Przepis na wolowina w cukrze i soli

Latest: Picanha – grillowana wołowina solona z rożna Podziel się: Podobne Poradnik: Grillowanie i pieczenie mięs Nie tylko steki, czyli o grillowaniu dobrej wołowiny akcesoria do grillaakcesoria do gr Zobacz więcej
Wypiekanie pieczywa nie jest rzeczą łatwą. Przekonał się o tym każdy, kto choć raz tego próbował. Przedstawiamy Wam przepis, który sprawdził się w naszej kuchni. Zaletą tych bułek jest łatwość przygot Zobacz więcej
Zielono mi! Balkonowe uprawy z każdym dniem rozrastają się coraz bardziej. Z ziemi wyłaniają się już pomału listki buraków liściowych, które w tym roku posiałam po raz pierwszy. Pietruszka, bazylia, c Zobacz więcej
akruka
akruka Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
Smacznie Mi
Solone orzechy w brązowym cukrze

Solone orzechy w brązowym cukrze 103

Bardzo lubimy orzechy. Kupuję je często i spore ilości. Moje dzieci najbardziej lubią pistacje i dlatego ich zawsze jest deficyt. Orzechy często mielę na mąkę do ciasta albo wcinamy prosto z miseczki. Zobacz więcej
 Zapraszam dzisiaj na duszoną wołowinę z marchewka. Nie jest to potrawa , ktora jest gotowa w 30 min :), ale efekt końcowy wynagrodzi nam te prawie 3 godziny oczekiwania na obiad. Takie obiady robię z Zobacz więcej
To już ostatni pomysł na jadalny prezent jaki publikuję w tym roku na blogu. Zostawiłam go na końcu, bo jest najszybszy do przygotowania i nie wymaga posiadania wielu składników. Migdały w czekoladzie Zobacz więcej
kaki w cieście dyniowym  KAKI W CIEŚCIE DYNIOWYM /1 porcja/ 1 kaki (ok 200g) pokrojone w ok 0,5-1cm plastry 55g mąki dyniowej 20g mąki pełnoziarnistej 1 jajko 100g gęstego jogurtu jogurtu  szczypta so Zobacz więcej
Ani to wiosna ani to zima.. nie lubię tego stanu przejściowego. Wczoraj słońce dzisiaj deszcz.. Faktycznie- w marcu jak w garncu.. Na poprawę humoru ananas podkręcony chili, solą i cukrem. Nie potrafi Zobacz więcej
Wołowina szarpana-rozpływająca się w ustach, cudownie miękka i soczysta... - Zdrowa Dieta, Odchudzanie i przepisy kulinarne Zdrowa Dieta, Odchudzanie i przepisy kulinarne Strona Katarzyny Gurbackiej W Zobacz więcej
                                  Skład: Orzechy arachidowe 95%, lecytyna sojowa niemodyfikowana genetycznie - emulgator, tłuszcz palmowy, wanilina – aromat. Opakowanie: 350g Rodzaje: bez soli i cukru Zobacz więcej
Beata
Beata Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
Magazyn Kuchenny
Wołowina adobo

Wołowina adobo 1063

Adobo – marynowane, a następnie duszone w octowej zalewie mięso jest jedną z popularniejszych potraw kuchni filipińskiej. I jednocześnie jedną z moich ulubionych. Można w ten sposób przyrządzić wołowi Zobacz więcej
Pikantna sałatka z ćwikłowych buraków była podobno ulubionym przysmakiem Mikołaja Reja. Jego przepis na ćwikłę z chrzanem przeczytałam niemal ze łzą wzruszenia, bo, jak się okazało, pan Mikołaj Rej ni Zobacz więcej
piotras100
piotras100 Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
Szaleństwo w kuchni
Jak zapeklować wołowinę

Jak zapeklować wołowinę 1550

Peklowana wołowina nie tylko zmienia swój kolor, ale i smak. To największe zalety peklowania mięsa. Podstawową wadą jest czas, jaki jest potrzebny do solidnego zapeklowania wołowiny. Powinniśmy na to Zobacz więcej
Moja kolejna propozycja na zdrowo-słodki upominek bez cukru to mandarynki w czekoladzie w solą. Szybkie i proste w przygotowaniu, idealne dla każdego.  Czekolady nie musicie robić sami, wystarczy kupi Zobacz więcej
Składniki (na 3 duże blachy = 3 małe miseczki chipsów) Zobacz więcej
Pieczenie chleba kojarzy się zazwyczaj z mozolnym wyrabianiem i wyrastaniem ciasta. W naszej tradycji najbardziej popularne są puszyste chrupiące bułeczki i chlebuś mięciutki w środku z przypieczona s Zobacz więcej
Orzechy arachidowe w cukrze (karmelizowane), migdały w cukrze, orzechy solone. | Przepisane.pl - przepisy kuchni polskiej, śląskiej i świata Orzechy arachidowe w cukrze (karmelizowane), migdały w cukr Zobacz więcej
peklowana pierś kaczki Kiedy zainspirowana przepisem podrózującego po Polsce Karola Okrasy zdecydowałam się wypróbować  jego przepis prezentowany w Ciechocinku na pierś gęsi peklowaną w soli z dodatki Zobacz więcej
Po suszonej wołowinie przyszedł czas na łososia! Gravlax czyli pogrzebany łosoś jest to danie z kuchni skandynawskiej. Surowy  łosoś peklowany w soli, świetny na kanapki i na tatar. Jest delikatny i m Zobacz więcej