Przepis na wątróbka smażona

Wątróbka przyrządzona w ten sposób, jest mocno zrumieniona, chrupiąca i po prostu pyszna :-) Żeby osiągnąć taki efekt musimy mocno rozgrzać smalec i smażyć ją w wysokiej temperaturze. Dlatego ważne je Zobacz więcej
Urszula111
Urszula111 Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
Proste potrawy
Wątróbka smażona z cebulą

Wątróbka smażona z cebulą 1549

Wątróbka smażona z cebulą Składniki : około 30 -40 dag świeżej, wątróbki wieprzowej 1 duża cebula olej do smażenia sól, pieprz, mąka Przygotowanie : Wątróbkę w całości umyć pod bieżącą wodą , jeśli ma Zobacz więcej
SMAKI I NIESMAKI
SMAKI I NIESMAKI Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
SMAKI I NIESMAKI
SMAŻONA WĄTRÓBKA

SMAŻONA WĄTRÓBKA 235

SMAŻONA WĄTRÓBKA Na chandrę i zły jesienny nastrój najlepsze jest gotowanie. Ja dziś spędziłam pól dnia w kuchni. Obiad, placek i rolada serowa i od razu lżej mi na duszy i depresja jesienna mija. U m Zobacz więcej
goga0908
goga0908 Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
Marcepanowy Kącik
Smażona wątróbka

Smażona wątróbka 24

Wątróbka przygotowana w ten sposób, zostaje w moim domu zjedzona w mgnieniu oka :) Danie jest bardzo mało pracochłonne, polecam. Składniki; 500 g. wątróbki drobiowej 2 jaja bułka tarta sól i pieprz do Zobacz więcej
Dania z wątróbki wcale nie muszą być takie straszne :) Dziś w wersji smażonej z jabłkiem i cebulą. Tanio, smacznie i baaardzo zdrowo. Uwagi:  Wątróbkę zawsze solimy na końcu.  Zobacz więcej
Wątróbka to oczywiście kuchenna klasyka. Smażona, duszona, z jabłkami, śmietaną, drobiowa, wieprzowa. Dziś opowiem, jaką lubię najbardziej. Przepis na to jak usmażyć wątróbkę z jabłkiem jest szybki i Zobacz więcej
My Blueberry Corner by "jagodzianka"       Wątroba jest organem wewnętrznym zwierząt rzeźnych, drobiu i dziczyzny i należy do podrobów – jadalnych organów zwierzęcych. Wątroba zawiera białka, … Przecz Zobacz więcej
Wątróbka przygotowana w ten sposób jest bardzo delikatna, idealnie wysmażona. Trzeba trzymać się tylko jednej zasady, aby smażyć ja na wysokim ogniu dosłownie kilka minut. Smakuje zarówno jako danie o Zobacz więcej
Składniki: 20 dag wątróbka z dorsza, 3/4 łyżeczki pieprz czarny mielony, 1/2 łyżeczki jarzynka, 1 łyżka mąka pszenna, 1 sztuka cebula umytą wątróbkę z dorsza obsuszyć i posypać pieprzem, jarzynką - zo Zobacz więcej
moje pasje
moje pasje Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
moje pasje
Wątróbka smażona z cebulką

Wątróbka smażona z cebulką 198

Wątróbka jest jedynym podrobem który jadam. Nie lubię żadnych płucek, nereczek, serduszek, jęzorów, ozorów, móżdżków, flaczków czy Bóg wie czego tam jeszcze... Nie lubię i nie polubię... na bank.. Wąt Zobacz więcej
Przygotowanie: Wątróbkę umyć odsączyć na sitku, wytrzeć do sucha papierowym ręcznikiem, pokroić w kawałki, posiekać leciutko nożem po wierzchu. Każdy kawałek posypać pieprzem, obtoczyć w mące, smażyć Zobacz więcej
Wątróbka smażona – niektórzy nienawidzą, inni kochają. Obie z Olką wielbimy. Głównie za cebulę. Ale nie żeby osobno, w komplecie być musi. Sekret dobrze usmażonej ale miękkiej wątróbki tkwi w długości Zobacz więcej
Składniki: 70 dag gęsia wątróbka, 5 łyżek smalec, - ile potrzeba mąka pszenna, 1 główka czosnek, 1 sztuka cebula, 1 sztuka jabłko, 2 łyżeczki pieprz mielony, 1 łyżeczka jarzynka, - do smaku magi gęsią Zobacz więcej
Smażona wątróbka z dzika Proporcje Czas przygotowania z moczeniem: Zobacz więcej
Megg
Megg Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
Kuchnia i podróże
Smażona wątróbka

Smażona wątróbka 171

to moja propozycja na szybki i smaczny obiad. Do tego ziemniaczki, ulubiona surówka i obiad gotowy w kilka chwil :-) Cebulę obrać i pokroić w kostkę, a następnie zeszklić na niewielkiej ilości oleju. Zobacz więcej
  Bardzo lubię wątróbkę i to pod każdą postacią, ale z oczywistych powodów nie jem jej zbyt często, zazwyczaj raz - góra dwa razy - w miesiącu. Lubię jak jest miękka, dobrze doprawiona i dobrze wysmaż Zobacz więcej