Przepis na sukiyaki

Powiązane przepisy:

Z pewną obawą podchodzę do reprezentacji kuchni azjatyckich w Polsce. Przebrnięcie przez niekończące się menu to koszmar lawirowania między daniami, których korzenie trudno znaleźć, ale za to po sam Zobacz więcej
Czy wiecie o tym, co decyduje, że goście wracają do restauracji? Wbrew pozorom jedzenie nie jest głównym czynnikiem, ale obsługa i atmosfera miejsca. W Peko Peko, niewielkim bistro w samym centrum Zobacz więcej
Goaa
Goaa Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
jedz i smakuj
Dieta wymagająca podsumowanie akcji

Dieta wymagająca podsumowanie akcji 247

Dziękuję wszystkim, którzy zechcieli nieco uprzyjemnić początki mej wymagającej diety. Dzięki Wam mój nowy sposób odżywiania się stał się o wiele smaczniejsze niż przypuszczałam. Dzięki za nowe Zobacz więcej
Na pałeczkach
Na pałeczkach Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
Na pałeczkach
O nabe słów kilka

O nabe słów kilka 23

Dania jednogarnkowe zawsze były jednymi z naszych ulubionych wyborów obiadowo-kolacyjnych i już nie raz przedstawiałyśmy Wam je na łamach naszego bloga. Jak zauważyłyśmy, powoli wzrasta Zobacz więcej
Streszczenie: jedzenie dobre, organizacja pracy w kuchni katastrofalna - trzeba przyjść wstępnie najedzonym, lub wybrać inny lokal. Recenzje będą dwie, bo w Nabe byliśmy z Robaczkiem dwa razy, przy Zobacz więcej
Dziś na blogu w roli głównej japoński makaron. Po modzie na sushi do Polski przyszła kolej na japońskie zupy, czyli rameny, których jednym z głównych składników jest pszenny makaron. W Warszawie Zobacz więcej
Kolejne miejsce, które chce wam przedstawić, odkryłem dość niespodziewanie i przypadkowo. Mając nadzieję na zjedzenie pysznego sera smażonego w Kurnej Chacie przy ul. Grunwaldzkiej udałem się w to Zobacz więcej
Na "Shabu Shabu Hotpot" natknęłam się zupełnym przypadkiem. Przeglądałam od niechcenia kolejną kompilację "modnych" knajp, gdzieś na gazecie.pl, szukając miejsca na uczczenie z Lubym rocznicy. Czy Zobacz więcej
W warszawskim Wilanowie ulokowała się japońska restauracja, do której skradaliśmy się długo jak nigdy. Wprawdzie od początku jej istnienia wiedzieliśmy, że główna specjalność – makaron pszenny udon – Zobacz więcej
Wszystko jedno czy jesteście typem gastroturysty czy wręcz odwrotnie: podczas podróży zdobycie i spożycie posiłku ma Wam zająć minimalną ilość czasu. W Japonii będziecie zadowoleni.* Dostępność Po Zobacz więcej
asiapolak
asiapolak Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
Smakowity blog
Mizuna

Mizuna 226

Mizuna (Brassica rapa nipposinica) - japońska musztarda, japońska zieleń, "water greens", kyona, gorczyca sarepska odm. japonica, kapusta japońska. Chociaż liczne nazwy mizuny nawiązują do Japonii to Zobacz więcej
Z podróży zapamiętujemy najczęściej piękne krajobrazy i zabytki, długo również pozostają w naszej pamięci smaki potraw, które jedliśmy. W artykule "Smaki Japonii - foto skrót z podróży, cz. 1", Zobacz więcej
W numerze lipcowym "Mojego Gotowania" ukazał się mój artykuł na temat dawnej stolicy Japonii, nazywanej też miastem 10.000 świątyń. W odróżnieniu od hiper-nowoczesnego Tokio - Kioto jest enklawą Zobacz więcej
Połowa czerwca, marzę przeżyć to lato na słońcu i powietrzu, chcę żeby polegało na prostych powodach do szczęścia, na lekkim samopoczuciu, oswajaniu miejskiej przestrzeni, czytaniu, muzyce, rowerze i Zobacz więcej

ZOBACZ TAKŻE: