Przepis na ryby pasteryzowane

Fasolka szparagowa to warzywko smaczne, pożywne i bardzo lubiane w moim domu. Często dodaję ją do letniej zupy jarzynowej. Chętnie też gotuje ją z przeznaczeniem na dodatek do drugiego dania. Fasolka Zobacz więcej
mojetworyprzetwory
mojetworyprzetwory Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
MojeTworyPrzetwory
Pomidory pasteryzowane

Pomidory pasteryzowane 2206

Pomidory pasteryzowane Jak zaczynałam swoją przygodę z przetworami, to do słoików wkładałam całe pomidory - jak mówi przepis z "Kuchni Polskiej" wydanie XIII poprawione. Ale odkąd tworzę więcej i nows Zobacz więcej
mufinka79
mufinka79 Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
kuchnia na obcasach
Wiśnie pasteryzowane na zimę

Wiśnie pasteryzowane na zimę 3673

Pasteryzowane wiśnie z cukrem doskonale nadadzą się podczas zimy do przygotowania rożnego rodzaju ciast, deserów, koktajli czy owsianek, a powstały sok do przygotowania napoju czy jako polewa do kaszy Zobacz więcej
Ryba w zakwaszonej galarecie zyskuje na smaku. Bardzo prosto ją się robi .Można przygotować na zapas i zawekować . Czas : 30 minut + minimum 3 godziny w lodówce Składniki : 2 filety z Pangi ( lub inne Zobacz więcej
Dorota Smakuje
Dorota Smakuje Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
Dorota Smakuje
Pasteryzowane jagody

Pasteryzowane jagody 1642

    Pasteryzacja owoców w słoikach to jeden z moich ulubionych sposobów zatrzymania lata. To takie proste - owoce do słoika, trochę cukru, pasteryzowanie i już. Zimą będą takim smacznym dodatkiem np. Zobacz więcej
Pasteryzacja – jak pasteryzować przetwory? Pasteryzacja – jak pasteryzować przetwory? Koniec lata i początek jesieni to czas zbiorów dorodnych owoców i warzyw. To także najwyższy czas aby dary natury Zobacz więcej
Oto moja druga metoda – po mrożeniu, zamykania sezonowych smaków w postaci soku – robię to głównie dla mojej córeczki, której podaję właśnie takie naturalne soki, bez dodatku cukru (czasami jeśli są b Zobacz więcej
Kolejna dyniowa propozycja na zimę. Obok konfitury dyniowej, dyni na słodko, dyni wytrawnie ... dziś dynia na półsłodko w occie. Składniki: 1 kg oczyszczonej dyni 1 szklanka octu 1 łyżeczka mielonego Zobacz więcej
reanja1
reanja1 Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
Moj dzień
Opieńki pasteryzowane

Opieńki pasteryzowane 2558

Miałam już nie przygotowywać przepisów z opieńkami , ale przypadkiem weszłam na blog Dorotki i znalazłam takie cudo "Pasta z opieniek" U nas w domu robiło się trochę inaczej, ale nie zmienia to faktu, Zobacz więcej
Idealna sałatka do codziennych obiadów. Składniki: 1 kg kapusty czerwonej 30 dag jabłek 3 cebule Składniki na zalewę: 1,3 dag cukru 7 g soli 7 g kwasku cytrynowego Pieprz, ziele angielskie i liść laur Zobacz więcej
Zdarzyło Wam się nie mieć pomysłu na wykorzystanie ryb, na przykład tych, przygotowywanych przy okazji Świąt? Wiadomo, że każda ryba smakuje najlepiej, gdy jest świeża. Jest jednak dobry sposób, poza Zobacz więcej
Odzyskałam wiarę w pasteryzację! Rękami i nogami zapierałam się przed wielkimi kotłami z bulgoczącymi gazetami i stukającymi się spoconymi słoikami. Zaparowane szyby w kuchni. Koszmar dzieciństwa. Kil Zobacz więcej
Kiedy to czytacie ja prawdopodobnie opalam się na pokładzie jachtu na środku Jeziora Ryńskiego, przyrządzam drinki dla załogi w kambuzie lub zbieram drewno na ognisko, żeby przyrządzić kolację. A no w Zobacz więcej
Tak przygotowana kiełbasa przywołuje moje wspomnienia z dzieciństwa. U babci, gdy dzielono mięso zawsze część pasteryzowano w słoikach. Ja poszłam troszkę na łatwiznę, bo pasteryzuje już gotową kiełba Zobacz więcej
Jak wspomniałam w poprzednim poście wyjechałam z mężem i znajomymi na dwa zloty motocyklowe, które odbywają się na polach namiotowych. Zawsze zabieram ze sobą własnoręcznie przyrządzone jedzenie w sło Zobacz więcej
degustatorka
degustatorka Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
Coś pysznego
Ryba na parze

Ryba na parze 11895

Kremowa zupa pieczarkowa » Ryba na parze Ostatnio gotowałam sporo bardzo kalorycznych potraw, dlatego przyszedł czas na coś znacznie lżejszego. Ryba przygotowana w ten sposób jest całkiem smaczna i na Zobacz więcej
Jak co roku pora na przygotowanie pomidorów pasteryzowanych, zimą są niezastąpione do sosów, zup, lecza, bigosu  itp. Polecam.                                                                  SKŁADNIK Zobacz więcej
kasiac
kasiac Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
Posadzone i zjedzone
Grzyby pasteryzowane na zimę

Grzyby pasteryzowane na zimę 584

Będąc w tym roku pod koniec lipca w okolicach Iławy nad Jeziorakiem, trafiliśmy na najlepszą pogodę tego lata. Słońce, dużo słońca i ciepło. Choć kąpiel w jeziorze po długim paśmie deszczów była, mówi Zobacz więcej
annaz
annaz Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
Kuchnia domowa Ani
Botwinka pasteryzowana na zimę

Botwinka pasteryzowana na zimę 10725

W ubiegłym roku zrobiłam taką botwinkę na zimę. To naprawdę świetna sprawa, szczególnie jeśli ktoś lubi barszcz czerwony z botwinką czy zupę z buraków. Polecam gorąco! Przepis znalazłam na Wegetariańs Zobacz więcej