Przepis na portobello panierowane

Uwielbiam grzyby! I choć mają one niewiele wartości odżywczych, to w smaku są po prostu obłędne. W mojej kuchni grzyby goszczą dość często. Naturalnie najczęściej jest to pospolita pieczarka, która fa Zobacz więcej
Danusia
Danusia Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
Moje Wypieki I Nie Tylko
Sos z portobello

Sos z portobello 268

Francuzi nazywają je „poezją kuchni”.  Nie są samodzielną potrawą, ale dodatkiem, który bardzo często podnosi walory smakowe całego dania. Mogą być słodkie, kwaśne, ostre, łagodne, zimne, gorące, czy Zobacz więcej
Grillowane grzyby utrzymują swój aromat i soczystość, natomiast bakłażan (znany również pod wieloma nietuzinkowymi nazwami, m.in. gruszka miłosna, jajko krzewiaste, a dawniej szalone jabłko) jest nies Zobacz więcej
Sezonowy garnek
Sezonowy garnek Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
Sezonowy garnek
Portobello faszerowane

Portobello faszerowane 336

Portobello faszerowane Wielkie, dojrzałe pieczarki o kolorze brązowym to Portobello. Są bardziej wyraziste w smaku od małych, białych pieczarek i można je przyrządzać na mnóstwo sposobów. Ja dziś poda Zobacz więcej
Ktoś kiedyś wymyślił, że skoro pierś z kurczaka można spanierować, to dlaczego by nie spróbować zrobić tego z pieczarkami? I tak oto powstał przepis przekazywany ustnie na panierowane pieczarki ;) Pot Zobacz więcej
Pamiętam, że od dziecka lubiłam podkradać mamie plasterki surowych pieczarek z kuchni. Obecnie są jednym z moich ulubionych dodatków do obiadów. Tym razem jednak postanowiłam przedstawić je w roli głó Zobacz więcej
Vin
Vin Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
Co tak pachnie?
Faszerowane Portobello

Faszerowane Portobello 1828

Znowu zostałam sama na weekend z młodszą córą, więc dzisiaj szybki wegański obiad dla 1 osoby (córcia od święta dostała słoiczek). Bardzo szybkie i proste w przygotowaniu, jednak bardzo smaczne – Fasz Zobacz więcej
Beta
Beta Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
Stare Gary
Faszerowane grzyby Portobello

Faszerowane grzyby Portobello 6916

Dzisiaj pomysł na szybką przystawkę. Faszerowane grzyby Portobello. Są moim zdaniem smaczniejsze od zwykłych pieczarek, a dzięki swojej wielkości, łatwiejsze do faszerowania. Jeżeli podajemy je jako p Zobacz więcej
miskawkuchni
miskawkuchni Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
Miśka W Kuchni
Nadziewane grzyby portobello

Nadziewane grzyby portobello 2826

Siemka! :) Jedliście takie grzybki? To Portobello, bardzo popularne grzyby w USA. U nas też można je dostać, wyglądają jak większe i ciemniejsze pieczarki. W smaku też są podobne do pieczarek, ale mni Zobacz więcej
Marius Vakovičius
Marius Vakovičius Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
W SMAK
Portobello faszerowane

Portobello faszerowane 1393

Pieczarki portobello pochodzą z Ameryki. Są większe od pieczarek europejskich - ich kapelusze mogą mieć średnicę nawet kilkunastu centymetrów. Podobnie jak inne pieczarki, zawierają sporo przyswajalne Zobacz więcej
Click for English version Kliknij po przepis po polsku   Chegou o Verão e chegaram as saudades. Há algum tempo que esta estação de ano não significa ‘férias’ para mim…Pelo menos, não como antigamente. Zobacz więcej
Qchnia24
Qchnia24 Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
qchnia24
Portobello z bryndzą

Portobello z bryndzą 163

Widząc w sklepie wielkie "pieczarki" osobno zapakowane zawsze zastanawialiśmy się cóż to takiego, jak smakuje, z czym to się je. Okazuje się ,że Portobello to nic innego jak grzyby, wyglądają jak wiel Zobacz więcej
bocado
bocado Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
wkuchnibezdubli.blox.pl
Nadziewane portobello

Nadziewane portobello 875

czyli wykwintna przystawka dla "bezmięsnych" No bardzo fajny wynalazek z tymi portobello. Nadziać je można wszystkim co w ręce wpadnie. U mnie wersja dla "bezmięsnych" lub piątkowa, kiedy to małżonek  Zobacz więcej
Wyraczynka
Wyraczynka Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
Kuchnia z wyrakiem
Pieczarki portobello

Pieczarki portobello 1799

Pieczarki portobello znalazły się w mojej kuchni całkiem przypadkiem. Szukając czegoś zupełnie innego, przypadkiem zauważyłam ich duże brązowe kapelusze. Ponieważ czasem robię zakupy kierując się zupe Zobacz więcej
ZIOLKOWKUCHNI
ZIOLKOWKUCHNI Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
ZIÓŁKO W KUCHNI
Nadziewane Portobello

Nadziewane Portobello 932

Nie wiem czy mieliście okazję kiedyś smakować grzybków Portobello, bo ja od pierwszego razu się w nich zakochałam. Przypominają mi grzyby leśne - ich smak jest dużo bardziej intensywny niż pieczarki. Zobacz więcej
Izabela P.
Izabela P. Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
Kulinarne Wariacje
Nadziewane portobello

Nadziewane portobello 1798

O włoskich grzybach pisałam już przy okazji innego postu. Teraz chcę dodać jedynie to, że świetnie nadają się one do faszerowania i zapiekania. Stąd tez mój dzisiejszy przepis, na nadziewane i zapieka Zobacz więcej
GrowingUp
GrowingUp Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
www.foodandgirls.blogspot.com
395. Portobello.

395. Portobello. 161

Le­piej wal­czyć o coś, niż żyć bez celu.   Sadzone jajka na portobello z kaszą kuskus, pokruszoną fetą i przyprawami. Fried eggs with portobello mushroom with couscous, feta cheese and spices.   Zobacz więcej
Znowu Portobello! W Tesco często można znaleźć je w fajnych cenach. Pasują praktycznie do wszystkiego, można je piec, dusić, smażyć lub ugotować z nich zupę. Dlatego biorę je zawsze, kiedy są przeceni Zobacz więcej
Muza na wakacjach, a mnie omijają słowa i pomysły. Zatem szybki wstęp i niech zdjęcia przemówią za mnie Szerokie, płaskie, brązowe kapelusze pieczarek portobello kuszą możliwościami. Dumnie poniosą ka Zobacz więcej