Przepis na pręga wołowa na zupę

Długo duszona pręga wołowa z kością • Programista w kuchni Programista Programista w kuchni / / / 15 stycznia 2017 Długo duszona pręga wołowa z kością Choć nie jestem zwolennikiem długiego przygotowan Zobacz więcej
Magdalena Poniewierska
Magdalena Poniewierska Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
Limonkowy
WOŁOWINA

WOŁOWINA 8743

WOŁOWINA Wołowina zawiera: W sklepach występuje: 1) Wołowina na wagę i porcjowana na tackach Kupując mięso na tackach oglądajmy je z każdej strony, czy nie dolano do niego wody. Woda, oprócz tego, że Zobacz więcej
Uwielbiam mięso wołowe. Z dobrze przygotowaną wołowiną mało co może konkurować. Składniki: 1/2 kg wołowiny (pręga wołowa) 2 szalotki słodka i ostra papryka pieprz sól listek laurowy ziele angielskie o Zobacz więcej
srk76
srk76 Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
Blog rodzinny
Szybkowar - gulasz z pręgi wołowej

Szybkowar - gulasz z pręgi wołowej 2749

Odkąd w domu zawitał szybkowar aromaty z naszej kuchni budzą zazdrość sąsiadów. Jedno za drugim dania lądują na stole do oceny domowników. Poniższym postanowiliśmy się podzielić już dziś ale planujemy Zobacz więcej
czarrna
czarrna Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
czarrna od kuchni
Pręga wołowa w sosie własnym

Pręga wołowa w sosie własnym 807

Odpowiednio długo duszona rozpływa się w ustach :) Składniki ok 1/2 kg pręgi wołowej 1 cebula 3 ząbki czosnku 1/2 łyżki mąki ziemniaczanej sól, pieprz gruboziarnista przyprawa do wołowiny (opcjonalnie Zobacz więcej
Dobrze uduszona pręga wołowa jest po prostu cudowna! Rozpływa się w ustach! Nadaje się do pieczenia i duszenia. Wyraziście czerwone mięso poprzerastane jest dużą ilością nieregularnie ułożonej tkanki Zobacz więcej
Składniki: pręga wołowa 4 sztuki, rosół 3 szklanki, chrzan tarty w słoiku 2 łyżki, pieprz mielony 1/2 łyżeczki, kucharek 1 łyżeczka, śmietana 18% 2 łyżki, mąka pszenna 2 łyżki, woda 2 szklanki, kopere Zobacz więcej
SKŁADNIKI: PRZYGOTOWANIE: Mięso oddzielić od kości i pokroić na kawałki jak na gulasz. Włożyć od misy multicookera redmond rmc-m4502, dodać posiekaną cebulę i kapustę. Zalać wodą. Kolejno dorzucić do Zobacz więcej
Dawno dawno temu, szykowałam przepiękne ossobucco na obiad - możecie poczytać o nim tutaj. Niestety taki elementy są trudne do zdobycia, więc kiedy w ręce trafiła mi pręga wołowa - nie zastanawiałam s Zobacz więcej
Aldi
Aldi Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
Psoty Psotki
Flaczki wołowe zapiekane

Flaczki wołowe zapiekane 234

Flaki należą do wyjątkowej grupy potraw. Trzeba do nich dorosnąć. Gdy byłam małą dziewczynką, sama nazwa "flaki" wywoływała we mnie niechęć. Dziś jest to potrawa, którą uwielbiam. Bardzo rzadko sporzą Zobacz więcej
Wszystkie moje ulubione potrawy najlepiej lubię jeść w domku rodzinnym:) Jednym z takich dań jest zupa ogórkowa:D Dziś zrobiłam ją po raz pierwszy !!! Tym razem nie wg przepisu mamy, lecz z miksu prze Zobacz więcej
Olcia
Olcia Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
w mojej pachnącej kuchni
Gulasz z pręgi wołowej

Gulasz z pręgi wołowej 4823

  Wykonanie  Mięso umyć,wysuszyć i pokroić w nieduże kawałki. doprawić solą i pieprzem. na niewielkiej ilości oleju podsmażać mięso partiami (nie wrzucamy całego na raz bo zacznie się gotować a nie sm Zobacz więcej
Wiem, wiem - znowu wrzucam coś nie-tajskiego. Ale czasem po prostu nie mogę się oprzeć aromatom długo pieczonych potraw kuchni indyjskiej (tak jak w przypadku kurczaka tandoori). Moja wczorajsza kolac Zobacz więcej
Składniki: 500g pręgi wołowej gotowanej z rosołu -1 cebula 2 ząbki czosnku -duża łyżka masła -łyżka oleju -marchew z rosołu -pół szklanki wina czerwonego -sól, pieprz Cebulę kroimy w piórka , dajemy n Zobacz więcej
Pestka
Pestka Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
topestka.blogspot.com
Gulasz z pręgi wołowej

Gulasz z pręgi wołowej 5079

Coś dla mięsożerców. Bardzo lubię rozgrzewające, lekko pikantne dania jednogarnkowe. Odkąd odkryłam pręgę wołową, gulasz zawsze się udaje, a mięso jest miękkie, kruche, idealne. Robię dużą porcję i ki Zobacz więcej
ROZWIŃ I CZYTAJ DALEJ..... Zobacz więcej
Pręga wołowa to najlepsze mięso jakie istnieje. Oczywiście moim skromnym zdaniem. Dobrze uduszona jest po prostu cudowna. To mięso, które potrzebuje tylko soli, pieprzu i cebuli. Nic więcej. Dlatego d Zobacz więcej