Przepis na rosół z kury magdy gessler

Ale Marcello ma być inne, bo sygnowane nazwiskiem Magdy Gessler. Robić „rewolucję” restauracji to jedno, otworzyć swoją własną na Rynku Głównym w Krakowie – to już co innego. Bo sława i nazwisko zobow Zobacz więcej
 Jak dobrze wiecie, nie należę do licznych w naszym kraju fanów Magdy Gessler. Nie należę to zdecydowanie eufemizm, na co pewnie wiele razy dawałem dowód na „Kuchni Cynicznej”. Z panią Gessler problem Zobacz więcej
Menu naszego niedzielnego party nie miało właściwie nic wspólnego z oglądanym filmem. Ale - ponieważ to były jednocześnie moje imieniny:) to uznałam, że mogę sobie pozwolić na coś, co mnie ostatnio pa Zobacz więcej
dagooshya
dagooshya Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
My Culinary Art
Podsumowanie akcji "Zimowy Obiad"

Podsumowanie akcji "Zimowy Obiad" 1557

 Akcja "Zimowy Obiad"niestety musi się zakończyć, ponieważ właśnie zaczął się Wielki Post. Chciałam wszystkim podziękować za zaangażowanie - wspólnymi siłami udało nam się zebrać aż 295 pomysłów na zi Zobacz więcej
srk76
srk76 Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
Blog rodzinny
Sos chrzanowy

Sos chrzanowy 7152

Kulinarne rewolucje Magdy Gessler przypomniały nam genialny smak z dzieciństwa. Kremowy sos chrzanowy na delikatnym mięsie gotowanej, wołowej pręgi. Uwielbiałem gdy niedzielny obiad rozpoczynał się od Zobacz więcej
paproszek
paproszek Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
Paproszkowe smaki...
Tajniki dobrego rosołu.

Tajniki dobrego rosołu. 2512

Rosół - źródłowo "rozsol"początkowo był jedynie produktem ubocznym z gotowania mięsa. Mięso - naturalnie konserwowane w soli w celu "odsolenia" było długo gotowane w wodzie. Stąd rosół. Ta najbardziej Zobacz więcej
Dawno nie pojawiło się nic w moim dziale z książkami. Dziś mam dla Was niewielką, ale bardzo sympatycznie wydaną książkę Magdy Gessler pod tytułem „Magda i dzieciaki”. Wspólne gotowanie to wspaniały c Zobacz więcej
Dziś rosół wołowo-drobiowy Magdy Gessler znaleziony na stronie Smaki Życia. Pyszny, klarowany, jak u Mamy Zazwyczaj gotuję go popołudniu, najlepiej smakuje na drugi dzień z cienkim makaronem. Rosół po Zobacz więcej
www fb ul. Partyzantów 2, Magnuszew Knajpa po przejściach, czyli po „Kuchennych rewolucjach” Magdy Gessler. Co prawda mam na temat jej restauracji swoje zdanie, ale o tym przy innej okazji. Sam lokal Zobacz więcej
Krem z żółtych warzyw – Zasmakuj Kuchni Skip to content Krem z żółtych warzyw Co jak co, ale dziś duża porcja zdrowia – warzywny krem, który podaję najczęściej jako pierwsze danie. Jeśli podam z kawał Zobacz więcej
Zasmakuj Kuchni
Zasmakuj Kuchni Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
Zasmakuj Kuchni
Surówka z pora

Surówka z pora 60

Surówka z pora – Zasmakuj Kuchni Skip to content Surówka z pora Dziś u mnie domowa, jedna z najlepszych surówek z pora jakie przygotowuję. Wspaniale smakuje do wszelakich obiadów z ziemniaków i mięsny Zobacz więcej
fot. Wydawnictwo Znak Jeśli chodzi o kulinarne upodobania Polaków, mamy do czynienia z bardzo pozytywnym zjawiskiem. Kończy panowanie podłej jakości fast food. Teraz rządy swoje  rozpoczyna slow food Zobacz więcej
MartaM.com.pl
MartaM.com.pl Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
Marta M.
Pyszna Botwinka

Pyszna Botwinka 136

Pyszna Botwinka – śliwka węgierka śliwka węgierka Enjoy The Food Pyszna Botwinka Jako małe dziecko nigdy nie lubiłam i nigdy nie jadłam botwinki. Nie był to mój ulubiony smak. Ale teraz jako dorosła k Zobacz więcej
iwonasb
iwonasb Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
U mnie w kuchni...
Podwójny schabowy Magdy Gessler

Podwójny schabowy Magdy Gessler 5572

Tym razem chciałabym podzielić się z Wami "sekretem podwójnego schabowego" Magdy Gessler. Przepis pochodzi z książki "Kuchenne rewolucje. Nowe przepisy Magdy Gessler".  Zastosowałam się do rady z ksią Zobacz więcej
Składniki:  - 1 kurczak - 500 g wołowiny - 6 marchewek - 6 pietruszek - 1 seler - 2 cebule - 1 pęczek natki pietruszki - 1 pęczek lubczyku - łyżka pieprzu - 5 goździków - 5 ziarenek ziela angielskiego Zobacz więcej
Magda Gessler wychodzi z lodówki – taki pomysł na treść zwiastuna nowej serii Kuchennych Rewolucji przewidzieli dla jej gospodyni autorzy programu. Co więcej, pojawia się nieco odmieniona – w nowej st Zobacz więcej
Przepis na barszcz czerwony na własnym kwasie buraczanym, o intensywnym smaku, bez sztucznych dodatków. Jego smak (ostrość) można dostosować do swojego gustu za pomocą cukru lub pieprzu. Bazą do tej z Zobacz więcej
Gulasz według Magdy Gessler czwartek 11:13, 21 Marzec 2013, Obiady, Posiłki, Zupy Komentarze:  Cóż, wio­sna chyba zaspała… Na tę zimową aurę pole­cam roz­grze­wa­jący i aro­ma­tyczny gulasz węgier­ski Zobacz więcej
Niedawno, bo w kwietniu, ukazała się nowa książka znanej restauratorki -  Magdy Gessler pt. „Kuchenne rewolucje. Nowe przepisy Magdy Gessler” wyd. Znak. Od paru dni ją posiadam i mam przyjemość ją zre Zobacz więcej
A po weekendzie mam dla Ciebie przepis na bardzo prosty rosół z kury.  Prawdziwy, tradycyjny rosół to, ten z dodatkiem różnych elementów mięsa[kości cielęcych, wołowych, drobiu], ja wybrałam przepis z Zobacz więcej