Przepis na przepisy jacques pepin

Przekąska przed wystawnym obiadem albo danie na kolację, najlepiej ze świeżą bagietką maczaną w oliwie. Pyszna, wspaniale razem się komponująca, z małą ilością tłuszczu - zdrowa. Letnie, śródziemnomor Zobacz więcej
Kuchnia Francuska w Saint Jacques - recenzja by Kulinarnie Niepoważni Kuchnia Francuska w Saint Jacques 21 października 2018 Kuchnia francuska jest jedną z najpopularniejszych, jak nie najpopularniejs Zobacz więcej
Just My Delicious
Just My Delicious Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
Just My Delicious
Omlet Wiejski

Omlet Wiejski 291

Omlet wiejski to specjał, który zwykle pojawia się u nas w ramach śniadania. U nas przygotowanie omletów to przede wszystkim domena M., który robi je tak dobrze, że za każdym razem nie mogę wyjść z po Zobacz więcej
Podpatrzyłam wczoraj jak znany kucharz z telewizji ( zdaje się że Jacques Pepin, ten od popijania wina w trakcie programu), w prosty sposób odświeżył pomysł na  smażoną rybę. Nie oglądałam programu od Zobacz więcej
Kuchnia Francuska w Saint Jacques - recenzja by Kulinarnie Niepoważni Kuchnia Francuska w Saint Jacques 21 października 2018 Kuchnia francuska jest jedną z najpopularniejszych, jak nie najpopularniejs Zobacz więcej
George Colombaris to pochodzący z Grecji, a pracujący w Australii, szef kuchni, gwiazda mojego ulubionego programu Masterchef Australia. Tak, tak, Australia:) Jestem ciekawa, czy ktoś poza mną ogląda Zobacz więcej
CooLinarNy
CooLinarNy Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
CooLinarNy
Proste makaroniki Jacques Pepin’a

Proste makaroniki Jacques Pepin’a 555

Z komercyjnego punktu widzenia makaroniki powinny być gładkie, równe i mieć karbowaną stopkę, tak jak te, kulinarnie jednak to po prostu migdałowe bezy ciągnące w środku i chrupiące na zewnątrz, jeśli Zobacz więcej
Zawsze z niecierpliwością czekam na kolejne odcinki kulinarnej uczty z Jacquesem Pepin. I zawsze oglądam ten program z ogromna przyjemnością. Pepin to profesjonalista. Spokojnie i jasno przekazuje inf Zobacz więcej
Dla Amerykanów kwintesencją gulaszu wołowego jest tzw. "beef burgundy", który z samej nazwy wskazuje, że powinien być przyrządzony na czerwonym winie z regionów burgundzkich. Gulasz prezentowany przez Zobacz więcej
Actinidia
Actinidia Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
Muffinalia
Szybki chleb

Szybki chleb 1310

Przepis zaczerpnięty od Jacques Pepin, zaufałam mu i to był strzał w dziesiątkę. Ten chleb jest bardzo łatwy w przyrządzeniu, wymaga tylko trzech składników i to takich, które zazwyczaj są w naszych d Zobacz więcej
Salsa z awokado (czyli sos z awokado, pochodzący z kuchni meksykańskiej czy może tex-mex) to bardziej orzeźwiająca sałatka, niż sos. Pomysł podpatrzyłam, oglądając programy kulinarne, w których gotuje Zobacz więcej
Z ręką na sercu, odpowiedzcie. Lubicie brokuły, czy jecie je z rozsądku, bo wiecie, że są zdrowe? Ja zawsze je jadłam z rozsądku. Ugotowane. Z dodatkami, które i tak nie nadawały im zbyt wyrafinowaneg Zobacz więcej
Błyskawicznie i do tego bez biletu przenieść się wprost z ruchliwej warszawskiej ulicy Świętokrzyskiej w zaciszną paryską Saint Jacques? To jest możliwe:) Wystarczy pośpiesznie minąć przedłużającą się Zobacz więcej
AZgotuj
AZgotuj Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
AZgotuj
Bezglutenowa szarlotka z mąki owsianej

Bezglutenowa szarlotka z mąki owsianej 362

 Witam Was w Nowym Roku na słodko. Składam Wam najserdeczniejsze życzenia noworoczne. Do ciasta użyłam mąki bezglutenowej kupionej w specjalistycznym sklepie. Można zrobić z każdą mąką pszenną, żytnią Zobacz więcej
curry coleslaw Coleslaw to bardzo popularna w USA surówka z białej poszatkowanej kapusty, sama nazwa wywodzi się z języka flamandzkiego. Jej podstawą jest oczywiście biała kapusta, majonez/maślanka, p Zobacz więcej
bosko-bo-wlosko
bosko-bo-wlosko Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
bosko-bo-wlosko
RATATOUILLE Z PENNE

RATATOUILLE Z PENNE 192

Kolejnym przystankiem w naszej podróży po Europie jest Francja, a dokładniej mówiąc Prowansja i jej klasyczne danie :)   Składniki (dla 2 głodnych osób): Wykonanie: Wszystkie składniki wrzucamy do duż Zobacz więcej
Dom Pachnący Żywicą: robię OMLET francuski, czyli chcę ujarzmić JAJA jak Jacques Pépin Etykiety robię OMLET francuski, czyli chcę ujarzmić JAJA jak Jacques Pépin Hej, ale dlaczego tak się napinasz, że Zobacz więcej
Jacques Pepin kompletny zbiór technik gotowania Jacques Pépin's Complete Techniques → Zobacz więcej