Przepis na ścięgniste z wieprzowiny co to jest

qulinarna
qulinarna Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
Qulinarna Ania
Wieprzowina po tajsku.

Wieprzowina po tajsku. 2224

Nie jestem miłośniczka i znawcą kuchni tajskiej, chińskiej itp,  ale zachciankom syna trzeba jakoś sprostać. Pewnego dnia oglądał program kulinarny gdzie prowadząca przygotowywała wieprzowinę po tajsk Zobacz więcej
SUROWIEC -3,5 kg kl.1 z łopatki -2,5 kg kl.2 ścinki z szynki, schabu i łopatki -1,5 kg kl.2 ścinki wołowe -1,5 kg kl.3 mięso ścięgniste, ścięgna i błony -1 kg podgardle PRZYPRAWY I MATERIAŁY POMOCNICZ Zobacz więcej
Kiełbasa grillowo-ogniskowa - mocno rozdrobniona wędzona lub parzona   Wędzona i parzona   Tylko parzona Składniki: - 2kg wieprzowiny I kl. - 7kg wieprzowiny II kl. tłustej - 1kg wołowiny kl. II tzw. Zobacz więcej
Orientalny posiłek na bazie mięsa wieprzowego – razem z marynatą - można zrobić zaledwie w 30 minut! Sekretem tak szybkiego przyrządzania tej potrawy jest bardzo cienkie pocięcie mięsa, które należy w Zobacz więcej
SUROWIEC -3,5 kg kl.1 z łopatki -2,5 kg kl.2 ścinki z szynki, schabu i łopatki -1,5 kg kl.2 ścinki wołowe -1,5 kg kl.3 mięso ścięgniste, ścięgna i błony -1 kg podgardle PRZYPRAWY I MATERIAŁY POMOCNICZ Zobacz więcej
Serdelki z dodatkiem ... » Kiełbasa zwyczajna – na exsport 1978r. Kiełbasa zwyczajna – na exsport 1978r. Składniki: - wieprzowina kl. II 6,5kg - wołowina ścięgnista 3,5kg - pieprz naturalny 1,5g/kg - Zobacz więcej
Od dłuższego czasu miałem ochotę na domowe wędliny, ale zawsze brakowało na to czasu. Teraz w przerwie między kontraktami korzystam z możliwości, które daje mi pobyt w Polsce czyli dostępu do..... wie Zobacz więcej
Smaczny pasztet domowej roboty. Najlepiej smakuje ze szczypiorkiem.   VN:F [1.9.22_1171] Rating: 9.8/10 (6 votes cast) Pasztet z królika i wieprzowiny, 9.8 out of 10 based on 6 ratings Kategorie: Dani Zobacz więcej
Kiełbasa myśliwska z jelenia Składniki: - mięso z jelenia bez tłuszczu jak kl. I 40%, - wieprzowina kl. II 50%, - ścięgniste z jelenia 10%, - pieprz naturalny 1,5 g/kg - jałowiec 1-2g/kg - czosnek świ Zobacz więcej
em.
em. Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
Emkreacja
Wieprzowina na dwa.

Wieprzowina na dwa. 113

Wiem, teraz jak przeczytacie przepis to pierwszą myślą będzie: przecież wolnowar ma zastąpić piekarnik, o co chodzi? Ano o to, że obudziłam się trochę za późno, więc zostało wieprzowinie mało czasu wo Zobacz więcej
gotujzkasia
gotujzkasia Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
Gotuj z Kasią
Duszona wieprzowina

Duszona wieprzowina 2138

Długo duszone mięso z warzywami pojawiło się u mnie w połączeniu z kopytkami (przepis niebawem). I przyznam, że to połączenie jest na prawdę dobre. Duszona wieprzowina będzie się też świetnie komponow Zobacz więcej
PoraCosZjesc
PoraCosZjesc Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
Pora coś zjeść...
Wieprzowina po chińsku

Wieprzowina po chińsku 1257

Dzień dobry! Z początku chciałam to danie nazwać stir fry, jednak przecież nawet nie mam woka, więc nawet na patelni nie uzyskam takiego samego efektu, zatem zostaje po prostu - wieprzowina po chińsku Zobacz więcej
Kiełbasa jagnięco-dziko-wieprzowa     Składniki: - jagnięcina lub baranina tłusta bez łoju 5 kg - mięso z dzika, raczej chude bez błon i ścięgien  4kg - wieprzowina ścięgnista np. z golonek  1 kg - pi Zobacz więcej
beiot
beiot Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
Smaczne zdrowe - wyroby domowe
Kiełbasa popularna

Kiełbasa popularna 374

Kiełbasa popularna Bardzo prosty przepis. Kiełbasa jest na soli, tak więc nadaje sięna grilla i ognisko   Składniki: - wieprzowina kl. II 6kg - wieprzowina kl. III 1kg - wołowina ścięgnista 3kg - sól Zobacz więcej
Mielonka bosmańska z 1976r. - wieprzowina kl I 1kg - wieprzowina kl. II 2kg - wieprzowina kl. III (ścięgnista) 1,2kg - cielęcina (łopatka) 0,8kg - pieprz naturalny 1,5g/kg - gałka muszkatołowa 0,5g/kg Zobacz więcej
Beta
Beta Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
Stare Gary
Mielonka bosmańska

Mielonka bosmańska 805

Wyroby Domowe Zobacz więcej
beiot
beiot Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
Smaczne zdrowe - wyroby domowe
Kiełbasa tatrzańska

Kiełbasa tatrzańska 658

Kiełbasa tatrzańska   Składniki: - mięso wieprzowe kl. II (karkówka, boczek) 4,5kg - wołowina ścięgnista 0,5kg - peklosól 18-20g/kg - pieprz naturalny 1,5g/kg - czosnek 1,5g/kg - osłonki białkowe 60-8 Zobacz więcej
Kiełbasa myśliwego z dzika   Składniki: - okrawki mięsa z dzika (młodego) 50% - łopatka wieprzowa z tłuszczem 25%, - ścięgniste z wieprzowiny 25%, - majeranek 0,5g/kg, - pieprz 1,5g/kg, - peklosól 18g Zobacz więcej