Przepis na sukiyaki

Powiązane przepisy:

Połowa czerwca, marzę przeżyć to lato na słońcu i powietrzu, chcę żeby polegało na prostych powodach do szczęścia, na lekkim samopoczuciu, oswajaniu miejskiej przestrzeni, czytaniu, muzyce, rowerze i Zobacz więcej
W warszawskim Wilanowie ulokowała się japońska restauracja, do której skradaliśmy się długo jak nigdy. Wprawdzie od początku jej istnienia wiedzieliśmy, że główna specjalność – makaron pszenny udon – Zobacz więcej
Z pewną obawą podchodzę do reprezentacji kuchni azjatyckich w Polsce. Przebrnięcie przez niekończące się menu to koszmar lawirowania między daniami, których korzenie trudno znaleźć, ale za to po sam Zobacz więcej
Na "Shabu Shabu Hotpot" natknęłam się zupełnym przypadkiem. Przeglądałam od niechcenia kolejną kompilację "modnych" knajp, gdzieś na gazecie.pl, szukając miejsca na uczczenie z Lubym rocznicy. Czy Zobacz więcej
Goaa
Goaa Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
jedz i smakuj
Dieta wymagająca podsumowanie akcji

Dieta wymagająca podsumowanie akcji 241

Dziękuję wszystkim, którzy zechcieli nieco uprzyjemnić początki mej wymagającej diety. Dzięki Wam mój nowy sposób odżywiania się stał się o wiele smaczniejsze niż przypuszczałam. Dzięki za nowe Zobacz więcej
Na pałeczkach
Na pałeczkach Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
Na pałeczkach
O nabe słów kilka

O nabe słów kilka 13

Dania jednogarnkowe zawsze były jednymi z naszych ulubionych wyborów obiadowo-kolacyjnych i już nie raz przedstawiałyśmy Wam je na łamach naszego bloga. Jak zauważyłyśmy, powoli wzrasta Zobacz więcej
Kolejne miejsce, które chce wam przedstawić, odkryłem dość niespodziewanie i przypadkowo. Mając nadzieję na zjedzenie pysznego sera smażonego w Kurnej Chacie przy ul. Grunwaldzkiej udałem się w to Zobacz więcej
W numerze lipcowym "Mojego Gotowania" ukazał się mój artykuł na temat dawnej stolicy Japonii, nazywanej też miastem 10.000 świątyń. W odróżnieniu od hiper-nowoczesnego Tokio - Kioto jest enklawą Zobacz więcej
Z podróży zapamiętujemy najczęściej piękne krajobrazy i zabytki, długo również pozostają w naszej pamięci smaki potraw, które jedliśmy. W artykule "Smaki Japonii - foto skrót z podróży, cz. 1", Zobacz więcej
asiapolak
asiapolak Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
Smakowity blog
Mizuna

Mizuna 203

Mizuna (Brassica rapa nipposinica) - japońska musztarda, japońska zieleń, "water greens", kyona, gorczyca sarepska odm. japonica, kapusta japońska. Chociaż liczne nazwy mizuny nawiązują do Japonii to Zobacz więcej
Wszystko jedno czy jesteście typem gastroturysty czy wręcz odwrotnie: podczas podróży zdobycie i spożycie posiłku ma Wam zająć minimalną ilość czasu. W Japonii będziecie zadowoleni.* Dostępność Po Zobacz więcej
Czy wiecie o tym, co decyduje, że goście wracają do restauracji? Wbrew pozorom jedzenie nie jest głównym czynnikiem, ale obsługa i atmosfera miejsca. W Peko Peko, niewielkim bistro w samym centrum Zobacz więcej

ZOBACZ TAKŻE: