Przepis na smażone portobello

moje pasje
moje pasje Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
moje pasje
Zupa krem z portobello

Zupa krem z portobello 290

Znacie portobello? Ja przyznam się Wam szczerze, że do tej pory o nich nie słyszałam. Człowiek uczy się całe życie ;) Portobello to grzyby z rodziny pieczarkowatych :) Mięsiste o dużo bogatszym smaku Zobacz więcej
Uwielbiam grzyby! I choć mają one niewiele wartości odżywczych, to w smaku są po prostu obłędne. W mojej kuchni grzyby goszczą dość często. Naturalnie najczęściej jest to pospolita pieczarka, która fa Zobacz więcej
Danusia
Danusia Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
Moje Wypieki I Nie Tylko
Sos z portobello

Sos z portobello 271

        Składniki:    - 500g portobelloo - 250g szalotki - 4-5 ząbków czosnku - 3 łyżki wina Marsala - 100ml wody - 250ml słodkiej śmietanki - różowa sól himalajska - świeżo mielony czarny pieprz - 1 Zobacz więcej
NinaJG
NinaJG Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
Gotuj Sam!
Jaja zapiekane na portobello

Jaja zapiekane na portobello 1057

Święta coraz bliżej, więc i jajeczne klimaty coraz bliżej. Ostatni dzwonek by zrobić likier jajeczny, właściwie już trochę późno. Ja wcześniej zrobiłam kokosowy - po raz pierwszy. Opiszę go, gdy uznam Zobacz więcej
      Składniki:  - 500g pieczarek portobello (6 – 8 szt.) - 3 szalotki - 4 ząbki czosnku - 3 łyżki wina Marsala - sól himalajska - oliwa do smażenia - natka pietruszki           Grzyby dokładnie oczy Zobacz więcej
Uwielbiamy faszerowane grzyby ... wiadomo, męska strona woli z mięskiem więc dziś połączenie dla wszystkich. Dodanie serka do  mięsa doskonale poprawia jego aromat ale to nie wszystko ... powoduje że Zobacz więcej
Gdybym miała dokonać kulinarnego wyznania wiary, to zadeklarowałabym wiarę w proste pokarmy oraz siłę, jaką czerpie się z pełnowartościowego pożywienia. Już trzy, cztery odpowiednio przyprawione skład Zobacz więcej
Sezonowy garnek
Sezonowy garnek Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
Sezonowy garnek
Portobello faszerowane

Portobello faszerowane 36

Przepis na portobello faszerowane Portobello to nic innego jak bardzo duża, brązowa pieczarka o nieco intensywniejszym smaku. Przyrządzić ją można zarówno jak normalne pieczarki, ale bardzo ładnie pre Zobacz więcej
Beta
Beta Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
Stare Gary
Faszerowane grzyby Portobello

Faszerowane grzyby Portobello 6919

miskawkuchni
miskawkuchni Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
Miśka W Kuchni
Nadziewane grzyby portobello

Nadziewane grzyby portobello 2830

Siemka! :) Jedliście takie grzybki? To Portobello, bardzo popularne grzyby w USA. U nas też można je dostać, wyglądają jak większe i ciemniejsze pieczarki. W smaku też są podobne do pieczarek, ale mni Zobacz więcej
Roślinne jadło
Roślinne jadło Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
Roślinne jadło
Steki portobello

Steki portobello 17

Portobello - piękna nazwa i wyjątkowy smak. Grzyby portobello to tak naprawdę nieco odmieniona pieczarka, którą ze względu na rozmiar najczęściej faszerujemy, a można ją również przygotować w formie p Zobacz więcej
parmelia11
parmelia11 Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
Eko Quchnia
Strogonow z pieczarek portobello

Strogonow z pieczarek portobello 810

Całkiem niedawno odkryłam rewelacyjne połączenia smaków: duszonych z cebulką pieczarek i sezamowej pasty tahini. Postanowiłam że muszę wykorzystać ten duet w jakimś bardziej wyrafinowanym przepisie a Zobacz więcej
Qchnia24
Qchnia24 Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
qchnia24
Portobello z bryndzą

Portobello z bryndzą 164

Widząc w sklepie wielkie "pieczarki" osobno zapakowane zawsze zastanawialiśmy się cóż to takiego, jak smakuje, z czym to się je. Okazuje się ,że Portobello to nic innego jak grzyby, wyglądają jak wiel Zobacz więcej
Ha ! nie ma jak mięcho. U nas dzisiaj karkówka w sosie portobello. Dlaczego portobello ? ano dlatego, że do sosu użyłam pieczarek portobello. Wyszło pysznie. 500g schabu karkowego 1 cebula 250g piecza Zobacz więcej
ZIOLKOWKUCHNI
ZIOLKOWKUCHNI Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
ZIÓŁKO W KUCHNI
Nadziewane Portobello

Nadziewane Portobello 935

Nie wiem czy mieliście okazję kiedyś smakować grzybków Portobello, bo ja od pierwszego razu się w nich zakochałam. Przypominają mi grzyby leśne - ich smak jest dużo bardziej intensywny niż pieczarki. Zobacz więcej
Wyraczynka
Wyraczynka Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
Kuchnia z wyrakiem
Pieczarki portobello

Pieczarki portobello 1807

Pieczarki portobello znalazły się w mojej kuchni całkiem przypadkiem. Szukając czegoś zupełnie innego, przypadkiem zauważyłam ich duże brązowe kapelusze. Ponieważ czasem robię zakupy kierując się zupe Zobacz więcej