Przepis na rakvička

Powiązane przepisy:

Focaccia to coś pomiędzy pizzą a pieczywem. Jest wyrabiana z ciasta jak na pizzę, ale bez sosu i sera. To doskonały dodatek do past śniadaniowych i innych dań. Drożdże często kojarzą nam się z mlekiem Zobacz więcej
Wybrałam książkę Wegan nerd z księgarni BookMaster, choć nie jestem w targecie:) Nie dość, że nie wyobrażam sobie ostatecznego pożegnania z serami i jajkami, to nigdy na dłużej nie zrezygnowałam z mię Zobacz więcej
  Składniki:   Jak przygotować wegański twarożek? Szybko, prawda? Artykuł Twarożek z migdałów pochodzi z serwisu Ugotowane pozamiatane. Zobacz więcej
Na paszteciki będzie potrzeba: Jak przygotować paszteciki z soczewicy? Artykuł Paszteciki z soczewicy pochodzi z serwisu Ugotowane pozamiatane. Zobacz więcej
Zasmakowałam w kuchni wegańskiej. Jest ona pełna smaku i zapachu ziół i przypraw. Pomysł na pasztet zaczerpnęłam po moim udziale w wegańskich warsztatach kulinarnych z Alicją Rokicką. Połączenie warzy Zobacz więcej
"Gdzie zjeść dziś śniadanie?" Lubicie śniadanie na mieście? Bo ja od czasu do czasu bardzo. Jestem wielką fanką śniadań na słono, wytrawnie. Uwielbiam z samego rana zjeść coś porządnego z jajkami, awo Zobacz więcej
Kiedy byłam pierwszy raz w Pradze nie byłam bardzo mięsna, więc najbardziej smakowało mi jedzenie w wegetariańskiej knajpie prowadzonej przez Hare Kriszna. Trzeba bowiem stwierdzić, że przygotowywaniu Zobacz więcej
Na każdej diecie, zwłaszcza tak restrykcyjnej jak wegańska, najbardziej brakuje słodyczy. Zarówno tych zapamiętanych z dzieciństwa, których teraz nie możemy jeść, jak i nowości, czyli możliwości sprób Zobacz więcej
jest łatwy do przygotowania, bez użycia miksera zawiera wegańską maślankę, czyli mieszankę napoju roślinnego z octem, dzięki czemu ładnie rośnie wychodzi miękki i wilgotny  długo zachowuje świeżość  p Zobacz więcej
Il Piatto – Restaurant Week edycja jesień 2018 Tym razem recenzja z odwiedzin w krakowskiej restauracji Il Piatto. Il Piatto – Restaurant Week edycja jesień 2018   Jako, ambasadorka projektu Restauran Zobacz więcej
Kiedy znana blogerka, jak Alicja z wegannerd.blogspot.com, wydaje książkę, zawsze ma dylemat – jak jednocześnie pokazać typowe dla siebie smaki i zestawienia zupełnie nowym czytelnikom, a jednocześnie Zobacz więcej
Od kiedy wyeliminowałam z mojego menu wyroby z mięsa (typu pasztety, wędliny)  często robię warzywne pasztety. Są dobrą alternatywą dla mięsnych, ponadto dużo zdrowszą i bardzo smaczną. Soczewica zawi Zobacz więcej
Długi weekend sprzyja śniadaniowym eksploracjom: jest czas, są możliwości, nie ma tłumów. W tych okolicznościach udało się w końcu przedostać na drugą stronę miasta i sprawdzić zupełnie nieznane mi do Zobacz więcej
Między ustami a ciosem patelnią: Wstrząśnięte nie zmieszane - Rakowicka róg Topolowej Wstrząśnięte nie zmieszane - Rakowicka róg Topolowej Brak komentarzy: Prześlij komentarz Smakowało? - zostaw komen Zobacz więcej
Po Prostu Pycha
Po Prostu Pycha Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
poprostupycha.pl
Konkurs grillowy!

Konkurs grillowy! 50

Jestem przekonana, że każdy uwielbia spędzać czas przy grillowaniu w miłym towarzystwie, gdzie unoszący się zapach szaszłyków, kiełbasek, karkóweczki, sałatek, piwa przyprawia o zawrót głowy. W związk Zobacz więcej
Książka Wegan Nerd to długo wyczekiwana pozycja nie tylko dla wegetarian i wegan ale również wszystkich czytelników bloga Wegan Nerd zwyciężczyni konkursu na kulinarny Blog Roku 2014. O autorce Wegan Zobacz więcej
Linkus
Linkus Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
Smaczny Świat Ewy
A teraz czas na.... Pragę:)

A teraz czas na.... Pragę:) 410

Wszyscy już byli w Pradze czeskiej, a ja nie. Kupiłam parę lat temu i mapę i przewodnik. I nic z tego nie wyszło. To chyba nie był ten czas. Czy teraz jest? Tak. Teraz jest ten czas. Przewodnik już je Zobacz więcej

ZOBACZ TAKŻE: