Przepis na sos z boczniaków i pieczarek

Skoro z boczniaków można ugotować pomidorówkę, to również można pokusić się o makaron. Pappardelle to jeden z moich ulubionych makaronowych kształtów, mimo że jadam go dosyć rzadko. Tym bardziej pasow Zobacz więcej
Tweet Pieczarki w kuchni to norma w wielu domach, znacznie rzadziej sięgamy po równie łatwe do nabycia boczniaki. A szkoda, bo to całkiem smaczny grzyb hodowlany, rozkochałam się w nich niedawno, zwła Zobacz więcej
Dzień dobry : ) Będzie to bardzo szybki wpis, tak aby złapać jeszcze odrobinę sezonu grzybowego na blogu, który tak łatwo przedłużyć kupując grzyby hodowlane. W ten weekend podobno wciąż było mnóstwo Zobacz więcej
Oto dwa dania z grzybami na zimowe obiady. Pieczarki  nie są cenione przez smakoszy, a szkoda, bo wspaniale łączą się różnymi warzywami. Dziś proponuję Wam pieczarki z kalafiorem i musztardą (o tym, j Zobacz więcej
Stroganoff, Stroganov, czy wreszcie spolszczony do bólu Strogonow – rosyjski gulasz z wołowej polędwicy, cebuli i pieczarek w pysznym aromatycznym sosie przeszedł już w kuchni wiele. Niektórzy robią g Zobacz więcej
Skoro z boczniaków można ugotować pomidorówkę, to również można pokusić się o makaron. Pappardelle to jeden z moich ulubionych makaronowych kształtów, mimo że jadam go dosyć rzadko. Tym bardziej pasow Zobacz więcej
Powiem tak: królową piękności, to ta zupa nie jest, ale do szarfy królowej smaku śmiało może pretendować. Absolutna pycha! Jest tak z pewnością dlatego, że jest w niej bardzo dużo grzybów - pieczarek Zobacz więcej
miracle
miracle Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
Mój punkt smaku
Sos z boczniaków

Sos z boczniaków 448

Boczniaki to zdecydowanie jedne z moich ulubionych grzybów.  Na tle innych grzybów odznaczają się wysoką wartością odżywczą i wyjątkowymi walorami smakowymi. Sos z boczniaków można podawać z makaronem Zobacz więcej
Ligawa w sosie śmietanowym z boczniakami | łyżką-widelcem Menu główne Przeskocz do tekstu Przeskocz do widgetów Ligawa w sosie śmietanowym z boczniakami 15 października 2013 Składniki: 500 gram ligawy Zobacz więcej
Strogonow w wersji bezmięsnej – idealne i lekkie danie na ciepłe dni. Proste składniki, które bez problemu powinniście dostać w sklepie. A do tego danie szybko się przyrządza. Idealnie pasuje z ryżem, Zobacz więcej
pozytywna45
pozytywna45 Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
W kuchennym oknie Ewy
Sos z boczników.

Sos z boczników. 87

Sos z boczników idealnie pasuje do wielu dań. U mnie pojawił się ostatnio przy okazji kotletów z kaszy gryczanej tzw. Hreczniaków. Przepis TU Boczniaki to grzyby, które bardzo szybko można przygotować Zobacz więcej
Na dwa sposoby - ach zgubna ma zachłanność ;) Kupiłam boczniaki po raz pierwszy i nie mogłam się zdecydować, jak je przyrządzić. Wypróbowałam więc dwa proste przepisy. i zostałam fanką boczniaków! Bar Zobacz więcej
Pieczarki w sosie śmietanowym... Plasterki aromatycznych pieczarek. W towarzystwie cebuli i marchewki. Zatopione w gęstym, śmietanowym sosie. Pyszny dodatek do dań głównych! Składniki: Sposób przygoto Zobacz więcej
Wolicie tradycyjne potrawy czy tak jak ja eksperymentujecie w kuchni? Co powiecie na bezmięsne gołąbki z czerwonej kapusty faszerowane soczewicą i serem feta polane śmietanowym sosem z boczniaków i cz Zobacz więcej
Wczoraj wysłałam swojego męża po pieczarki, bo miałam ochotę na sos pieczarkowy. Przyniósł...boczniaki. Wiedziałam, że są idealne na kotlety, a wczoraj się przekonałam, iż również idealny jest sos z b Zobacz więcej
Były już boczniaki po kaszubsku czas na boczniaki w sosie śliwowym, radzę zrobić minimum 24h wcześniej, bo wtedy mają czas na przeniknięcie smaków, a po ludzku na „przegryzienie się”. Ps. Boczniaki mo Zobacz więcej
Nie wiedzieć dlaczego boczniaki, tak jak i pieczarki, są niedoceniane i często przez wiele osób wykluczane z grzybowej rodziny. Być może nie mają tak intensywnego grzybowego smaku jak nasze szlachetne Zobacz więcej