Przepis na sos do zająca

asiast
asiast Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
kaczodajnia.blogspot.com
Sos do hamburgerów

Sos do hamburgerów 3407

Czytaj więcej » Zobacz więcej
Ten sos sprawdza się zimą, gdy nie mamy dostępu do pysznych, pachnących pomidorów. Jest alternatywą dla sosu z pomidorów z puszki. Koncentrat dostaniecie w każdym sklepie, a pomidorów w puszce nie, wi Zobacz więcej
Joaska
Joaska Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
królestwo garów
Potrawka z zająca

Potrawka z zająca 31

zastawa z Zobacz więcej
sniezka
sniezka Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
Śnieżka gotuje
Uciekające zające

Uciekające zające 45

Ogonek, uszy po sobie i w długą. Tak wyglądają drożdżowe zajączki, ale trzeba użyć wyobraźni. Takie przedwielkanocne bułeczki pachnące cynamonem ukręciłam. Następnym razem nie zrobię oklapłych uszu, w Zobacz więcej
Jakiś czas temu, w jednym z marketów można było kupić udziec zająca argentyńskiego. Kupiłam go więc, wsadziłam do zamrażalnika i tak sobie przeleżał ze trzy miesiące albo i ciut dłużej. Przypomniałam Zobacz więcej
liliana77
liliana77 Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
Kulinarne życie
Karczek w sosie

Karczek w sosie 3115

Dziś miałbyć szybki obiad, ale że skończyłam wcześniej zajęcia w szkole plany się zmieniły. Był pyszny pieczony karczek w sosie. Składniki - 1 kg karczku - 2 marchewki - 1 pietruszka - 1/4 selera - 1/ Zobacz więcej
Zające Wielkanocne - Dziękuję Było Pyszne Skip to content BLOG KULINARNY Ciasta, Ciasteczka, Wielkanoc Zające Wielkanocne Dziękuję Było Pyszne Marzec 28, 2018Marzec 28, 2018 Share on Zające Wielkanocn Zobacz więcej
filipion
filipion Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
Proste Żarcie SimpleLife
SOS MUSZTARDOWY

SOS MUSZTARDOWY 4281

Dziś zrobiłem ciekawy sos musztardowy, pasujący do wędlin, pieczeni (szczególnie do bażanta) czy jajek. Trochę zajęło mi opracowanie odpowiednich proporcji, ale w końcu się udało i wyszło pysznie :) I Zobacz więcej
moje pasje
moje pasje Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
moje pasje
Drożdżowe zające wielkanocne

Drożdżowe zające wielkanocne 81

Drożdżowe zające ślicznie wyglądają na wielkanocnym stole i cieszą szczerze najmłodszych biesiadników :) Warto jednak zrobić je mniejsze - wówczas lepiej poszczególne elementy trzymają się na wykałacz Zobacz więcej
Wielkanocne zające z ciasta drożdżowegoKuchnia u Poli | Kuchnia u Poli Kuchnia u Poli, strona o wszystkim co smaczne. Łatwe i szybkie przepisy dla każdego. Menu Ciasta drożdżowe, Wielkanoc Wielkanocne Zobacz więcej
Byłam dzisiaj na zajęciach Stepu Spalanie po raz pierwszy. Muszę przyznać ,że byłam już na różnego typu zajęciach: Była Zumba, był Spinning, Trampoliny a teraz Step Spalanie. Chciałam jeszcze w najbli Zobacz więcej
gukinga
gukinga Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
Dziecijedza
Majowy weekend i grillowane zające

Majowy weekend i grillowane zające 91

Tegoroczny weekend majowy rozpoczęliśmy wielkim grillowaniem, może nie było tak słonecznie i ciepło, jak zakładaliśmy, ale na szczęście nie padało Wolny czas spędziliśmy w miłym gronie trochę podjadaj Zobacz więcej
Ania_L
Ania_L Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
Kraina rozkoszy podniebienia...
Zając po polsku

Zając po polsku 360

To był mój pierwszy raz zarówno jeśli  chodzi o przyrządzanie jak i o jedzenie zająca. Zając wyszedł bardzo dobry! Warto więc poświęcić  trochę czasu na jego przygotowanie. Przepis znowu  z kartki wyt Zobacz więcej
migotka28
migotka28 Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
Monia miesza i gotuje
Sos balsamiczny

Sos balsamiczny 8377

"ZAJĄC" - REGIONALNA PIECZEŃ WIEPRZOWA Zobacz więcej
Zając w śmietanie - 1968r   Składniki: - comber i uda zajęcze (królicze) - 100g słoniny - 60g smalcu - 30g mąki - 250ml śmietany - sól do smaku   Przygotowanie bejcy:  - 0,5l wody, - 100g cebuli - 1 l Zobacz więcej
Zając w śmietanie - 1968r Zając przygotowany w oparciu o przepis z Książki Kucharskiej z 1968r. - zmodyfikowany   Składniki: - comber i uda zajęcze (królicze) - 100g słoniny - 60g smalcu - 30g mąki - Zobacz więcej
Mój przepis na "Polędwiczki wieprzowe ze śliwkami w sosie pieprzowym"  zajął I miejsce w kategorii DANIE GŁÓWNE  w konkursie urodzinowym zorganizowanym na blogu Maxymonium kulinarne. Dziękuję bardzo. Zobacz więcej
Zawsze, kiedy nadchodzi czas pieczenia wielkanocnych figurek, zastanawiam się, co jest ważniejsze wygląd czy smak. Upiec tak by cieszyło oko czy może żeby podniebienie prawie skakało z radości… Trudno Zobacz więcej
         Jeśli z królikiem mogę powiedzieć, że jestem od dawna na "ty" i przyrządzić coś z niego nie stanowi żadnego problemu prawie jak przygotować kurczaka albo może nawet prościej, to z zającem "sp Zobacz więcej