Przepis na ravioli z płynnym żółtkiem maskarpone

ptasia78
ptasia78 Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
Coś niecoś
Raviolo con uovo

Raviolo con uovo 44

Do tego, co dobre, człowiek się błyskawicznie przyzwyczaja. Mam tu akurat na myśli domowy makaron ; ). Od kiedy uznałam, że zrobienie go to żaden problem, M lubi wałkować, szczęśliwych jaj nam nie bra Zobacz więcej
Cook &Celebrate
Cook &Celebrate Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
Cook & Celebrate
Ravioli

Ravioli 234

http://www.empik.com/artystyczne-smaki-z-cook-celebrate-kopcza-anna-kopcza-aleksandra,p1101665712,ksiazka-p Zobacz więcej
Zakładając blog wyobrażałam sobie, że będzie on dokumentował moje kulinarne sukcesy. Wyłącznie. W dużej mierze, rzeczywiście chwalę się tu na całego tym, co w mojej kuchni najlepsze. Pomysłami na dani Zobacz więcej
skąpałam je w gorącym sosie grzybowym z pistacjami i skórką cytrynową, lekko ożywiającą całość.  Zobacz więcej
Samodzielne wykonanie makaronu to wielka przyjemność, sama doskonale pamiętam kiedy to w domu to on był nieodzownym elementem niedzielnego obiadu. Lądował wtedy zawsze w głębokim talerzu w towarzystwi Zobacz więcej
Składniki (na 4 porcje): Ciasto: Do mąki z solą dolewamy tyle ciepłej wody, by zagnieść elastyczne ciasto. Zagniatamy i odstawiamy przykryte wilgotną ściereczką, by nie wyschło. Nadzienie: Wszystkie s Zobacz więcej
To moja wariacja na temat ruskich pierogów, zmieniłam nieco ich formę robiąc duże kwadratowe „raviolo”, do masy (obok gotowanych ziemniaków i twarogu) dodałam szczypior i podsmażoną szynkę szwardzwald Zobacz więcej
Ravioli con uovo  z twarożkiem z ricotty i płynnym żółtkiem  TYM Zobacz więcej
Online Users « Sernik z przypalanym masłem Raviolo żółtkiem i łzami płynące wtorek, 23 lipca 2013, gotujebolubi Komentarze Zobacz więcej
Doskonała alternatywa dla pierożków ravioli w większej wersji.Smak zielonego groszku świetnie komponuje się z żółtkiem i zaskakująco wygląda.Kiedy wymyśliłam te pierożki moja rodzina je pokochała :) S Zobacz więcej
Pierwszy raz próbowałam tej genialnej potrawy podczas wizyty w restauracji Foccacia Ristorante w Warszawie i przepadłam. Genialny smak, płynne żółtko, pyszny ser w środku. Tym razem sama zdecydowałam Zobacz więcej
Po pierwsze i najważniejsze dla mnie ostatnio - kochani wygrałam III półfinał konkursu BlogerChef i tym samym będę uczestniczką finału!!!:)))) Radość moja jest niezmierna. Niesamowite uczucia mnie prz Zobacz więcej
Druga i w końcu udana próba zrobienia ravioli. Widelce oceniły danie na 4,5 i na 3 ze względu na brak czegoś pomidorowego :D Przygotowanie zajmuje ok. 1 godzinę ale warto. Składniki: Ciasto: 500g mąki Zobacz więcej
BibliaSmakow
BibliaSmakow Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
Biblia Smaków
Raviolo

Raviolo 88

Jedliście kiedyś raviolo? To duże ravioli z reguły  z farszem z ricotty i zieleniny. Jego sekretem jest żółtko rozpływające się po przecięciu. Należy więc tak ugotować raviolo by żółtko było nadal pły Zobacz więcej
alebabka
alebabka Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
Ale babka-i robi to co lubi!
Ciasto z żółtek

Ciasto z żółtek 8765

W weekend majowy moja kuchnia była wielka cukiernią. Powstały cudowne bezy, serniki i piękny tort komunijny. Niestety z powodu braku czasu nie dałam rady zrobić zdjęć. Po wypiekach zostało mi 15 żółte Zobacz więcej
Raviolo con uovo - czyli włoski pieróg z kremowym farszem i płynnym żółtkiem. Jeśli szukacie czegoś wyjątkowego to ten pieróg z pewnością was zadowoli. Mnie przyniósł wielką radość już podczas przygot Zobacz więcej