokal z oryginalnym menu opartym na regionalnych wyrobach i dużo bezglutenowych propozycji. Na Zobacz więcej
Kukułeczki
Kukułeczki Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
Kuking
PODPŁOMYKI

PODPŁOMYKI 476

Uwielbiam podpłomyki za to, że robi się je z banalnych składników, a smakują niepowtarzalnie i przypominają mi moje dzieciństwo. Moja babcie przygotowywała je na piecu kaflowym. Doskonale pamiętam, ja Zobacz więcej
Podpłomyki, to bardzo znany sposób na wykorzystanie ciasta po przygotowywaniu pierogów. U Nas w domu właśnie tak je się robiło. Nigdy specjalnie ciasta się na podpłomyki nie przygotowywało. Placki są Zobacz więcej
kulinarnawyspa
kulinarnawyspa Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
Kulinarna Wyspa
Podpłomyki

Podpłomyki 922

Wszyscy znamy różnego rodzaju płaskie chlebki, które są tradycyjnym, prostym i zupełnie podstawowym rodzajem pieczywa. Jak ziemia długa i szeroka różne narody przygotowują zupełnie podobne do siebie p Zobacz więcej
kulinarnawyspa
kulinarnawyspa Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
Kulinarna Wyspa
Podpłomyki pszenne

Podpłomyki pszenne 968

Składniki Przygotowanie Krok 1 Mąkę przesiać do miski dodać zsiadłe mleko sól i zagnieść ciasto. w razie potrzeby dodać łyżkę zimnej wody. Kulkę ciasta przykryć ściereczką i odstawić na 5-10 minut. Kr Zobacz więcej
Agna
Agna Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
Notatnik Kuchenny
Podpłomyki z patelni

Podpłomyki z patelni 899

Zamiast makaronu, zamiast kaszy czy ryżu, w sobotę do obiadu zjedliśmy podpłomyki. Z racji tego, że w latach 70-tych XX-ego wieku bloki z wielkiej płyty nie były wyposażane w piece węglowe, nasze podp Zobacz więcej
codojedzenia
codojedzenia Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
www.codojedzenia.pl
Podpłomyki z zaatar

Podpłomyki z zaatar 721

Uwielbiam piec cienkie placki, które pieszczotliwie nazywam podpłomykami. Dzisiaj proponuję przepis na podpłomyki z zaatar. Tego rodzaju chlebki piekę, jeśli mamy zamiar grillować. Latem to nawet piek Zobacz więcej
Jakiś czas temu zmuszona przez męża do zrobienia kolacji, przy prawie pustej lodówce i potrzebie natychmiastowego zaspokojenia głodu, musiałam wymyślić coś co byłoby proste i szybkie w wykonaniu. Podp Zobacz więcej
wkrainiesmaku
wkrainiesmaku Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
W Krainie Smaku
Podpłomyki

Podpłomyki 6354

Podpłomyki to proste chlebki z patelni, zwykle pieczone z pozostałego ciasta pierogowego. Niegdyś na rozgrzanym piecu chlebowym, dziś na patelni. Bardzo podobne do indyjskich chapati. Różni je jedynie Zobacz więcej
Signorina Gotuje
Signorina Gotuje Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
Na moim talerzu
Podpłomyki

Podpłomyki 9879

ZuzikZuzu
ZuzikZuzu Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
Student eat
Podpłomyki

Podpłomyki 13681

Podpłomyki to rodzaj prymitywnego chleba, wypiekany już za czasów Słowian. Pierwszy raz spróbowałam podpłomyk będąc za dziecka na Festynie Archeologicznym w Biskupinie. Jest to bardzo fajne rozwiązani Zobacz więcej