Przepis na wołowina w pomarańczach i miodzie

Wołowinę należy traktować w wyjątkowy sposób. Będzie miękka, gdy będziemy ją szybko smażyć na dużym ogniu. Mięso wcześniej jest marynowane w skórce i soku pomarańczowym, imbirze, sosie sojowym i mące Zobacz więcej
Pieczona kaczka w pomarańczach i miodzie to danie, które świetnie pasuje na specjalne okazje. Wymaga sporo czasu więc kaczkę robię od święta. Jest smakowita. Składniki: 2 kg kaczka 3 pomarańcze+1 do o Zobacz więcej
Zima to dla mnie czas cytrusów. Mogę ich wtedy zjeść całkiem sporo. Zwykle gustuję w grapefruitach – im bardziej gorzkich, tym lepiej. I do tego bez cukru. W pacholęcych latach jadałam tylko przekrojo Zobacz więcej
Pomysł na ten deser zaczerpnęłam z emitowanego na kanale TVN Style programu "Mistrzowie od kuchni". W ostatnim odcinku zaprezentowała go Sophie Grigson. Przepis jest też dostępny w sieci (link). Poniż Zobacz więcej
Sanki, spacery, kino, spotkania, krótkie wyjazdy, zwiedzanie. Ferie. Mało energii na gotowanie. Wołowina z pomarańczami i dipem olej 2 cebule 1 ząbek czosnku 500 g wołowiny ulubione przyprawy, u mnie Zobacz więcej
Pomarańcze, ten wspaniały owoc nawet zimą przypomina mi słońce. Soczysty, aromatyczny, wspaniały sam, jak i w mięsnych kompozycjach. Wołowina na piwie dzięki długiemu duszeniu jest mięciutka i smakowi Zobacz więcej
Składniki: udka (bez pałek) – 4 szt skrzydełka – 4 szt miód – 2 łyżki pomarańcze – 2 szt musztarda francuska (ziarnista) – 1 łyżka olej z pestek winogron – 3 łyżki ocet ryżowy 3% – łyżka chilli – 1 ły Zobacz więcej
Znowu weekend Trzeba się pakować, bo w poniedziałek wyjazd. Ale wcześniej podrzucam Wam ten przepis, które zmodyfikowałem na potrzeby diety paleo, (diety samuraja): Wołowina teriyaki z ryżem hawajskim Zobacz więcej
Wrześniowe wieczory są coraz chłodniejsze, jesień zadomawia się u nas na dobre. Mój sposób, aby nie dać się jesiennej chandrze to coś słodkiego i smaczny grzaniec, który nie pozwoli nikomu zmarznąć w Zobacz więcej
Składniki: 500 g wołowiny 2 ząbki czosnku marchewka pół pomarańczy 1 l bulionu wołowego sól, pieprz, czerwona papryka, oregano 20 g suszonych grzybów 50 ml czerwonego wytrawnego wina 2 cebule Przygoto Zobacz więcej
Danusia
Danusia Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
Moje Wypieki I Nie Tylko
Wołowina Blue

Wołowina Blue 340

jest mięsem cenionym przez smakoszy. Należy do najwartościowszych mięs pod względem wartości odżywczych. Mięso wołowe stanowi także główne źródło zapotrzebowania człowieka na witaminę B12, nie występu Zobacz więcej
Kurczak w marynacie to hit naszej kuchni. Możemy taki drób jeść ez przerwy. Smakuje nawet osobom, które za tego typu mięsem nie przepadają. My przyrządziliśmy udka,ale z powodzeniem mogą to być skrzyd Zobacz więcej
1 cała perliczka 100 g masła 3 ząbki czosnku 2 pomarańcze 1 jabłko 4 łyżki miodu pieprz, sól, rozmaryn Perliczkę nacieramy pieprzem, solą, czosnkiem i rozmarynem. Masło, miód i sok z 1 i 1/2 pomarańcz Zobacz więcej
Przepis ze strony: http://www.crockpot.pl/przepis?p=100 Zobacz więcej
Podobno człowiek jest szczęśliwy, wtedy kiedy nie czuje, że pracuje. A ja mam właśnie to szczęście, że wszystkim czym się zajmuję jest albo powiązane z kulinariami, albo czasem z fotografią. Rzadko cz Zobacz więcej
        Ta potrawa podobnie jak wszystkie dania z woka przyrządza się w mgnieniu oka. Należy tylko wcześniej zamarynować mięso. Przepis został zaadaptowany z oryginalnej receptury Fuchsia Dunlop (angi Zobacz więcej
Wołowina w pomarańczach i miodzie to właściwie przepis na kurczaka z pomarańczą, miodem i czosnkiem... w moim przypadku z podmienionym mięsem. Przepis otrzymałam już w zeszłym roku od miłościwie mi pa Zobacz więcej