Przepis na podpłomyki z cebulą i śmietaną

Kinia87
Kinia87 Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
Kultura Kulinarna
Pyszne podpłomyki z chorizo

Pyszne podpłomyki z chorizo 170

Przepis wzięty z „Mojego gotowania”. Znajdujący się tam rozdział o podpłomykach prezentuje się zachwycająco. Nie mogłam się zdecydować, który rodzaj zrobić w pierwszej kolejności, ale ostatecznie wybó Zobacz więcej
    DLA 2 OSÓB                                   5 MINUT                                      8 MINUT                         ŁATWE Zobacz więcej
Zamiast czasochłonnego ciasta na pizzę, możecie zrobić szybszą wersję na polskim podpłomyku. Dzięki temu że podpłomyk jest już wcześniej gotowy (usmażony), czas przygotowania pizzy jest bardzo krótki. Zobacz więcej
Chyba większość z nas pamięta podpłomyki pieczone na gorącej płycie pieca. Gdy tylko babcia robiła ciasto na pierogi, chętnych było wielu do skubnięcia surowego kawałka i opieczeniu go na kuchennym bl Zobacz więcej
  Kolejny klasyk dla wszystkich tych, którym brak czasu nie pozwala rozwinąć kulinarnych skrzydeł. Sam w sobie prosty i smaczny z ogromną możliwością dostosowania do własnych smakowych upodobań. Przep Zobacz więcej
Christopher
Christopher Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
Kulinarny karnet Christophera
Gulasz wieprzowy.

Gulasz wieprzowy. 3241

Domowy gulasz, tym razem z wieprzowiny. Jest inny niż z wołowiny, ale równie smaczny. ½ kg mięso wieprzowe z łopatki ½ kg mięso wieprzowe z szynki 1 duża cebula 1 łyżeczka papryki słodkiej 5 grzybków Zobacz więcej
Bardzo lubię podpłomyki, a i wyjątkowo cały weekend spędziłam w domu na czterech literach, więc postanowiłam w końcu dołączyć do wypiekania na śniadanie. W tym tygodniu na tapetę został wzięty przepis Zobacz więcej
Bardzo proste i smaczne danie z leśnych grzybów - u nas z borowików i późnych kurek. Nawiązujące do klasyki kuchni polskiej grzyby w śmietanie przyrządziliśmy z orzechami włoskimi, które podsmażone w Zobacz więcej
  Dziś chciałabym się z Wami podzielić przepisem na rewelacyjne podpłomyki z sosem z bryndzy. Dodatek karmelizowanej cebuli i słodkich fig doskonale komponuje się z słonym sosem z bryndzy. Zaletą tego Zobacz więcej
   Magda Jestem wielbicielką pizzy, zwłaszcza tej domowej, na długorosnącym, cieniutkim cieście drożdżowym. Niestety, mimo, że czas przygotowania ciasta na pizzę jest krótki, to jednak czekanie na wyr Zobacz więcej
Wyprawy Kulinarne
Wyprawy Kulinarne Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
Wyprawy Kulinarne
Podpłomyk alzacki

Podpłomyk alzacki 235

Pomysł na dzisiejsze danie jest bardzo prosty. Czasem w prostocie siła. Kilka prostych składników tworzy niesamowity pyszny efekt. Podpłomyk alzacki przypomina rodzaj pizzy, jednak pozbawiony jest ser Zobacz więcej
Dziś na szybko :) Zainspirowane „Moim gotowaniem”. Podpłomyki z kiszoną kapustą i pieczarkami: ciasto: 45 dag mąki, 2 łyżki oleju, szczypta soli, ok. 250 ml zimnej wody. dodatki: 25 dag kiszonej kapus Zobacz więcej
Moje odkrycie z ubiegłego roku. Lekko winne, delikatne i soczyste śledziki… Pyszne! Składniki: Wykonanie: Smacznego! Zobacz więcej
Czasem wraca ochota na dawne smaki... smaki dzieciństwa. Śledzia w śmietanie z jabłkiem i cebulką jadaliśmy zazwyczaj w piątkowe dni, zwłaszcza te letnie i gorące. Jako dodatek zawsze były młode ziemn Zobacz więcej
Podpłomyki to podobno danie numer jeden w Alzacji. Nie miałabym jednak nic przeciwko gdyby i u nas gościło częściej. Prostsze i szybsze od pizzy. Dodatki można dobierać dowolnie. Należy jednak pamięta Zobacz więcej
  Podczas przeglądania książki Basi Ritz "Dom pełen smaku", mój ukochany wypatrzył podpłomyki. "Wygląda jak pizza, musi być dobre" - stwierdził, czekając na reakcję. Co więc pozostało sumiennej pani d Zobacz więcej
W ostatni weekend wzięłam ponownie udział we wspólnym pieczeniu. Wpis trochę spóźniony :) Zdjęcia robiła Agata z Pożeraczy Czasu Piekłyśmy z podwójnej porcji. Poniżej przepis - z moimi zmianami: Zobacz więcej
wkrainiesmaku
wkrainiesmaku Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
W Krainie Smaku
Podpłomyki

Podpłomyki 6358

Podpłomyki to proste chlebki z patelni, zwykle pieczone z pozostałego ciasta pierogowego. Niegdyś na rozgrzanym piecu chlebowym, dziś na patelni. Bardzo podobne do indyjskich chapati. Różni je jedynie Zobacz więcej
iedy mieszkałem w Hiszpanii, wraz z moimi współlokatorami organizowaliśmy często w naszym mieszkaniu międzynarodowe kolacje. Wpadali wtedy znajomi z różnych krajów i każdy przynosił lub gotował na mie Zobacz więcej
Beatrice
Beatrice Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
Kuchnia w zieleni
Podpłomyk alzacki

Podpłomyk alzacki 751

Nie samą pizzą żyje człowiek. Choć pewnie by chciał i mógł. Podpłomyk. To on zagościł ostatnio w mojej kuchni. Inspiracją był nowy numer Moje Gotowanie. Póki co wypróbowałam wersje tam znalezione i su Zobacz więcej