Przepis na przepisy na mięsa

jestsmak
jestsmak Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
Jest Smak
Marynata do mięsa

Marynata do mięsa 2600

Zanim usmażymy czy upieczemy mięso, dobrze jest je najpierw zamarynować przez jakieś 2-3- godziny. Dzięki temu będzie aromatyczne i soczyste. Dotychczas podawałam Wam już jeden przepis na MARYNATĘ PAP Zobacz więcej
ugotujmyto
ugotujmyto Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
Ugotujmy To...
Mięso w słoiku

Mięso w słoiku 19654

Jak już się upiekło domowy chleb, który rewelacyjnie smakuje nawet z samym tylko masłem, to czasami człowiekowi chce się jednak czegoś więcej na tej kromce chleba… A nie ma nic lepszego do położenia n Zobacz więcej
UleUli
UleUli Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
Ule Uli
peklowanie mięsa

peklowanie mięsa 5954

w ramach przygotowań wielkanocnych postanowiłam spróbować samodzielnie zapeklować mięso. cechą charakterystyczną takiego mięsa, jest piękny różowy kolor. wybrałam do tego szynkę wieprzową i ozór wołow Zobacz więcej
Opalanka
Opalanka Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
niebo na talerzu
Weki z mięsa

Weki z mięsa 5736

Mięso w słoikach to dobre rozwiązanie dla tych co wybierają się np. na łódkę albo na camping i nie lubią gotowania, albo gotowania w ciasnym kambuzie (ja chyba nawet tam lubię, kto mnie weźmie na łódk Zobacz więcej
aronia
aronia Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
wiem co jem
Peklowanie mięsa

Peklowanie mięsa 26275

Peklowanie to sposób utrwalania mięsa, dzięki któremu ma ono  ładny różowy kolor i jest kruche. Można to robić na trzy sposoby: - na mokro - na sucho - sposobem mieszanym Do peklowania nadaje się mięs Zobacz więcej
Agiatis
Agiatis Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
Moja kulinarna przygoda
Pierogi z mięsem

Pierogi z mięsem 2391

Gdy mam wolniejszą chwile robię pierogi. Większą  ilość od razu, by któregoś dnia, gdy mam tzw. lenia wyciągnąć, podsmażyć cebulkę, a te już gotowe tylko ugotować. Tak robię z pierogami, uszkami, rola Zobacz więcej
alaaa
alaaa Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
Ala piecze i gotuje
Mięsa

Mięsa 994

Klopsiki z makaronem porem i pomidorami Pierś w marynacie Kurczak z cukinią i pomidorkami Polędwiczka z zielonym groszkiem Kurczaczki w płatkach kukurydzianych Pulpety z makaronem Roladki drobiowe Pie Zobacz więcej
UleUli
UleUli Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
Ule Uli
marynowanie mięsa

marynowanie mięsa 3720

na fanpejdżu eksperymentu sobotniego zamieściłam kiedyś prośbę córki o zakup wieprzowiny -  tylko kup świńskie mięso, takie jest najlepsze pieczone!  pieczone mięso zjadane jest u nas wbrew pozorom Zobacz więcej
Bożena
Bożena Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
Moje domowe kucharzenie
Mięso wekowane

Mięso wekowane 18826

ilka_86
ilka_86 Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
Uwielbiam gotować!
Paszteciki z mięsem

Paszteciki z mięsem 4202

Od dawna szykowałam się na te paszteciki. Stanowią świetną, nie tylko świąteczną, przekąskę na ciepło. Ich wnętrze wypełnione jest dużą ilością mięsnego farszu, a ciasto jest delikatne i miękkie. Najl Zobacz więcej
Często mówię o tym, co bym chciała zrobić/mieć/zobaczyć/zwiedzić… I jak że jest miło, gdy ktoś tego słucha, a potem daje jedną z tych rzeczy w prezencie Tak właśnie było z kamionkowym garczkiem na sma Zobacz więcej
PATI197799
PATI197799 Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
PATI197799
mięso w słoiku

mięso w słoiku 17677

maminek61
maminek61 Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
Maminek kulinarny
Mięsa pieczone

Mięsa pieczone 6411

500 g łopatki wieprzowej 250 g mieęa wołowego na gulasz 100-150 g boczku wędzonego lub wędzonego parzonego 2 cebule 1 łyżka masła czarny pieprz sól zestaw warzyw na rosół lub ew. vegeta W garnku zagot Zobacz więcej
PrzepisyJoli
PrzepisyJoli Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
Przepisy Joli
MIĘSO ZE SŁOIKA

MIĘSO ZE SŁOIKA 7680

MIĘSO ZE SŁOIKA – idealny sposób na pyszne „smarowidło” do chleba. Składniki: Wykonanie: Mięso umyłam i zmieliłam maszynką. Do mielonego mięsa dodałam przyprawy oraz czosnek drobno pokrojony. Dobrze w Zobacz więcej
kocila
kocila Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
Gruba Jadzia
Sztuka mięsa

Sztuka mięsa 1686

Przyrządzić dobrą sztukę mięsa to sztuka. Wymaga czasu, cierpliwości, dużej ilości warzyw, dobrej wołowiny. To nie jest szybki obiad, ale za to niezwykle pyszny. Składniki na 2 osoby: 1/2 kg wołowiny Zobacz więcej