Przepis na spageti z mięsem

(Proporcje dla 4 osób) SKŁADNIKI: - 400g mięsa wieprzowo - wołowe, - puszka pomidorów krojonych w soku pomidorowym, - puszka kukurydzy konserwowej , - 1 średnia cebula, - 2 ząbki czosnku, - makaron sp Zobacz więcej
Mój Mąż wyjeżdżał pod koniec kwietnia na ponad tydzień, a że Jego współtowarzysze podróży zapowiedzieli domowe jedzenie ze słoików, nie mogłam pozwolić, aby Krzysiek wybrał się z pustyma rękoma i przy Zobacz więcej
jestsmak
jestsmak Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
Jest Smak
Marynata do mięsa

Marynata do mięsa 2614

Zanim usmażymy czy upieczemy mięso, dobrze jest je najpierw zamarynować przez jakieś 2-3- godziny. Dzięki temu będzie aromatyczne i soczyste. Dotychczas podawałam Wam już jeden przepis na MARYNATĘ PAP Zobacz więcej
ugotujmyto
ugotujmyto Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
Ugotujmy To...
Mięso w słoiku

Mięso w słoiku 19760

Jak już się upiekło domowy chleb, który rewelacyjnie smakuje nawet z samym tylko masłem, to czasami człowiekowi chce się jednak czegoś więcej na tej kromce chleba… A nie ma nic lepszego do położenia n Zobacz więcej
UleUli
UleUli Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
Ule Uli
peklowanie mięsa

peklowanie mięsa 6009

w ramach przygotowań wielkanocnych postanowiłam spróbować samodzielnie zapeklować mięso. cechą charakterystyczną takiego mięsa, jest piękny różowy kolor. wybrałam do tego szynkę wieprzową i ozór wołow Zobacz więcej
aronia
aronia Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
wiem co jem
Peklowanie mięsa

Peklowanie mięsa 26362

Peklowanie to sposób utrwalania mięsa, dzięki któremu ma ono  ładny różowy kolor i jest kruche. Można to robić na trzy sposoby: - na mokro - na sucho - sposobem mieszanym Do peklowania nadaje się mięs Zobacz więcej
Agiatis
Agiatis Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
Moja kulinarna przygoda
Pierogi z mięsem

Pierogi z mięsem 2400

Gdy mam wolniejszą chwile robię pierogi. Większą  ilość od razu, by któregoś dnia, gdy mam tzw. lenia wyciągnąć, podsmażyć cebulkę, a te już gotowe tylko ugotować. Tak robię z pierogami, uszkami, rola Zobacz więcej
Już tak dawno nie jadałam spaghetti, że trzeba było przypomnieć sobie o istnieniu tego dania. Tata zawsze przyrządza pyszny sos, ja nie do końca potrafie zrobić identyczny, ale staram się, aby był rów Zobacz więcej
Dianaconda
Dianaconda Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
Fajny przepis
Spaghetti bez mięsa

Spaghetti bez mięsa 2120

Spaghetti bez mięsa Składniki: kilka pomidorów, mogą być z puszki lub słoika 4 pieczarki  żółta papryka mała cebula 3-4 ząbki czosnku kawałek żółtego sera sól, pieprz, słodka i ostra papryka, bazylia, Zobacz więcej
Spaghetti można robić na wiele sposobów. Jednym z nich, a ulubionym mojej niespełna 5-letniej córki, jest spaghetti z mięsem mielonym.  Składniki na 4 porcje: 500 g. mięsa mielonego   1 duża czerwona Zobacz więcej
UleUli
UleUli Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
Ule Uli
marynowanie mięsa

marynowanie mięsa 3735

na fanpejdżu eksperymentu sobotniego zamieściłam kiedyś prośbę córki o zakup wieprzowiny -  tylko kup świńskie mięso, takie jest najlepsze pieczone!  pieczone mięso zjadane jest u nas wbrew pozorom Zobacz więcej
Bożena
Bożena Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
Moje domowe kucharzenie
Mięso wekowane

Mięso wekowane 18873

Często mówię o tym, co bym chciała zrobić/mieć/zobaczyć/zwiedzić… I jak że jest miło, gdy ktoś tego słucha, a potem daje jedną z tych rzeczy w prezencie Tak właśnie było z kamionkowym garczkiem na sma Zobacz więcej
PATI197799
PATI197799 Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
PATI197799
mięso w słoiku

mięso w słoiku 17710

PrzepisyJoli
PrzepisyJoli Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
Przepisy Joli
MIĘSO ZE SŁOIKA

MIĘSO ZE SŁOIKA 7709

MIĘSO ZE SŁOIKA – idealny sposób na pyszne „smarowidło” do chleba. Składniki: Wykonanie: Mięso umyłam i zmieliłam maszynką. Do mielonego mięsa dodałam przyprawy oraz czosnek drobno pokrojony. Dobrze w Zobacz więcej