Przepis na ricotta bazylia

Przystawka z cukinii, niezwykle smaczna i delikatna w smaku.  Gorąco polecam. Składniki: Wykonanie: Umytą cukinię pokroić na mniej więcej dwu milimetrowe plastry wzdłuż. Oprószyć solą i odstawić na ja Zobacz więcej
Maccheroni to makaron w kształcie niewielkich, cienkich rurek. W Irlandii nazywany jest macaroni  i pod tą nazwą występują zarówno użyte przeze mnie cienkie rurki, jak i kolanka. Kolanka są najczęście Zobacz więcej
Dzieje się w moim życiu ostatnio tyle, że nie wiem, co powinnam o tym wszystkim myśleć. Pewne wydarzenia zaburzyły spokój i pewność, że przecież takim ludziom, jak ja nie dzieją się złe rzeczy. Bynajm Zobacz więcej
 . . Ciasto na naleśniki: . 1 szklanka mleka 0,5 szklanki wody mineralnej 1,5 szklanki mąki 2 jajka 1 łyżka masła sól, pieprz olej do smażenia 0,5 szklanki śmietanki 30% 2 łyżki tartego sera Grana Pad Zobacz więcej
Lekkie, świeże, szybkie i, nade wszystko, smaczne danie, w sam raz na upalne dni. Składniki: 0,5 kg makaronu (dla 4-5 osób) 1 kg dojrzałych pomidorów pęczek bazylii 3 ząbki czosnku sól, pieprz 3 łyżki Zobacz więcej
Zasadniczo istnieją dwie podstawowe odmiany pesto – pesto genovese i pesto siciliana. Pierwszemu zielony kolor nadaje świeża bazylia, a drugie kolor czerwony zawdzięcza suszonym pomidorom. Mniej stand Zobacz więcej
Ostatnio jestem strasznym leniem w kuchni! Przez cały lipiec przygotowywałam materiał do zimowego wydania Kukbuka, co szło mi nadzwyczaj opornie i nijak się miało do letniej, upalnej atmosfery. Po kil Zobacz więcej
300 g makaronu – kształt dowolny ;) 100 g szynki parmeńskiej 100 g sera ricotta 200 g pomidorków koktajlowych Garść świeżej bazylii 1 łyżka oliwy Pieprz Sól Szynkę pokroić w kostkę Pomidorki przekroić Zobacz więcej
Super makaron. Dynia ma tyle twarzy ile jej nadacie. Świetnie spisuje się w sosach do makaronów, lub jako baza curry. Świetna na słodko, w ciastach drożdżowych czy sernikach. Dzisiaj z szynką parmeńsk Zobacz więcej
Bazylia tak się rozrosła w doniczce na parapecie, że wielkość jej liści mnie zadziwia. Nie mogłam zatem przepuścić okazji, aby ich nie wykorzystać. Co jednak zrobić z bazylią, kiedy w lodówce prawie n Zobacz więcej
Nie od dzis wiadomo, ze to, co domowe jest najlepsze :) Domowe przetwory, chleb, ciasta a takze pizza. Wlasnie na taka domowa pizze mialam ochote w miniony weekend. Postanowilam skorzystac z przepisu Zobacz więcej
Składniki: Wykonanie: Mieszamy ser ricotta z oliwą, sokiem z cytryny, solą, pieprzem i posiekanymi listkami bazylii. Smarujemy uzyskanym kremem małe kanapeczki, układamy na nich pokrojonego łososia, p Zobacz więcej
Składniki: 1 szklanka = 1 cup = 240 ml, 1 łyżka = 15 ml, 1 łyżeczka = 5 ml Sposób przygotowania: SMACZNEGO! Uwagi do przepisu: Źródło przepisu: Creative Culinary. Zobacz więcej
W poszukiwaniu nowych pomysłów na wykorzystanie cukinii dzisiaj penne w sosie z ricotty z cukinią i listkami bazylii. Bazylii dałam dużo i rzeczywiście dominuje jej aromat, ale można oczywiście dać mn Zobacz więcej
Ostatnio dodałam przepis na pieczoną dynię, a dziś użyję jej jako farsz do pierogów (przepis podam tutaj jeszcze raz, bo wiem, że nikomu nie będzie się chciało zaglądać wstecz;)). Z dodatkiem kremoweg Zobacz więcej
Adrijah
Adrijah Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
Breakfast
Pasta z ricotty i bazylii

Pasta z ricotty i bazylii 199

Pasta z ricotty i bazylii Banalnie prosta i szybka pasta, którą zrobiłam sobie dzisiaj rano, na potrzeby aż 2 kanapek, więc ilości są minimalne, polecam je zwiększyć :) Bo pasta choć łatwa i improwizo Zobacz więcej