Przepis na stek z tuńczyka w białym winie

Składniki: polędwica z tuńczyka (2 piękne plastry odpowiedniej grubości widoczne na fotce) oliwa z oliwek plastry cytryny sos sojowy sól gruszki (obrane) Gruszki obieramy, kroimy wzdłuż, wycinamy z Zobacz więcej
madzia2
madzia2 Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
Madzia Gotuje
Grillowane steki z tuńczyka

Grillowane steki z tuńczyka 1898

Na pewno zaciekawi Cię ten przepis na pyszne grillowane steki z tuńczyka. Do przygotowania przepisu potrzebujesz: steków z tuńczyka, białego wina, oliwy oraz ziół. Składniki: 4 steki z tuńczyka 40 ml Zobacz więcej
Składniki (2 porcje): 2 steki z marlina o wadze ok. 150g każdy ok. 3/4 szklanki białego, wytrawnego wina 2 szalotki 1 ząbek czosnku 1 łyżka posiekanej natki pietruszki ok. 8 listków szałwii 1 czubata Zobacz więcej
Stek z tuńczyka pieczony, podany z sosem musztardowym na winie i frytkami Składniki: 4 filety z tuńczyka (świeże lub mrożone) 2 łyżki oliwy sól morska biały pieprz Sos do tuńczyka: 1 szalotka 2 ząbki Zobacz więcej
wykrawaczka2
wykrawaczka2 Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
kruche ciastko
Stek z tuńczyka w ziołach.

Stek z tuńczyka w ziołach. 4515

Danie na dziś to stek z tuńczyka w ziołach:) Przepis znalazłam w dodatku "Poradnika Domowego" Dość często jem tuńczyka, ale jeszcze nigdy nie miałam okazji zjeść prawdziwego nie zapuszkowanego :) Zobacz więcej
Grillowany stek z tuńczyka z limonkowym risotto Dzisiaj proste danie z tuńczyka. Uwielbiam tę rybę. W moim ulubionym rybnym (gdzie świeże ryby i owoce morza dostarczane są codziennie!) można dostać Zobacz więcej
Hej hej! Ostatnio jakoś tak "exclusive" na naszym blogu. No cóż, Moni się ostatnio pilnie uczy wszelakich mięs, a to jej z tego wychodzi. Stek wyszedł idealnie, pół wysmażony. Najlepszy dla Zobacz więcej
Wino i kuchnia
Wino i kuchnia Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
Wino i kuchnia
Czekoladowy weekend

Czekoladowy weekend 86

Kolejna edycja czekoladowego weekenduzachęciła mnie do zaproponowania dania ryzykownego... Ryba z czekoladą. Domyślam się, że dla wielu brzmi to jak nazwa wyrafinowanej tortury ... Nic to. Moje Zobacz więcej
Piątek trzeba świętować :) Z tej okazji zrobiłam pyszną sałatkę w stylu nicejskim. Nie ma w niej tuńczyka w puszce, jest za to pyszny stek, nie ma jaja na twardo, jest mega jajko marynowane w Zobacz więcej
Atum a Algarvia – stek z tuńczyka gotowany w stylu Algarve. Atum a Algarvia, czyli tuńczyk w stylu Algarve to potrawa charakterystyczna dla tego regionu Portugalii. Można ją zamówić w większości Zobacz więcej
Poczułyśmy się dziś jak w wykwintnej restauracji. W dodatku dzięki mnie;) Ach, jaka to przyjemność, kiedy coś tak pysznie wychodzi w oka mgnieniu znika z talerzy. Że nieskromna? Tutaj nie ma miejsca Zobacz więcej
Proste i szybkie przepisy są bezcenne w ostatnich dniach, kiedy żar leje się z nieba, apetyt taki sobie, a chęć do gotowania jeszcze mniejsza. Przypomniałam sobie o tej włoskiej potrawie przy okazji Zobacz więcej
Jakoś mało na moim blogu ryb, chociaż bardzo je lubię więc muszę nadrobić te zaległości. Przedstawiam dziś rewelacyjny i bardzo szybki przepis na steki z tuńczyka po prowansalsku, czyli pieczone na Zobacz więcej
Tuńczyk jest niepodważalnym bohaterem kuchni sycylijskiej. Za najlepsze uważa się tuńczyki majowe z Cieśniny Messyńskiej, a sycylijscy smakosze potrafią nawet wyczuć po strukturze mięsa, czy to jest Zobacz więcej
Uwielbiam świeże ryby. Wiem kiedy jest dostawa świeżych. Jadę specjalnie po nie. Ostatnio wybór był imponujący. Zakupiłam tuńczyka, kurka, żabnicę, sandacza. Na pierwszy ogień poszedł stek z tuńczyka. Zobacz więcej
Na uroczysty obiad wielkanocny proponuję podać mięciutkiego steka wołowego z wspaniałym sosem robionym z białym winem, kremówką i raczkami. Do tego wykwintnego dania najlepiej towarzyszą chrupiące Zobacz więcej
Stek z jelenia według niektórych jest zdecydowanie lepszy niż z wołowiny. No cóż, to kwestia gustu, ale trzeba przyznać, że steki z dziczyzny mają swoje miejsce na moim stole.Najczęściej preferuje Zobacz więcej
Jak ja kocham ryby! Prawdę mówiąc, jem je chętniej niż mięso i gdybym mogła oparłabym na nich swoją dietę. A tuńczyk, zaraz za łososiem, jest jednym z moich faworytów. Ten smak zwala z nóg! Nie Zobacz więcej
Co tu się rozpisywać... Pyszny kawał dobrej, pieczonej ryby w towarzystwie niezwykle aromatycznego pomidorowo-ziołowego sosu. Nie wypada nie spróbować ;-) Świeżego tuńczyka po raz pierwszy spróbowałem Zobacz więcej
Soczysty stek z tuńczyka z dodatkiem sosu z białego wina i cytryny. Podany na fasolce szparagowej z puree ziemniaczanym. Składniki: 4 kawałki tuńczyka pęczek zielonych szparag 6 ziemniaków płaska Zobacz więcej