Przepis na sos zabajone

Deser zabaglione (zabajone) to włoski klasyk, wersja rodzimego kogla-mogla dla dorosłych. Robi się go bowiem tylko z żółtek, cukru i alkoholu, tradycyjnie z wina Marsala. Do tego podłużny biszkopt i d Zobacz więcej
Łosoś nie bez powodu nazywany jest królewską rybą. Delikatny, soczysty i wyrazisty w smaku, a do tego niezwykle zdrowy. Mój absolutny rybi faworyt! PRZEPIS na 3 porcje orzechowa komosa z granatem: mar Zobacz więcej
Odkryłam to połączenie z nudów i dlatego że postanowiłam gnana wyrzutami sumienia zeksplorować w końcu poważniej książkę którą dostałam kilka lat temu a do której zaglądam nieprzyzwoicie rzadko. Tym b Zobacz więcej
Czas dla kobiet : Gruszki, owoce z sosem zabajone. Speedcook. Czas dla kobiet Strony Gruszki, owoce z sosem zabajone. Speedcook. Brak komentarzy: Prześlij komentarz Strona główna Subskrybuj:Komentarze Zobacz więcej
Klasyki. Nigdy sie nie nudza. Z klasykami w kuchni jest tak samo jak z dobra ksiazka, ponadczasowa muzyka czy kultowymi filmem, mozemy po nie siegac wiele razy i na pewno sie nie zawiedziemy. I to wla Zobacz więcej
Klasyki. Nigdy sie nie nudza. Z klasykami w kuchni jest tak samo jak z dobra ksiazka, ponadczasowa muzyka czy kultowymi filmem, mozemy po nie siegac wiele razy i na pewno sie nie zawiedziemy. I to wla Zobacz więcej
Pierwsza po wakacjach wizyta w warzywniaku o mało nie przyprawiła mnie o zawrót głowy. Zewsząd atakowały mnie kolory, drewniane skrzynki wypełniają po brzegi fioletowe śliwki, obok cudownie kontrastuj Zobacz więcej
izuuki
izuuki Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
Uzależniona od gotowania
Zabaglione (zabajone)

Zabaglione (zabajone) 261

Dzisiaj zabajone, czyli kogel-mogel ubijany na parze z winem marsala - deser tylko dla dorosłych :-) Poniższy przepis stanowi również jeden z elementów przygotowania lodów o tym samym smaku. Jak tylko Zobacz więcej
gotujzw
gotujzw Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
Gotuj z Wojciechem
Semifreddo Zabajone

Semifreddo Zabajone 442

Semifreddo czyli lekko zmrożony deser lodowy, łatwy do przyrządzenia i oferujący wiele możliwości łączenia smaków. Spotyka się wersje owocowe, miodowe, waniliowe, kajmakowe i wiele innych. Tutaj z kla Zobacz więcej
cucinare
cucinare Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
cucinare
Zabajone

Zabajone 187

tanasza
tanasza Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
tanasza
zabajone z owocami

zabajone z owocami 149

  zabaglione, zabajone to tradycyjny włoski deser, żółtka jaj ubijamy w metalowej miseczce mikserem na wolnych obrotach dodając cukier, następnie kontynuując ubijanie nad parą z garnka gotującej się w Zobacz więcej
boskaflorence
boskaflorence Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
Tylko pysznie
Krem zabajone z truskawkami

Krem zabajone z truskawkami 138

Czytaj więcej » Zobacz więcej
yorki
yorki Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
My man's kitchen
Zabaglione, zabajone

Zabaglione, zabajone 240

Włoski deser z żółtek tradycyjnie przygotowywany z dodatkiem wina Marsala. Cała jego sztuka polega na dokładnym ubiciu jaj w kąpieli wodnej. Tyle. Finito. ;) Zabajone wybornie smakuje na ciepło, zaraz Zobacz więcej
Feeria
Feeria Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
Feeria Smaków
Korzenne Zabajone ze Śliwkami

Korzenne Zabajone ze Śliwkami 116

Korzenne Zabajone ze Śliwkami Zimowa odmiana jednego z moich ulubionych deserów. Suszone śliwki w zabajone na bazie miodu pitnego. Bardzo się bałam tego przepisu. Po pierwsze zabajone najbardziej pasu Zobacz więcej
    Postanowiłem sobie, że będę się zdrowo odżywiał i jadł przede wszystkim lekko. A jeśli już mam jeść desery to takie które są mało kaloryczne i z dużą ilością owoców. Dlatego dziś postawiłem sobie Zobacz więcej
Fotokulinarnie
Fotokulinarnie Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
Fotokulinarnie
Zabajone

Zabajone 388

Wspaniały i zarazem prosty, włoski deser z żółtek, cukru i słodkiego likieru. Zabajone (czy zabaglione, zabaione) pochodzi z Wenecji i jest grzechu warte! To trochę taki nasz kogel-mogel z alkoholem – Zobacz więcej
   Dzisiaj na słodko. Agnieszka miała dużo wolnego czasu w weekend, więc z nudów postanowiła wrobić mnie w półgodzinne ubijanie piany z białek. Zgodziłem się tylko dlatego, żeby mieć satysfakcję z wyż Zobacz więcej