Przepis na pstrąg sous vide czas

W Warszawie, przy hali Makro w Alejach Jerozolimskich stoi, nieco z boku, niewielki budynek a nad wejściem wisi tablica "Akademia Efektywnej Przedsiębiorczości". To tutaj właśnie odbywają się warsztat Zobacz więcej
Shabbyeat
Shabbyeat Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
ShabbyEat
Ośmiornica sous-vide

Ośmiornica sous-vide 495

Nie jest to moja pierwsza przygoda z sous-vide, ale pierwszy przepis wrzucany na bloga. Mogę z czystym sumieniem powiedzieć, że dzięki temu urządzeniu odkrywam na nowo smaki w kuchni. Robiłam już pier Zobacz więcej
Metoda gotowania sous – vide lub inaczej w opakowaniu próżniowym jest doskonałym sposobem gotowania potraw zachowującym ich lepszą jakość, walory smakowe, a co ważne umożliwiającym utrzymanie precyzyj Zobacz więcej
Łopatka sous vide. Pewnie widzieliście w telewizji reklamę gotowych mięs, wolno gotowanych sous vide (próżniowo), które od niedawna można kupić w Lidl Polska. Postanowiłam przetestować wolno gotowaną Zobacz więcej
O Poziom 511 Design Hotel & Spa już Wam trochę pisałam, bo ostatniej jesieni spędziłam tam fajny weekend z blogerami. Przeczytacie o nim tutaj. Niedawno miałam wielką przyjemność pojechać tam ponownie Zobacz więcej
 fot. Julita Strzałkowska/wrzacakuchnia.pl fot. Bartek Usydus/przepisy.com O tym weekendzie powinnam napisać już dawno, brak mi jednak czasu. Wiele wyjazdów, konkursów, warsztatów. A jak już jestem w Zobacz więcej
Szynka sous vide pieczona w coli. Pamiętacie moje ? Odgrażałam się już kilka razy, że wrzucę Wam jakiś przepis dla maszynistów, więc dziś obiecana receptura. To prawda, że przygotowanie takiego obiadu Zobacz więcej
Szczypta.com
Szczypta.com Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
SzczyptaCom
Przewodnik Sous Vide

Przewodnik Sous Vide 2

Czym wyróżnia się Sous Vide oprócz fajnie brzmiącej, tajemniczej, francuskiej nazwy? Jestem pewien, że po lekturze mojego artykułu, wiecie na ten temat już wszystko. Jeśli jednak z jakiegoś powodu  je Zobacz więcej
agata
agata Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
Kuchnia Agaty
Electrolux i domowe Sous Vide

Electrolux i domowe Sous Vide 138

Kto by pomyślał, że w piękny, majowy dzień równocześnie zawita do moich Warsztatów cudo techniki (Sous Vide Electrolux), Fashionelka i Kominek?! Przyczynkiem do spotkania był ten pierwszy właśnie. Pac Zobacz więcej
W zeszły weekend odwiedziliśmy z Lepszą Połową i Ninją naszych przyjaciół we Wrocławiu. Korzystając z okazji wybraliśmy się do restauracji, o której słyszeliśmy wiele dobrego i na wizytę, w której cze Zobacz więcej
Szczypta.com
Szczypta.com Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
SzczyptaCom
Thermomix Sous Vide

Thermomix Sous Vide 2

Zastanawialiście się kiedyś, o co chodzi z tym całym Sous Vide? Co to jest? Jak do tego podejść? Dlaczego warto uwzględnić tę technikę kulinarną w naszym gotowaniu? Odpowiedzi na te pytania rozsiane s Zobacz więcej
No właśnie – czy już to nauka czy to jest jeszcze sztuka gotowania? Sous-vide (fran. dosłowne tłumaczenie to: w próżni) jest ostatnim krzykiem mody w sztuce gotowania w ramach kuchni molekularnej. Jed Zobacz więcej
W wielu krajach trendy kulinarne mają istotny wpływ na to, co ląduje na talerzu. Publikowane są w specjalnych raportach, część z nich kształtowana jest też podczas imprez branżowych, takich jak targi Zobacz więcej
Joaska
Joaska Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
królestwo garów
Polewka jurajska na poziomie 511

Polewka jurajska na poziomie 511 215

                                                                                                                                                                                                         Zobacz więcej
            Zobacz więcej
victoria
victoria Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
Picantecooking
Pikantne piersi kurczaka sous-vide

Pikantne piersi kurczaka sous-vide 642

      W końcu znalazłem czas, aby napisać o jednym z moich ulubionych urządzeń kuchennych (planetarny mikser Kitchen Aid jest poza konkurencją :-)). Przyrząd do gotowania jedzenia technologią sous-vid Zobacz więcej
Składniki – 2 porcje: Składniki – pstrągi: Pstrąg – 2 sztuki Szpinak – 2 szklanki Czosnek – 1 ząbek Sól, pieprz Składniki - sos maślany: Ocet winny – 75 ml Białe wino wytrawne – 75 ml Szalotka – 1 szt Zobacz więcej