Przepis na zielona fasolka szparagowa z parmezanem i bułką

Placuszki z zieloną fasolką szparagową Takie mam ostatnio szybkie dni, że z niczym nie nadążam. Stąd też i potrawy szybkie. A żeby skubnąć choć trochę  „sezonowości” dzisiaj zrobiłam placuszki z fasol Zobacz więcej
W tym tygodniu zapraszamy na przepisy z pyszną fasolką szparagową. Sezon na nią właśnie się rozpoczyna, więc trzeba się objeść na cały rok :) Nasza pierwsza propozycja to zielona fasolka szparagowa z Zobacz więcej
Fasolkę można wykorzystać jako dodatek do obiadu lub po prostu zjeść samą na kolację. Niby nic, a jakie dobre i proste. Chyba nie ma osoby, która by nie lubiła tak przygotowanej fasolki szparagowej. S Zobacz więcej
Wiosna już oficjalnie zawitał do naszego kraju. Postanowiłem więc przygotować z tej okazji coś zielonego. Mój wybór padł na zieloną fasolkę szparagową. W domu miałem taką mrożoną, więc postanowiłem ją Zobacz więcej
Hura!! Sezon na fasolkę szparagową wreszcie rozpoczęty. Pierwsze danie z udziałem tego wspaniałego warzywa to fasolka gotowana na parze, delikatnie polana bułką tartą. Smakuje idealnie jako samodzieln Zobacz więcej
Uwielbiam świeżą fasolkę szparagową. Ugotowana i podana z bułką tartą to smak lata. Siadałyśmy z mamą i bratem w kuchni przy wiaderku tych warzyw. Czyściliśmy je, rozmawialiśmy. Było spokojnie i domow Zobacz więcej
Nic rewelacyjnego, ale łatwe w przygotowaniu i jedne z moich ulubionych dodatków do obiadu. Ugotowana fasolka szparagowa zielona czy żółta okraszona podsmażoną bułką tartą na masełku. W tej samej w we Zobacz więcej
Goszka
Goszka Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
To co kocham
Fasolka szparagowa w zielonym sosie

Fasolka szparagowa w zielonym sosie 512

Ogarnęła mnie tęsknota za letnimi warzywami, za ich różnorodnością, kolorami i bogactwem witamin. Dobrze, że istnieją mrożonki, które nie zmieniają walorów odżywczych warzyw i są najlepszym półprodukt Zobacz więcej
Uwielbiam fasolkę szparagową i teraz jemy ją bardzo często. Najbardziej mi smakuje taka z wody z masłem i bułką tartą, ale przygotowuje ją również w innym wydaniu. Tak sobie pomyślałam, że przygotuje Zobacz więcej
MOJA KUCHNIA 1/11/2012 Zielona fasolka szparagowa z zasmażką Składniki 500 g fasolki szparagowej 3 łyżki masła 1 łyżka tartej bułki     Odcinamy ogonki fasolce. Wrzucamy do garnka, zalewamy wodą, doda Zobacz więcej
Do tej pory fasolkę szparagową jadałam tylko w żółtym kolorze. Bo taką sieje mama. Dla nas ta jest delikatniejsza. Zieloną jedynie od czasu do czasu gdzieś w restauracjach. Teraz, dzięki cioci J., poz Zobacz więcej
Makaron z fasolką szparagową i pesto sprawdzi się jako danie obiadowe - na ciepło, jak również jako treściwa sałatka na zimno. Przepis na zielone pesto - pesto alla genovese, podaję w linku, najlepiej Zobacz więcej
Fasolka szparagowa to kolejne danie, które kojarzy mi się z moją babcią. Z masełkiem, bułką tartą, na wielkim talerzu, zajadane palcami. Często z jajkiem sadzonym i kefirem. Moją faworytką jest zielon Zobacz więcej
Jeśli znudziła Wam się już fasolka podawana z masłem i bułką tartą, polecam taką niebanalną - z czosnkiem, oliwą i parmezanem.  Smakuje wybornie, świetnie nadaje się na przełąmanie rutyny :) Jamie Oli Zobacz więcej
Fasolka szparagowa z parmezanem. Fasolka szparagowa z parmezanem to bardzo fajny pomysł na błyskawiczny obiad. Tak już mam, że fasolkę zwykle przyrządzam najprościej jak się da. Na przykład w sosie z Zobacz więcej
Dziś będę zachwycać się fasolką szparagową. Ja ją po prostu uwielbiam! I bardzo dobrze się składa, bo to niesamowity magazyn zdrowia - bardzo duża ilość błonnika pokarmowego, witamin (C, K), żelaza, k Zobacz więcej
Składniki: Fasolkę umyć, odciąć końcówki, usunąć boczne włókna. Pokroić na krótsze kawałki. Przygotowaną fasolkę wrzucić na kilka minut (3-4 min.) do dużej ilości wrzącej wody, odcedzić i przestudzić. Zobacz więcej
Po zieloną fasolkę szparagową chociaż ma więcej witamin od żółtej sięgamy rzadziej niż właśnie po żółtą (bynajmniej u mnie w domu). Może dlatego, że żółte strąki fasolki są delikatniejsze w smaku, a z Zobacz więcej
  Zimą generalnie zjadamy mało warzyw, a to błąd. Mrożonki są nie mniej wartościowe niż warzywa świeże i te właśnie zimą powinny królować na naszym stole. Dzisiejsza propozycja to wykorzystanie zielon Zobacz więcej