Przepis na wołowina inaczej. świeca wołowa z czerwoną

Wiele osób obawia się przygotowywać potrawy z wołowiny w obawie przed mięsem twardym lub pozbawionym smaku. Ja mam kilka sprawdzonych sposobów na miękką i pyszną wołowinę i najczęściej stosuję je wszy Zobacz więcej
mapik27
mapik27 Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
Świat Domowej Kuchni
Zrazy wołowe

Zrazy wołowe 3970

Zrazy, to nic innego jak prosta potrawa z kawałków zawijanego mięsa. W swoim tradycyjnym kształcie najprawdopodobniej wywodzą się z kuchni litewskiej, ale po latach z powodzeniem zakorzeniły się w kuc Zobacz więcej
Kto ma ochotę na wołowinę? Jak wiadomo do wołowiny trzeba mieć cierpliwość, bo jest czasochłonna. Na początku trzeba ją cienko pokroić, potem doprawić - pamiętaj, żeby NIE SOLIĆ, a potem długo dusić, Zobacz więcej
CiekawaKuchnia
CiekawaKuchnia Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
Ciekawa Kuchnia
Zrazy wołowe

Zrazy wołowe 3524

Klasyka gatunku! Zrazy wołowe to wspaniały sposób na wołowinę, a do tego danie absolutnie nie traci na odgrzewaniu (nawet w mikrofali). Dzięki temu możecie zraziki zabierać do pracy i cieszyć się domo Zobacz więcej
Wołowina to zdrowe i smaczne  mięso, jednak  zbyt drogie , to główny powód braku dań z wołowiny w naszym menu. Uwielbiam tatara ze świeżej wołowiny, z dodatkiem świeżego żółtka, siekanej cebuli i ogór Zobacz więcej
CiekawaKuchnia
CiekawaKuchnia Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
Ciekawa Kuchnia
Zrazy wołowe

Zrazy wołowe 1653

Klasyka gatunku! Zrazy wołowe to wspaniały sposób na wołowinę, a do tego danie absolutnie nie traci na odgrzewaniu (nawet w mikrofali). Dzięki temu możecie zraziki zabierać do pracy i cieszyć się domo Zobacz więcej
Krystyna Gerc
Krystyna Gerc Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
Co na obiad?
Rosół wołowy

Rosół wołowy 2369

Rosół wołowy Przyszedł taki czas że nie mogę już patrzeć na kurczaka. Nielubiana do tej pory wołowina wkradła się w łaski i odmieniła mój pogląd na nią. Rosół w ten sposób robiłam już 2 x i obiecuję ż Zobacz więcej
Zrazy to potrawa z kawałków mięsa, podsmażonego i duszonego, z dodatkiem warzyw i przypraw. Zrazy należą do tradycyjnej kuchni staropolskiej. Zrazy można przygotować  z różnych gatunków mięsa. Mięso n Zobacz więcej
Nataszka
Nataszka Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
Natka wyżywa się...w kuchni
Steki wołowe

Steki wołowe 1358

Mniam... uwielbiamy z mężem wołowinę, dlatego od czasu do czasu serwujemy sobie czerwone mięsko z czerwonym winem. Dziś zaryzykowałam i kupiłam w Lidlu polędwicę wolową. Nie żałuję, była naprawdę świe Zobacz więcej
Stwierdziłam, że w naszym domu rzadko jadamy dania z wołowiny. Kiedyś regularnie jadało się w moim domu zrazy wołowe zawijane, czy bitki wołowe. Jednak ostatnie bitki jakie przygotowałam były przed dw Zobacz więcej
Zrazy to potrawa z kawałków mięsa, podsmażonego i duszonego, z dodatkiem warzyw i przypraw. Zrazy należą do tradycyjnej kuchni staropolskiej. Zrazy można przygotować  z różnych gatunków mięsa. Mięso n Zobacz więcej
crustanddust
crustanddust Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
Crust and Dust
Policzki wołowe

Policzki wołowe 14728

Policzki wołowe to, jak sama nazwa wskazuje, mięśnie policzkowe krowy. Są bardzo twarde i niezwykle chude. Na szczęście, długie pieczenie działa na ich korzyść i sprawia, że mięso staje się niezwykle Zobacz więcej
lutka40
lutka40 Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
szczeciniankagotuje
Wołowina

Wołowina 1824

Tysiące pasji i uspokojeń Wołowina Gulaszowe wołowe popieprzyłam ,posypałam obficie mąką ,podsmażyłam i jeszcze na patelni posypałam czerwoną papryką .Mięsko razem z zasmażką przełożyłam do niewielkie Zobacz więcej
Jeszcze nie dawno, gdyby ktoś zapytał mnie co to są policzki wołowe, nie bardzo wiedziałabym co odpowiedzieć. Mieszkając w Polsce poprostu nigdy nie przyrządzałam nic z tego gatunku mięska - ba!  nawe Zobacz więcej
Beta
Beta Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
Stare Gary
Policzki wołowe w winie

Policzki wołowe w winie 6826

składniki przygotowanie Zobacz więcej
Świeca wołowa z czerwoną soczewicą i duszonymi porami. receptura: Grzegorz Cielecki Świeca wołowa Oliwa z oliwek  - 2 łyżki Masło – 1 łyżka Mąka pszenna – 1 łyżka Soczewica czerwona  -  80g Por – 1 sz Zobacz więcej