Przepis na wolowina

shootandfood
shootandfood Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
shoot&food
WOŁOWINA PO CHIŃSKU

WOŁOWINA PO CHIŃSKU 2475

SKŁADNIKI: 400 g wołowiny (użyłam udźca) 20 ml oleju sezamowego 20 ml octu ryżowego 15 ml sosu sojowego pieprz czarny ziarnisty imbir mielony papryka ostra kardamon 1 kapusta pekińska 1 papryka czerwo Zobacz więcej
Magdalena Poniewierska
Magdalena Poniewierska Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
Limonkowy
WOŁOWINA

WOŁOWINA 8698

WOŁOWINA Wołowina zawiera: W sklepach występuje: 1) Wołowina na wagę i porcjowana na tackach Kupując mięso na tackach oglądajmy je z każdej strony, czy nie dolano do niego wody. Woda, oprócz tego, że Zobacz więcej
borsuczek_nk
borsuczek_nk Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
Plaster Miodu
Wołowina po chińsku

Wołowina po chińsku 6320

   70-80 dag wołowiny                       1/3 pora    przyprawa do wołowiny                 mała cebula    1/2 papryki czerwonej                  2 ząbki czosnku    1/2 papryki żółtej               Zobacz więcej
Aga & TalerzPokus.tv
Aga & TalerzPokus.tv Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
TalerzPokus.tv
Wołowina na dziko

Wołowina na dziko 1689

Przepisy » Mięsa » Wołowina na dziko » TalerzPokus.tv - przepisy kulinarne z filmami Przepis na dobre gotowanie Twoja książka kucharska LoginHasło Zapamiętaj mnie Zapomniałeś hasła? Rejestracja | Logo Zobacz więcej
kasztanowakuchnia
kasztanowakuchnia Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
Kasztanowa Kuchnia
Duszona wołowina

Duszona wołowina 3234

Cześć =) Duszona wołowina, to jedna z moich ulubionych potraw, którą jadłem podczas mojej ostatniej wizyty u babci Krysi i dziadka Czesława w Bydgoszczy. Danie to spodobało się również Agnieszce, któr Zobacz więcej
AnkaGotuje
AnkaGotuje Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
AnkaGotuje.pl
Pieczona wołowina

Pieczona wołowina 940

Pieczona wołowina | przepis na, jak zrobić, jak ugotować Categorized | Dania obiadowe, Mięsa i wędliny Pieczona wołowina Posted on 5 marca 2015. Jeżeli zastanawiacie się jakie mięso przygotować na obi Zobacz więcej
smakikuchenne
smakikuchenne Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
O kuchni z uczuciem
Pieczona wołowina

Pieczona wołowina 3073

Marynowana, a następnie pieczona wołowina. Delikatna, miękka, soczysta. Taka właśnie jest moja pieczeń. Było smacznie i Wam również polecam. Udało mi się kupić ładny kawałek wołowiny, wiem że jest doś Zobacz więcej
molka
molka Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
kulinarne pyszności Molki
Tatar z wołowiny

Tatar z wołowiny 2487

składniki 1/2 kg wołowiny bez kości 3 ogórki kiszone 2  cebulki kapary  pieprz   czarny Kamis maggi sól  Kamis  jajka oliwa z oliwek    sposób przygotowania   Mięso myjemy i mielimy w maszynce  lub si Zobacz więcej
MissNo
MissNo Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
Camomille Flavor
Makaron z wołowiną

Makaron z wołowiną 1192

Makaron z wołowiną Dzisiaj kuchnia orientu, smaczna, szybka i aromatyczna. Bez problemu większość składników kupimy w sklepie, a smak nas zaskoczy. Trzeba przyznać, że danie prezentuje się pięknie i d Zobacz więcej
uw-aga-gotuje
uw-aga-gotuje Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
uw-aga-gotuje.blogspot.com
Wołowina

Wołowina 4970

Steki wołowe to coś pysznego, zdrowego i mega efektownego.Sukces tkwi jednak w szczegółach...dobrym mięsie.Jak go wybrać?Najlepsza na steki jest polędwica argentyńska, ale niestety droga!W sieci Makro Zobacz więcej
Smakalajzyt.pl
Smakalajzyt.pl Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
Smakalajzyt
Wołowina po chińsku

Wołowina po chińsku 988

Wołowina po chińsku w sosie sojowym i ostrygowym z grzybami. Smakujemy nie tylko jedzenia! Wołowina po chińsku 19-01-2015 0 Wołowina po chińsku Wołowina po chińsku w sosie sojowym i ostrygowym, muśnię Zobacz więcej
MałgosiaZ
MałgosiaZ Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
Smaki Alzacji
Carpaccio z wołowiny

Carpaccio z wołowiny 401

Carpaccio z wołowiny przepis Rafała Składniki: na 2 porcje 300g wołowiny pokrojonej w cieniutkie plasterki 1 opakowanie rukoli 2 łyżki pesto genovese 1/2 limonki 3 łyżki parmezanu 3 łyżki oliwy z oliw Zobacz więcej
Beata
Beata Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
Magazyn Kuchenny
Wołowina adobo

Wołowina adobo 1081

Adobo – marynowane, a następnie duszone w octowej zalewie mięso jest jedną z popularniejszych potraw kuchni filipińskiej. I jednocześnie jedną z moich ulubionych. Można w ten sposób przyrządzić wołowi Zobacz więcej
diabolic cook
diabolic cook Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
diaboliccook
WOŁOWINA WELLINGTON

WOŁOWINA WELLINGTON 1335

WOŁOWINA WELLINGTON Czy mieliście kiedyś, po zjedzeniu jakiegoś dania wrażenie, że lepiej być nie może... że jest to danie, które zażyczylibyście sobie jako ostatnie, które macie zjeść... Dla mnie wel Zobacz więcej
Klasyczna wołowina po burgundzku 'boeuf borginon' z przepisu kultowej Julii Child - po małych modyfikacjach z propozycji w Wysokich Obcasach. Danie doskonałe na wykwintną kolację. 1,5 kg wołowiny na p Zobacz więcej
piotras100
piotras100 Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
Szaleństwo w kuchni
Jak zapeklować wołowinę

Jak zapeklować wołowinę 1626

Peklowana wołowina nie tylko zmienia swój kolor, ale i smak. To największe zalety peklowania mięsa. Podstawową wadą jest czas, jaki jest potrzebny do solidnego zapeklowania wołowiny. Powinniśmy na to Zobacz więcej
lutka40
lutka40 Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
szczeciniankagotuje
Wołowina

Wołowina 1835

Tysiące pasji i uspokojeń Wołowina Gulaszowe wołowe popieprzyłam ,posypałam obficie mąką ,podsmażyłam i jeszcze na patelni posypałam czerwoną papryką .Mięsko razem z zasmażką przełożyłam do niewielkie Zobacz więcej
gotujzkasia
gotujzkasia Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
Gotuj z Kasią
Marynowana wołowina

Marynowana wołowina 902

Bardzo prosty przepis na aromatyczne, soczyste steki z wołowiny. Marynata z miodu, musztardy i lubczyku nadaje mięsu bardzo ciekawego smaku. Składnik główny: - 250 g wołowiny Składniki na marynatę: - Zobacz więcej
Potrawa ta została wykonana na wieczorek kuchni Azjatyckiej, na której to miałam okazję uczestniczyć Składniki: wołowina 500g, sezam tak około garści, olej kokosowy do smażenia, zielona papryka, 4 ząb Zobacz więcej
renatar
renatar Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
Kuchnia niewyszukana
Duszona wołowina

Duszona wołowina 15444

Tak jak ja bez ryb, tak mój mąż nie wyobraża sobie kuchni bez … wołowiny. Staram się aby za każdym razem, klasyczna duszona wołowina smakowała trochę inaczej. Ta wersja nawiązuje do chyba najbardziej Zobacz więcej

Czym różni się popularna wołowina od nieco mniej znanej cielęciny? Mówi już o tym sama nazwa, bowiem cielęcina stanowi mięso uzyskane z cieląt, których żywot nie przekroczył roku. Właśnie 12 miesięcy jest punktem granicznym, który pozwala rozróżniać nam te dwa rodzaje mięs.

Wracając jednak do wołowiny – jest to jedno z najpopularniejszych w naszym kraju mięs, które bardzo często gości na naszych stołach w rozmaitych wariantach. Ogromnym walorem tytułowego produktu jest obfitość cennych wartości odżywczych. Na szczególną uwagę zasługuje duża zawartość białka oraz ważnych minerałów w postaci fosforu, żelaza, cynku, selenu a także witamin z grupy B.

Wołowina wykorzystywana jest przez szefów kuchni w wielu daniach i pod wieloma postaciami. Do najpopularniejszych dań przygotowanych na bazie wołowiny należą m.in. popularne hamburgery, steki, pieczenie, zrazy, bitki wołowe czy gulasz. Zastosowanie wołowiny w kuchni jest wyjątkowo szerokie