Przepis na szparagi na parze

Lekki i zdrowy wiosenny obiadek Łosoś gotowany na parze z zielonymi szparagami SKŁADNIKI: pęczek zielonych szparagów 2 filety z łososia ze skórką sos serowy (z serków topionych, śmietany) korbacz (osc Zobacz więcej
: kilka zielonych szparagów kilka liści szałwii 2-3 boczniaki sól masło olej Szparagi gotować kilka minut na parze. Boczniaki opłukać i pociąć na paski. Obsmażyć je na rozgrzanym oleju z masłem. Na ma Zobacz więcej
Dorota Smakuje
Dorota Smakuje Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
Dorota Smakuje
Szparagi na parze

Szparagi na parze 103

  Szparagi na parze – danie proste do przygotowania a przy tym niezwykle smaczne i pełne witamin. Gotowanie na parze nie tylko zachowuje cenne składniki produktów, które parujemy (jest jednym z najzdr Zobacz więcej
    A w zasadzie z dwoma jajcami pęczek świeżych szparagów :) Jako dziecko plułam tym dobrodziejstwem na strony wszelakie. Dzisiaj potrafię zjeść cały słoik naraz- jeden za drugim, bez zbędnego majone Zobacz więcej
Jak dla mnie idealne śniadanie. Składniki:( 1 porcja) 3 szparagi 1 jajko kromka chleba masło Ze szparagów odłamujemy zdrewniałe końcówki i  gotujemy na parze 15 minut.  Jajko w zależności od wielkości Zobacz więcej
Pyszne połączenie delikatnej ryby i specyficznego smaku szparagów zielonych, które dzięki gotowaniu na parze są delikatne i zdrowe. Składniki: (2 porcje) 2 filety z dorsza kilka szparagów zielonych od Zobacz więcej
Przepis na obiad lub kolację – bardzo prosty i zaskakująco smaczny. Wymyśliłem go całkiem przypadkiem starając się przyrządzić szparagi nie dodając ciężkiego sosu np. holenderskiego. Zawiera tylko 4 s Zobacz więcej
Długo nic nie pisałam. Dlaczego? Jest we mnie jakaś wewnętrzna walka. Są dni pełne zwątpienia Są dni kiedy nic się nie chce. Są tygodnie wypełnione zadaniami, a jednak jakby ubogie. Są chwile cudowne, Zobacz więcej
   Pierwsze jak dla mnie tegoroczne szparagi. Są idealne! Zielone i lekko chrupiące. Doskonale zastępują te ze słoika, które niestety, bardzo lubię. Sezon w pełni wobec czego należy go wykorzystać do Zobacz więcej
We wczorajszym odcinku „Tajemniczego składnika” (Polsat, godz. 21:35) para buchała na lewo i prawo, okoń morski zaś dumnie prężył się w towarzystwie aromatycznego estragonu i słodkich pomarańczy. Mam Zobacz więcej
   Ciągle brakuje mi czasu. Kto też tak ma, ręka do góry. Jednocześnie ciągle obiecuje sobie a w zasadzie robię plany, że zrobię to czy tamto i co najważniejsze, że zjadłabym to czy tamto i w rezulaci Zobacz więcej
Zdrowy obiad. Pierwsze zielone szparagi i młody kalafior – delikatne i smaczne same w sobie. Sos holenderski to kapryśny zawodnik. Ale nie wtedy, gdy weźmie się go znienacka i za łeb – blenderem! Dzis Zobacz więcej
Szparagi gotowane na parze w sosie czosnkowym podane « poprz. nast. » 30824 com_content.article   1 2 3 4 5 (Oddano 128 głosów z średnią 4.70 z 5)Szparagi gotowane na parze w sosie czosnkowym podane4. Zobacz więcej
Tak, tak wiem wszędzie, dosłownie wszędzie są szparagi. Bo świeże, bo sezon, wreszcie bo pyszne! A może zamiast zapiekać pod beszamelem, gotować w wodzie zrobić inaczej – ugotować na parze? Efekt – BO Zobacz więcej
  Sezon na szparagi trwa krótko i trzeba szybko z niego korzystać nim się skończą. Dzisiaj klasycznie. Szparagi były w dwóch wersjach białe i zielone jednak te pierwsze nie zachwyciły nas dzisiaj - by Zobacz więcej
Kolejne danie ze szparagami. Tutaj raczej jako dodatek, ale równie ważny. Przepis na "cygara" wzięłam z inspiracji z Biedronki. Bardzo dobry jest także sos na bazie musztardy i miodu.  Składniki (dla Zobacz więcej
Dziś przepis na szybkie i proste śniadanie, oczywiście zrobione na parze. To są pierwsze moje szparagi w tym roku, jako że zaraz zaczyna się na nie sezon, na pewno będzie ich więcej w nowych daniach. Zobacz więcej
NinaJG
NinaJG Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
Gotuj Sam!
Szparagi białe gotowane na parze.

Szparagi białe gotowane na parze. 1540

Białe szparagi niestety mają bardzo twarde włókna i należy je bardzo dokładnie obierać. Gdy kupimy grube sztuki, to po obraniu zostanie nam  jeszcze sporo do jedzenia. Cieniutkie najlepiej po odkrojen Zobacz więcej