Przepis na tatar z łososia magdy gessler

Gdybym napisała, że do tej potrawy specjalnie kupiliśmy wędzarnię pewnie byście nie uwierzyli. No jasne, ja też, ale… wędzarnia jest.  Akurat na „pierwszy ogień” poszła makrela, więc tatar z makreli w Zobacz więcej
nikol
nikol Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
Nikol od Kuchni
Tatar ze Śledzia po Węgiersku

Tatar ze Śledzia po Węgiersku 730

Po zobaczeniu tego tatara w Rewolucjach Kuchennych pociekła mi ślinka i musiałam go zrobić. Jest to bardzo pyszna sałatka, świetna na kanapkę. Mój Mąż (pijący tylko od święta) stwierdził, że "pasuje s Zobacz więcej
Niedawno nakładem Wydawnictwa Edipresse Książki ukazała się książka Magdy Gessler "Schronisko smaków". Książka to nie tylko przepisy, ale także piękny album o kulturze Podhala, widziana oczami autorki Zobacz więcej
andakos
andakos Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
Pysznie & Pięknie
Tatar ze śledzia

Tatar ze śledzia 347

Tatar ze śledzia... ale dlaczego taka nazwa? Nie mam pojęcia, bo jak dla mnie to jest bardzo pyszna ale jednak sałatka śledziowa. No ale niech będzie tatar. Jest to wersja oparta na przepisie Magdy Ge Zobacz więcej
Menu naszego niedzielnego party nie miało właściwie nic wspólnego z oglądanym filmem. Ale - ponieważ to były jednocześnie moje imieniny:) to uznałam, że mogę sobie pozwolić na coś, co mnie ostatnio pa Zobacz więcej
Przepis, który dziś Wam przedstawię, pochodzi z jednego z odcinków 'Kuchennych Rewolucji' pani Madzi Gessler.  Łosoś wychodzi bardzo delikatny, aromatyczny, troszkę pikantny za sprawą musztardy i chrz Zobacz więcej
Skandale, emocje, groźby, pozwy sądowe – charakterystyka półświatka? Ależ skąd, to opary gotowania w polskich mediach. Coraz częściej to właśnie kuchnia staje się miejscem medialnych wydarzeń. Choć ni Zobacz więcej
krysek76
krysek76 Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
UgotujmyCos.pl
tatar według Magdy Gessler

tatar według Magdy Gessler 1582

tatar według Magdy Gessler | UgotujmyCoś.pl UgotujmyCos.pl Blog kulinarny - przepisy STRONA GŁÓWNA DANIA GŁÓWNE DANIA MIĘSNE DANIA Z KARKÓWKI DANIA WEGETARIAŃSKIE / BEZMIĘSNE PRZYSTAWKI SAŁATKI / SURÓ Zobacz więcej
Do tej pory byłem zdania, że polską edycję Masterchef ciągnie Magda Gessler, ale w ostatnim odcinku pojawiły się Żony Hollywood. Kości zostały rzucone, karty przetasowane a kiecki wyeksponowane. Niepe Zobacz więcej
W ostatni weekend miałam ponownie wielką przyjemność wziąć udział w warsztatach kulinarnych prowadzonych przez Marcina Budynka, którego tym razem wspomagał szef kuchni restauracji "Smaki Warszawy" - K Zobacz więcej
6 marca minęło dokładnie 7 lat od emisji pierwszego, pilotażowego odcinka Kuchennych Rewolucji Magdy Gessler. Choć programu tego o dziwo nie oferuje żadna telewizja publiczna, on i tak realizuje swego Zobacz więcej
Oto cała piątka w skrócie: jeden milion na stałe, dwa co tydzień, wiele przez lata, kilkadziesiąt ton i to w ciemno, do tego szum, celebryci, gwiazdy no i futerko, buziaczek i Bentley… – wyjaśniam w t Zobacz więcej
Tarnowska restauracja "Stara Łaźnia" po programie naprawczym "Kuchennych rewolucji" ma fajną propozycję: "Kolacja Magdy Gessler". Wiadomo, że każdy, kto tam przyjdzie po obejrzeniu programu telewizyjn Zobacz więcej
Przed miesiącem obchodziliśmy rocznicę ślubu i z tej okazji wybraliśmy się na obiad do Villi Bianco (Steak & Lobster) , a więc restauracji, która w ubiegłym roku przeszła rewolucję Magdy Gessler. Wcze Zobacz więcej
Nadszedł czas na podsumowanie Wielkanocnej edycji Akcji Zdrowe Święta. Na stronie durszlaka dodaliście do niej184 przepisy na świąteczne dania. Część z nich jest bardzo zdrowa, część dietetyczna i lek Zobacz więcej
Od dawien dawna chciałem odwiedzić restaurację "U Schabińskiej" po rewolucji Magdy Gessler, lecz nigdy nie mogłem znaleźć czasu, by tam na spokojnie pojechać. Tym razem nie mogłem odmówić znajomej Pan Zobacz więcej
Szafranowy raj...: Niesamowity okres czasu... Strony Wszystko dla was Program pt. "Z kuchnią na Ty" O mnie Nagrody i wyróżnienia Kontakt Facebook niedziela, 27 kwietnia 2014 Niesamowity okres czasu... Zobacz więcej
Jak dziś pamiętam, kiedy po raz pierwszy sięgnęłam po awokado. Było to baaardzo dawno temu. Nie wiedziałam jak smakuje, jak je jeść i z czym podawać. Wyobraźcie sobie moją minę, kiedy wzięłam pierwsze Zobacz więcej
Z Francji do Polski przez Szwajcarię, Niemcy i Luksemburg – taką drogą przebył Michel Moran, zanim otworzył własną restaurację w Warszawie. Swoją kulinarną filozofię zilustrował daniami z wydanej właś Zobacz więcej
Niedawno, bo w kwietniu, ukazała się nowa książka znanej restauratorki -  Magdy Gessler pt. „Kuchenne rewolucje. Nowe przepisy Magdy Gessler” wyd. Znak. Od paru dni ją posiadam i mam przyjemość ją zre Zobacz więcej