Przepis na ryba z piekarnika

Jestem szczęściarą :) Zostałam obdarowana młodymi, świeżo złowionymi pstrągami... uwielbiam... Mój osobisty mąż wypatroszył rybki, umył, poodcinał łebki, mi zostało tylko... albo.. aż.. rozdysponowani Zobacz więcej
Dzisiaj króluje ryba i to nie byle jaka - KARAŚ. Mam to szczęście, że dostałam piękny, duży okaz od znajomych i to jeszcze świeżo złowioną. Tak sobie pomyślałam, że nie będę jej dzielić na części i sm Zobacz więcej
pół kg ryby (filet) np. morszczuka przyprawa do ryb olej sezamowy brokuł 1) brokuł ugotuj w posolonej wodzie (max 10 minut) 2) rybę dopraw przyprawą i solą 3) naczynie żaroodporne wyłóż papierem do pi Zobacz więcej
Zawsze kiedy jemy doradę przychodzi mi do głowy myśl, żeby przeprowadzić się gdzieś w rejony Morza Śródziemnego i codziennie mieć dostęp do świeżych morskich ryb. Cenię te z naszego Bałtyku, jednak Sp Zobacz więcej
Potrzebne będą: - 2 filety rybne - 6 dużych ziemniaków (najlepiej podłużnych) - otręby (u mnie orkiszowe) - curry, sól, pieprz - jajko Rybę płuczemy, osuszamy, a następnie przyprawiamy solą, pieprzem Zobacz więcej
Cookartka
Cookartka Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
Cookartka
Ryba z piekarnika w ziołach

Ryba z piekarnika w ziołach 3017

Piątek to tradycyjnie rybny dzień. Z resztą od czasu do czasu warto sięgnąć po ryby, a to ze względu na ich wartości odżywcze. Wielu z nas przeżywa traumę z dzieciństwa w postaci panierowanego fileta Zobacz więcej
Bez znaczenia czy zrobicie je w piekarniku czy na grillu będą pycha. Tym razem upiekłam je w piekarniku. Ryby oczyścić, obciąć głowy, dokładnie umyć. Wytrzeć ryby ręcznikiem papierowym, doprawić solą Zobacz więcej
Uwielbiam ryby. Tym razem przygotowałam rybę w panierce, ale pieczona w piekarniku. Dzięki temu danie jest lekkie, dietetyczne a ryba nie nasiąka tłuszczem podczas smażenia. Tak przygotowana rybka dob Zobacz więcej
  Piękna pogoda, szkoda tracić czas na gotowanie. Folię aluminiową smarujemy oliwą, rozkładamy: cukinię pociętą w paseczki, przyprawiony filet z ryby, plastry cytryny i gruby szczypior. Idealne będą ś Zobacz więcej
PRZEPIS 1,5kg mrożonych filetów dowolnej ryby 500ml zagotowanej wody 1 kostka rosołowa drobiowa (jeśli nie chcecie jej używać można dodać po prostu dowolne przyprawy np.sól ziołową, pieprz) 1 duża ceb Zobacz więcej
KingaK
KingaK Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
SZYBKO I SMACZNIE
ŁOSOŚ Z PIEKARNIKA

ŁOSOŚ Z PIEKARNIKA 9697

Prosty pomysł na obiad to szybki łosoś pieczony w folii. Bierzemy filet z łososia i układamy go na folii aluminiowej, opruszamy solą, pieprzem i świeżym koperkiem, następnie układamy na rybie kawałki Zobacz więcej
Zdziwiłam się, gdy przeglądałam swoje przepisy na rybę - duża część z nich to ryba z piekarnika! Pewnie podświadomie decyduję się na taki sposób jej przygotowania, bo wymaga mniej pracy ;) Zapraszam d Zobacz więcej
Anika1
Anika1 Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
Domowa kuchnia Aniki
Ryba na warzywach z piekarnika

Ryba na warzywach z piekarnika 19434

Ryba z piekarnika na warzywach Dawno nie robiłam ryby wg tego przepisu, a jest to danie smaczne i zdrowe. Kiedyś częściej piekłam ryby w piekarniku, a ostatnio coś o nich zapomniałam. Ale w końcu przy Zobacz więcej
edzia1301
edzia1301 Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
U Edytki w kuchni
Ryba pieczona w piekarniku

Ryba pieczona w piekarniku 25858

Składniki: 2 pstrągi 3 łyżki masła 3 ząbki czosnku kilka gałązek koperku pół łyżeczki ziół prowansalskich sól sok z cytryny Wykonanie: Wypatroszone ryby czyścimy z łusek. Dokładnie myjemy i osuszamy. Zobacz więcej
Dawno nie było żadnej rybki. W takiej wersji robię często, tylko ciągle zmieniam dodatki do ryby. A to z sałatką z dressingiem, a to z warzywami  z wody. A dzisiaj z warzywami pieczonymi. :) Fajna, sz Zobacz więcej
Ostatnimi czasy kiedy wybieram mrożoną rybę to przygotowuję ją właśnie w ten sposób. Szybka, bardzo smaczna a składniki zawsze mam w lodówce. Przepis z  recipetineats.com  .     Składniki :  ok 5-6 Zobacz więcej
mysza75
mysza75 Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
wesoła kuchnia
Ryby z warzywami z piekarnika

Ryby z warzywami z piekarnika 16239

Obiad w 40 minut, szybki i bardzo zdrowy. Wszystko piecze się razem, a my mamy czas na  inne przyjemności. Warzywa marynowane zapiekane podbiły moje podniebienie. W okresie zimowym polecam zapiekać wa Zobacz więcej
Ryba z pieca... a raczej z piekarnika - - Zakątek Słodkości - bloog.pl Logowanie OpenID Kliknij zaloguj się Po kliknięciu "Zaloguj" zostaniesz przeniesiony do strony logowania wp.pl. Zaloguj się Wpisz Zobacz więcej
Przepis na pyszną rybę zapiekaną w folii. Składniki: 2 filety rybne ( u mnie z miruny) ocet winny pół pęczka koperku łyżeczka masła ząbek czosnku sól, pieprz przyprawa do ryby Przygotowanie Filety dzi Zobacz więcej
nogawkuchni
nogawkuchni Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
nogawkuchni.blogspot.pl
Ryba z piekarnika.

Ryba z piekarnika. 13672

Powszechnie wiadomo, że ryby są zdrowe, więc wybór ryby zawsze wyjdzie nam z korzyścią. Ja tam lubię ryby w każdej postaci,ale w związku z po świątecznym przejedzeniem, a teraźniejszym dietkowaniem w Zobacz więcej

Ryba z piekarnika jest ciekawą propozycją na smaczny i zdrowy obiad. Najczęściej danie to nie wymaga zbyt dużych nakładów czasu i pracy, a smakuje wyśmienicie. Pieczoną rybę powinny przede wszystkim spożywać osoby, które są na diecie odchudzającej lub mają zbyt wysoki poziom cholesterolu. Jest ona o wiele zdrowsza i mniej kaloryczna niż ryba smażona w głębokim tłuszczu.

Ryba z piekarnika jest również świetną propozycją na świąteczną potrawę. Można upiec ją w naczyniu żaroodpornym, w rękawie piekarniczym lub w foli aluminiowej. Pieczona ryba jest bardzo delikatna w smaku i soczysta. Możemy użyć tutaj każdego gatunku ryb: pstrąga, łososia, dorsza, halibuta lub dorsza. Rybę z piekarnika warto dość mocno natrzeć przyprawami typu czosnek, sól, pieprz, rozmaryn z dodatkiem soku z cytryny, oliwy lub octu balsamicznego.

Ryba z piekarnika doskonale smakuje w towarzystwie pieczonych warzyw. Możemy podawać ją również z dodatkiem sosu na bazie oliwy lub jogurtu greckiego. Pieczona ryba dobrze komponuje się także z ryżem, kaszą pęczak lub ziemniakami oraz lampką białego wina. Jest to bardzo wykwintna, a jednocześnie prosta potrawa, którą śmiało możemy zaserwować na różnego typu uroczystościach rodzinnych, jak i na zwykły, codzienny obiad.