Przepis na szczupak w galarecie

Kulinarna Ja
Kulinarna Ja Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
Kulinarna Ja
Szczupak smażony

Szczupak smażony 14666

Szczupak, to ten co ma taaakie straszne zęby :) A na poważnie jest to ryba drapieżna, która występuje w naszych słodkich wodach. Sposobów jej przyrządzenia jest bardzo wiele jednak moim zdaniem im mni Zobacz więcej
Karp kojarzy się Polakom z tradycją, Wigilią i Bożym Narodzeniem. W naszym domu bez karpia w galarecie nie wyobrażamy sobie kolacji wigilijnej, nie dlatego, że tak wypada, ale dlatego, że go lubimy, m Zobacz więcej
kuchcik8
kuchcik8 Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
Kuchnia pokoleń
Schab w galarecie

Schab w galarecie 3161

Schab w galarecie super smakuje z sosem tatarskim, chrzanowym. Zawsze jak mam jakąś ważną imprezę , schab musi być na moim stole. Do garnka wlać wodę , włożyć schab. Schab musi być zakryty. Zagotować Zobacz więcej
Na świątecznym stole nie może zabraknąć wytrawnych smakołyków które nie tylko świetnie smakują ale i cieszą oko. Jednym z takich dań jest ryba w galarecie a mianowicie szczupak , równie smaczny jest k Zobacz więcej
anta
anta Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
Jadło i czytadło
Szczupak faszerowany

Szczupak faszerowany 2329

szczupak ok. 1,5 kgwłoszczyzna2 cebule3 jajka2 małe czerstwe bułki200 ml mleka do namoczenia2 łyżki masłaliść laurowy ok. 3 szt, sól, pieprz, ziele angielskie, przyprawa do rybdodatkowo:żelatyna spoży Zobacz więcej
Aldi
Aldi Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
Psoty Psotki
Szczupak faszerowany w galarecie

Szczupak faszerowany w galarecie 3332

Udało się ! :))) Mój Mężczyzna, Mistrz wszelkich rybnych specjałów, zgodził się na ujawnienie własnego, bardzo strzeżonego przepisu. Wszystkie ryby, które przyrządza Marek są smaczne, apetyczne i cudn Zobacz więcej
gotoewa
gotoewa Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
Smaki Ewy
Szczupak w galarecie

Szczupak w galarecie 4256

karol22
karol22 Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
rewolucjawgarnku.blogspot.com
Szczupak

Szczupak 5718

Pierwsze łowienie ryb w tym roku! Szczupak jak się patrzy na oko miał prawie 3kg :) Nigdy nie przyrządzałem tak dużej ryby, było późno a świeża ryba najlepsza. Mój szybki pomysł: Do Moździerza wsypuje Zobacz więcej
Szczupak w galarecie z chrzanem z żurawiną Składniki: oprawiony szczupak (1kg) włoszczyzna: marchewka, pietruszka, seler, por cebula- 3 szt Przyprawy:cukier, sól, pieprz Cytryna świeża. Żelatyna - 2 ł Zobacz więcej
kuchcik8
kuchcik8 Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
Kuchnia pokoleń
Galareta z kurczaka

Galareta z kurczaka 979

Wspaniała galareta z kurczakiem, można jeść i jeść, trochę z tym pracy , ale warto. Smakowita galantyna. Kurczak umyć, oczyścić, pokroić na kawałki. Włożyć go do garnka i zalać 4 szklankami wrzącej wo Zobacz więcej
rstolp102
rstolp102 Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
Miód i Pieprz
szczupak w szarej galarecie

szczupak w szarej galarecie 1034

                     Zobacz więcej
  Artykuł Pulpeciki ze szczupaka w galarecie pochodzi z serwisu NaTropieSmaków. Zobacz więcej
anta
anta Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
Jadło i czytadło
Szczupak faszerowany

Szczupak faszerowany 2146

ilka L
ilka L Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
Dom pełen mięty
Szczupak w galarecie

Szczupak w galarecie 9

Dziś w Domu pełnym mięty... ryby a właściwie ryba szczupak, będziemy go robić w galarecie, danie wykwintne, smaczne nie tylko na święta. Składniki: Wykonanie: Rybę oczyścić, wypaproszyć, odciąć głowę, Zobacz więcej
    sposób przygotowania Zobacz więcej
Aldi
Aldi Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
Psoty Psotki
Szczupak - drapieżny władca jezior

Szczupak - drapieżny władca jezior 1664

Wyjątkowa ryba o doskonałym smaku. Szczupaka można smażyć, dusić, faszerować, zapiekać, podawać na gorąco, na zimno, w galarecie, w sosie, w potrawce i na wiele innych różnych sposobów. Trudno się nim Zobacz więcej
Feeria
Feeria Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
Feeria Smaków bez cukru
Szczupak w Galarecie

Szczupak w Galarecie 6007

Szczupak w Galarecie Klasyczne polskie danie: biała ryba w jarzynowej galarecie. Zwykle omijana przez mnie szerokim łukiem... tym razem pochłonęłam w całości!... nie bacząc nawet na liczne ości, które Zobacz więcej