Przepis na pstrąg sous vide

Shabbyeat
Shabbyeat Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
ShabbyEat
Ośmiornica sous-vide

Ośmiornica sous-vide 422

Nie jest to moja pierwsza przygoda z sous-vide, ale pierwszy przepis wrzucany na bloga. Mogę z czystym sumieniem powiedzieć, że dzięki temu urządzeniu odkrywam na nowo smaki w kuchni. Robiłam już pier Zobacz więcej
Metoda gotowania sous – vide lub inaczej w opakowaniu próżniowym jest doskonałym sposobem gotowania potraw zachowującym ich lepszą jakość, walory smakowe, a co ważne umożliwiającym utrzymanie precyzyj Zobacz więcej
Przegryzanie
Przegryzanie Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
Przegryzanie
Polędwica wołowa Sous Vide

Polędwica wołowa Sous Vide 295

Przegryzanie: Polędwica wołowa Sous Vide Polędwica wołowa Sous Vide Brak komentarzy: Prześlij komentarz Strona główna Subskrybuj:Komentarze do posta (Atom) linki O mnie Robert Harna Wyświetl mój pełny Zobacz więcej
Szczypta.com
Szczypta.com Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
SzczyptaCom
Gęsie udka Sous Vide

Gęsie udka Sous Vide 1498

Mięso z gęsi jest wspaniałe, pod warunkiem, że zostanie właściwie przygotowane. Zdarza się, nawet w dobrych restauracjach, że dostaniemy wysuszony kawałek, którego w żaden sposób nie da się przełknąć. Zobacz więcej
beiot
beiot Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
Wyroby domowe
Mielonka sous vide

Mielonka sous vide 236

Mielonka sous vide   Składniki: - mięso z dzika kl. I 1kg - mięso z jelenia kl. I 0,5kg - mięso z dzika kl. II 1,5kg - mięso z indyka (udźce) 1kg - wołowina kl. III 0,5kg - mięso z dzika kl. III 0,5kg Zobacz więcej
                                                                                                                                                                                                         Zobacz więcej
beiot
beiot Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
Wyroby domowe
Ozory Sous Vide

Ozory Sous Vide 69

Ozory Sous Vide     Składniki: - ozory wieprzowe lub z dzika - peklosól - pieprz - czosnek - jałowiec   Ozory po odcięciu ślinianek peklujemy w chłodnym miejscu na mokro wg. tabeli 7-10 dni do zalewy Zobacz więcej
Szynka sous vide pieczona w coli. Pamiętacie moje ? Odgrażałam się już kilka razy, że wrzucę Wam jakiś przepis dla maszynistów, więc dziś obiecana receptura. To prawda, że przygotowanie takiego obiadu Zobacz więcej
beiot
beiot Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
Wyroby domowe
Golonka sous vide

Golonka sous vide 554

Golonka sous vide     Składniki: - golonka wieprzowa z kością - pieprz - listek laurowy - czosnek - peklosól - woda   Golonkę peklujemy w chłodnym miejscu w całości na mokro 5-7 dni z nastrzykiem, szc Zobacz więcej
 POLĘDWICA WIEPRZOWA SOUS VIDE PORK TENDERLOIN SOUS VIDE Poniżej przedstawiam mój autorski przepis na soczystą i aromatyczną polędwicę wieprzową gotowaną metodą sous vide. Mięso przy zastosowaniu temp Zobacz więcej
smaknawspak
smaknawspak Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
Smak na Wspak
Test urządzenia do sous vide

Test urządzenia do sous vide 346

Słyszeliście o gotowaniu techniką sous vide? Ja pierwszy raz usłyszałam kilka lat temu, kiedy w jednej z restauracji zjadłam przygotowany tą techniką boczek. Był pyszny! Z chrupiącą skórką (jak się pó Zobacz więcej
beiot
beiot Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
Wyroby domowe
Kukurydza sous vide

Kukurydza sous vide 169

Kukurydza sous vide   Składniki: - kukurydza w kolbach - masło - czosnek   Kukurydzę obieramy z łupin, tniemy na mniejsze kawałki lub zostawiamy w całości. Wkładamy do torebki do pakowania próżnioweg Zobacz więcej
Metoda gotowania sous – vide lub inaczej w opakowaniu próżniowym jest doskonałym sposobem gotowania potraw zachowującym ich lepszą jakość, walory smakowe, a co ważne umożliwiającym utrzymanie precyzyj Zobacz więcej
agata
agata Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
Kuchnia Agaty
Electrolux i domowe Sous Vide

Electrolux i domowe Sous Vide 135

Kto by pomyślał, że w piękny, majowy dzień równocześnie zawita do moich Warsztatów cudo techniki (Sous Vide Electrolux), Fashionelka i Kominek?! Przyczynkiem do spotkania był ten pierwszy właśnie. Pac Zobacz więcej
      Na prośbę czytelników, co prawda niewielu, proponuję jeszcze jeden przepis na przygotowanie potrawy w technologii sous-vide. Co to za technika pisałam już we wstępie do przepisu na piersi z kurc Zobacz więcej
beiot
beiot Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
Wyroby domowe
Schab prasowany sous vide

Schab prasowany sous vide 268

Schab prasowany sous vide   Składniki: - schab wieprzowy - trawa żubrowa - czosnek 2g/kg - pieprz 2g/kg - peklosól - żelatyna 2-3g/kg   Schab razem z przyległymi błonami i mięśniami docinamy do wymiar Zobacz więcej
victoria
victoria Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
Picantecooking
Pikantne piersi kurczaka sous-vide

Pikantne piersi kurczaka sous-vide 620

      W końcu znalazłem czas, aby napisać o jednym z moich ulubionych urządzeń kuchennych (planetarny mikser Kitchen Aid jest poza konkurencją :-)). Przyrząd do gotowania jedzenia technologią sous-vid Zobacz więcej
beiot
beiot Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
Wyroby domowe
Wędzony węgorz sous vide

Wędzony węgorz sous vide 1

Wędzony węgorz sous vide - Smaczne Zdrowe Wyroby Domowe Smaczne Zdrowe Wyroby Domowe Szukaj Menu główne Przeskocz do treści Wędzony węgorz sous vide Wędzony węgorz sous vide Składniki: – węgorze – wod Zobacz więcej
My Blueberry Corner by "jagodzianka"       Sous-vide (po francusku – w próżni) to metoda przygotowywania mięs, owoców i warzyw. Polega na próżniowym zapakowaniu potrawy w … Przeczytaj cały artykuł Pos Zobacz więcej