Przepis na tatar z łososia

polagotuje
polagotuje Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
Pola Gotuje
Tatar z łososia wędzonego

Tatar z łososia wędzonego 2812

Po tatarze ze śledzia czas posiekać łososia :) Jutro Dzień Kobiet - panowie, zróbcie coś takiego dla swoich dam! Na pewno sobie poradzicie - pamiętajcie tylko o bardzo drobnym posiekaniu cebulki :) SK Zobacz więcej
Angie
Angie Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
Pomodoro e basilico
 Tatar z wędzonego łososia

Tatar z wędzonego łososia 2378

SKŁADNIKI: 100 g łososia wędzonego 1/2 czerwonej cebuli 2-3 ogórki konserwowe (w zależności od ich wielkości) 1 żółtko świeżo zmielony pieprz 1 łyżeczka brandy (opcjonalnie) 1 łyżeczka soku z cytryny Zobacz więcej
Szybka – smaczna przekąska dla miłośników łososia i tatara . Czas : 10 minut Składniki : 20 dag wędzonego łososia ( ja wybieram tego wędzonego na ciepło ) 1 cebula 2 średnie korniszony 6 średnich mary Zobacz więcej
Feeria
Feeria Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
Feeria Smaków bez cukru
Tatar z Łososia

Tatar z Łososia 1870

Tatar z Łososia Siekane mięso surowego łososia podane w formie tatara. Pierwszy raz w pełni udanego (czytaj takiego jak w sopockiej "Przystani"). Do tej pory efekty moich prób najczęściej lądowały w k Zobacz więcej
Duusiak
Duusiak Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
Koperek w kuchni :)
Tatar z wędzonego łososia

Tatar z wędzonego łososia 2553

Zapraszam na bardzo smaczną przystawkę. Tatar z wędzonego łososia. Zobacz więcej
Jesteśmy z Piotrem i miłośnikami potraw z surowych ryb.  Jemy je w postaci sushi albo tatara. Smak świeżego, soczystego łososia, posiekanego drobno i odpowiednio doprawionego jest nieziemski. Bardzo d Zobacz więcej
Shabbyeat
Shabbyeat Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
ShabbyEat
Tatar z łososia i awokado

Tatar z łososia i awokado 2679

Niebo w gębie, a raczej na talerzu. Ja takim tatarem zaskoczyłam moich gości na Wielkanoc, ale okazji do zrobienia tej wspaniałej przystawki jest wiele. Koniecznie przygotujcie na romantyczną kolację, Zobacz więcej
Wędzony łosoś to zdecydowanie moja ulubiona ryba. Smakuje wybornie na zwykłej kanapce jak i w sałatce :) Dzisiejsza propozycja to alternatywa dla tych, co nie przepadają za tradycyjnym tatarem z wołow Zobacz więcej
Wędzony łosoś to zdecydowanie moja ulubiona ryba. Smakuje wybornie na zwykłej kanapce jak i w sałatce :) Dzisiejsza propozycja to alternatywa dla tych, co nie przepadają za tradycyjnym tatarem z wołow Zobacz więcej
Magda G
Magda G Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
Kolorowa Kuchnia Magdy
Tatar z łososia wędzonego

Tatar z łososia wędzonego 5778

Tatar z łososia wędzonego, czyli inna wersja znanego polskiego dania. Lubię tatar w tradycyjnej wersji z polędwicy wołowej, ale od czasu kiedy po raz pierwszy w Kołobrzegu spróbowałam tatar z łososiem Zobacz więcej
Karmelkowo
Karmelkowo Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
Karmelkowo
Tatar z łososia wędzonego

Tatar z łososia wędzonego 4153

Bardzo prosty w wykonaniu i jednocześnie wykwintny. Tatar z łososia. Zrobiony z łososia wędzonego na zimno oraz posiekanych dodatków. Posiekane: oliwki, ogórek konserwowy, liść selera, kapary, cebulka Zobacz więcej
PawełM
PawełM Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
Kuchnia - moja pasja
Tatar z łososia

Tatar z łososia 703

Tatar z łososia Tatar z łososia * 200 g łososia surowego * po 50 g ogórka kiszonego, cebuli, pieczarek marynowanych * sól, pieprz, oliwa z oliwek z pierwszego tłoczenia, szczypiorek siekany, ewentualn Zobacz więcej
marghe
marghe Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
MiszMasz Marghe
Tatar z wędzonego łososia

Tatar z wędzonego łososia 5396

300 g wędzonego łososia , 2 łyżki kaparów ¼ czerwonej cebuli Niecały por (tylko biała cześć) Pół łyżeczki musztardy Pieprz świeżo zmielony Ciut szczypiorku Sok z połowy cytryny 2 łyżki oliwy Kilka kro Zobacz więcej
Tastefully
Tastefully Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
Tasty Blog
Tatar z łososia wędzonego

Tatar z łososia wędzonego 1703

      Jeśli chcecie zaskoczyć gości czymś wyjątkowym, a zarazem wykwintnym, to polecam tatara z  łososia wędzonego podanego jako przystawkę. Idealnie komponuje się z pieczywem w towarzystwie białego w Zobacz więcej
ulcik
ulcik Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
Kuchnia na wzgórzu
Tatar z łososia

Tatar z łososia 977

Tatar z łososia Tatar z łososia, to pyszna potrawa która nad polskim morzem potrafi osiągać cenę z kosmosu, skąd to wiem bo tam pierwszy raz go jadłam.. a potem zaczęłam go robić sama, a teraz robi go Zobacz więcej
RainDrop
RainDrop Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
Passionfruit
Tatar z wędzonego łososia

Tatar z wędzonego łososia 1706

« Syrop piernikowy do kawy Tatar z wędzonego łososia Tatar z łososia to bardzo efektowna przekąska, która sprawdzi się równie dobrze na świątecznym, jak i na codziennym stole. Można podać na białym lu Zobacz więcej
Smakowite Jadło
Smakowite Jadło Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
Smakowite Jadło
Tatar z łososia surowego

Tatar z łososia surowego 9755

Pozostajemy w tematyce przepisów z użyciem ryb – tym razem proponuję bardzo szybkie danie zazwyczaj stosowane jako przystawka, na wszelkiego typu imprezy. Dziś jednak zmodyfikujemy klasykę, zastępując Zobacz więcej

Tatar z łososia to potrawa o smaku wyjątkowego luksusu, spożywana na surowo, z kilkoma ewentualnymi dodatkami. Jej wyjątkowy aromat docenili smakosze na całym świecie, czyniąc z niej znak rozpoznawczy dobrobytu. Tatar z łososia jest delikatny, wykwintny oraz lekki niczym kawior. Przypada zatem do smaku wszystkim tym, którzy poszukują na mapach kulinarnych nowych, nieodkrytych jeszcze doznań.

Łosoś ze względu na swe różowe, wyborne mięso, gości na wielu stołach. Tatar z łososia to jeszcze jedna, niemniej bardzo wyrafinowana, propozycja podania tej ryby – w sam raz na wyjątkowe okazje. Sprawdzi się znakomicie jako potrawa świąteczna, przystawka, czy przekąska na oficjalnej kolacji biznesowej lub przygotowana z miłością i poświęceniem na nietypową randkę.

Tatar z łososia jest zatem daniem zachwycającym soczystością oraz delikatnością, dla prawdziwych koneserów rybnych smaków. Ponadto, jest prosty w przygotowaniu i daje wiele możliwości. Posiekanego łososia możemy serwować np. z dodatkiem sosu sojowego, imbiru i wasabi, soku z cytryny lub limonki z surowym żółtkiem oraz dekoracją ze szczypiorku, sezamu, kiełków. Doskonale komponuje się z awokado.