Przepis na regout z ozorków wołowych z grzybami

UleUli
UleUli Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
Ule Uli
ozór w kwaśnym sosie

ozór w kwaśnym sosie 45

w wersji oryginalnej trafiłam na przepis z wykorzystaniem ozora baraniego. Jako że takiego na oczy nie widziałam, co więcej podejrzewam, że raczej nie zobaczę, to wykorzystałam do tego celu wołowy.   Zobacz więcej
KŁD
KŁD Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
Jak cień
Bitki wołowe z grzybami

Bitki wołowe z grzybami 1150

Są rzeczy dobre, których nie da się popsuć. Moja Ciocia zwykła mawiać, że dobre z dobrym musi zawsze wyjść dobrze. Niestety znam przypadki znakomitych mięs, które się przypaliły, zwarzonych kremów maś Zobacz więcej
kuchcik8
kuchcik8 Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
Kuchnia Pokoleń
Ozory wołowe w sosie tatarskim

Ozory wołowe w sosie tatarskim 2718

Nie każdy lubi ozory , ale te są super . Robię je na wyjątkowe okazje, mam ten przepis od mojej przyjaciółki. Jest to zapomniane danie a szkoda, ozory są bardzo dobre, po oczyszczeniu są tak samo dobr Zobacz więcej
brzozka13
brzozka13 Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
kluski z serem
Policzki wołowe

Policzki wołowe 13529

Policzki wołowe ostatnio cieszą się dość sporą popularnością i  często pojawiają się w programach kulinarnych oraz w menu różnych restauracji. Postanowiłam zaryzykować i muszę przyznać, iż ryzyko się Zobacz więcej
Ragoût z policzków wołowych. Policzki wołowe podaje się zwykle gotowane w całości (ZOBACZ). Kluczem do sukcesu jest tu przede wszystkim idealna miękkość mięsa, które musi rozpadać się pod lekkim nacis Zobacz więcej
laura
laura Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
Cafe Babilon
OZORKI W SOSIE CHRZANOWYM

OZORKI W SOSIE CHRZANOWYM 2527

No cóż... pewnie nie namówię kogoś kto ma w głowie, że to jest feee, ale myślę, że gdyby dane mu było spróbować, zmieniłby zdanie. Wiem to, bo widziałam takie "zakochanie się" w ozorkach mojej koleżan Zobacz więcej
Twins Pot
Twins Pot Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
Twins Pot
Ozorki wołowe w galarecie

Ozorki wołowe w galarecie 1118

  Lubicie mięsną galaretę? Bo ja bardzo :) A najbardziej z galarety lubię... galaretę. Czyli zastygnięty wywar z warzywami. To mi pozostało z dzieciństwa. Gdy mama, specjalnie dla mnie odlewała czysty Zobacz więcej
Serving Dumplings
Serving Dumplings Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
Studio Kuchnia
Wołowe ragout

Wołowe ragout 516

  Gęste, aromatyczne ragu z miękkim mięsem wołowym i boczkiem. Duszone w sosie pomidorowym z dodatkiem szałwii, która gra główną rolę w tym daniu. Ragu podałam z gnocchi z parmezanem, lecz jako dodate Zobacz więcej
Jak to bywa z klasyką włoskie ragout wołowe naprawdę nigdy Wam się nie znudzi. Dodatek marchewki i pietruszki sprawia, że danie zyskuje lekko słodki posmak. Podajemy z makaronem tagliatelle. Zobacz więcej
kosapopatelni
kosapopatelni Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
Kosą po patelni
Ragout wołowe z papryką

Ragout wołowe z papryką 74

Ragout wołowy, czyli u nas to coś na kształt gulaszu, ale nie do końca. Sos jest mocno warzywny i aromatyczny. Smak mięsa mimo to wyraźny, a w połączeniu z winem i przyprawami tworzy zaskakującą, bard Zobacz więcej
luna19
luna19 Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
Gotowanie jest łatwe
Alfabetyczny spis przepisów

Alfabetyczny spis przepisów 6651

Gotowanie jest łatwe: Alfabetyczny spis przepisów Strony Prawa autorskie Alfabetyczny spis przepisów A Apetyczne babeczki Aromatyczny ryż i duszone udko Ażurowe podusie z dynią B Babeczki Babeczki z b Zobacz więcej
Wydrukuj Autor Tradycyjne zrazy wołowe z ogórkiem kiszonym, musztardą i boczkiem. Wzbogacone o posmak tymianku i grzybów. Idealną kruchość mięsa możemy uzyskać tylko odpowiednio długim duszeniem, więc Zobacz więcej
  Świeże warzywa nie są już tak atrakcyjne jak latam i wczesną jesienią, jako dodatki do mięs wybieram więc ostatnio te suszone. Pomidory suszyłam sama, zapas grzybów dostałam od Joli i Piotra ze star Zobacz więcej
Agna
Agna Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
Notatnik Kuchenny
Krowi język czyli ozorki wołowe

Krowi język czyli ozorki wołowe 1211

Uwielbiam ozorki... Ozory wołowe... Ozorki cielęce... A najbardziej kocham ozorki w sosie chrzanowym... Mniam... Nie ma słów, którymi można by opisać boski smak dobrze przyrządzonych ozorów, rozpływaj Zobacz więcej
Kolejne tradycyjne danie kuchni staropolskiej - zrazy wołowe zawijane z kawałkami warzyw, zwane również roladą wołową. Podawane najczęściej z kluskami śląskimi i polane sosem śmietanowo-grzybowym. Skł Zobacz więcej
Zrazy to potrawa z kawałków mięsa, podsmażonego i duszonego, z dodatkiem warzyw i przypraw. Zrazy należą do tradycyjnej kuchni staropolskiej. Zrazy można przygotować  z różnych gatunków mięsa. Mięso n Zobacz więcej