Przepis na smalec mojego taty

Smaki odziedziczyłam po tacie, to pewne. Tata przyprawia wszystko idealnie w moim guście i serwuje z dodatkami, które najbardziej lubię. Placki ziemniaczane mojego taty są banalne w przygotowaniu, ja Zobacz więcej
« Krajanka z imbirem i ... Nalewka czereśniowa mojego Taty Obiecana już dawno nalewka czereśniowa, u mnie w domu zwana winem czereśniowym :D Przepis i wykonanie mojego Taty, dostałam zgodę na publikac Zobacz więcej
MagdaLena
MagdaLena Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
Cap&Cakes
Zagubione ciasto mojego Taty

Zagubione ciasto mojego Taty 82

Wolny weekend! Jak to brzmi cudownie (mimo, że weekend się kończy właśnie) ! Z tej radości, że w końcu nic nie MUSZĘ lub POWINNAM nie mogłam dospać. Z reszta jak tu spać, gdy w oczy świeci piękne jesi Zobacz więcej
  To ulubiona kapusta kiszona mojego taty .Zazwyczaj powinno się ją zrobić w glinianym naczyniu , ale ja ze ze wzgledu na wygodę od razu wpakowałam ją do słoików.Do takiego kiszenia młoda kapusta się Zobacz więcej
KURCZAK W SOSIE SOJOWYM WEDŁUG MOJEGO TATY:)     Hej witajcie dawno mnie nie było:(znów problemy z internetem. Dziś mam dla Was przepis na pysznego kurczaka w sosie sojowym. Kurczak ten to specjalność Zobacz więcej
Jest takie danie, które mogłabym jeść chyba codziennie. Uwielbiają je moje dzieci, zawsze kojarzy mi się z domem. Tradycyjne gołąbki z mięsem mielonym i ryżem, zawinięte w miękkie liście kapusty i pol Zobacz więcej
 Taką kapustę często gotował mój tato , podając ją jako surówkę do Dania z mięsem.Świetnie się z nim uzupełnia , bardzo dobrze smakuje , i przypomina mi dawne czasy spędzone  w domu rodzinnym.Podawano Zobacz więcej
  SAŁATKA WARZYWNA TATY czyli tradycyjna sałatka warzywna, robiona od wielu, wielu lat. Znam ją od urodzenia i nie byłabym w stanie zliczyć ile razy była przygotowywana i jedzona – na pewno nieskończe Zobacz więcej
Marta M » Paluchy maślane- ulubione mojego Taty Chleby, bułki Paluchy maślane- ulubione mojego Taty Świetny przepis na prawdziwe, drożdżowe, maślane paluchy. Przypominją mi wyroby jednej z małej starg Zobacz więcej
Krys
Krys Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
Kuchnia u Krysi
Dla mojego Taty

Dla mojego Taty 67

                      Zobacz więcej
KURCZAK W SOSIE SOJOWYM WEDŁUG MOJEGO TATY:)     Hej witajcie dawno mnie nie było:(znów problemy z internetem. Dziś mam dla Was przepis na pysznego kurczaka w sosie sojowym. Kurczak ten to specjalność Zobacz więcej
Nielubiane smaki dzieciństwa. Chyba każdy jakieś ma. Moje pierwsze skojarzenie? Śledź. Jakby jednak zastanowić się nieco bardziej, tych smaków było kilka. A więc: arbuz, burak, mleko, owsianka, ryby, Zobacz więcej
9moniam
9moniam Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
GastroMonia
Bigos w wersji mojego taty

Bigos w wersji mojego taty 68

« Szpinak z pomidorami i ... Bigos w wersji mojego taty Lubię zaglądać do moich rodziców, to jedyne miejsce zaraz po moim domu, gdzie czuję się jak u siebie. Uwielbiam też kuchnie zarówno mojej mamy j Zobacz więcej
Sezon kapuściany uznaję za otwarty. My zjadamy ją w ilościach kosmicznych, bo jest cudownym i niezastąpionym dodatkiem do pierogów, krokietów, kapuśniaków, czy bigosu. Wystarczy odrobina chęci, garnek Zobacz więcej
dawny_basik
dawny_basik Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
Mozaika życia
Konfitura z wiśni mojego Taty

Konfitura z wiśni mojego Taty 1305

Konfitury zazwyczaj smażą kobiety, ale mój Tato kochał kuchnię i spędzanie w niej czasu. Nawet najbardziej pracochłonne i czasochłonne przepisy znajdowały u Niego uznanie. Ten przepis wcale nie należy Zobacz więcej
« Puree Pietruszkowo - ... Pieczony Kurczak Mojego Taty Udka z kurczaka podsmażone a następnie zapieczone w piekarniku. Pyszne. Mięso jest soczyste a skórka rumiana i chrupiąca. Niezwykle proste danie Zobacz więcej
  Porterówka 2016-05-20 20:04:35 Napisz recenzję Zapisz przepis Drukuj SKŁADNIKI PRZYGOTOWANIE Przygotowanie Apoloniusz Odczaruj Gary! http://odczarujgary.pl/   The post Ulubiona nalewka mojego Taty – Zobacz więcej
SMALEC DOMOWY Mojego Taty czyli najlepszy, aromatyczny, cudowny domowy smalec, z dużą ilością skwarek, jabłkiem i majerankiem.. Przygotowywany zawsze w dużej ilości, ponieważ chętnych jest zawsze spor Zobacz więcej