Przepis na zrazy zawijane ze schabu ze szpinakiem

piegusek
piegusek Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
Pieguskowa kuchnia
ZRAZY WOŁOWE

ZRAZY WOŁOWE 134

ZRAZY WOŁOWE - Każdy ma jakiegoś bzika - Pieguskowa kuchnia ZRAZY WOŁOWE Witajcie po długiej, ale jakże potrzebnej przerwie. Od dawna nosiłam się z zamiarem przeniesienia bloga i ciesze się, że udało Zobacz więcej
Kulinarne RW
Kulinarne RW Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
Kulinarne rzuty wolne
Zrazy ze schabu

Zrazy ze schabu 2243

Jadłem je pierwszy raz chyba u teściowej, albo i teścia, bo oboje świetnie gotują. Zrazy ze schabu. Na pewno tańsze niż wołowe, na pewno szybciej się je robi, a czy gorsze w smaku? Nie uważam. Poza ty Zobacz więcej
Bilcia
Bilcia Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
Kuchnia Pełna Emocji
Zrazy wieprzowe

Zrazy wieprzowe 19642

Dziś pyszne zraziki - tym razem z użyciem mięska wieprzowego. Są świetnym sposobem na obiadek, przyjęcia- robi się je łatwo , a smakują wspaniale- zapraszam :) Zrazy wieprzowe - 6 kotletów ze schabu - Zobacz więcej
Czasami nie mam pomysłu na obiad. Przyznaję się. Wtedy robię sobie herbatę, siadam przy stole w kuchni i analizuję przepisy, które w ostatnim tygodniu rzuciły mi się gdzieś w oczy. W kuchni lubię eksp Zobacz więcej
Krys
Krys Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
Kuchnia u Krysi
Roladki schabowe nadziewane pieczarkami

Roladki schabowe nadziewane pieczarkami 10152

Kiedy znudzą się Wam sznycle, pieczenie, czy kotlety mielone oraz "zwykłe" schabowe, możecie ukryć w kawałkach mięsa różne, smaczne niespodzianki. Dzisiejsza moja propozycja to... roladki schabowe nad Zobacz więcej
Odmian zrazów i roladek jest tyle , że tylko wybierać jakie zrobić .Warto przygotować w większej ilości podwajając lub nawet potrajając ilość składników, bo tak jak wszystkie duszone mięsa są smacznie Zobacz więcej
sylka_rafcio
sylka_rafcio Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
Moje kuchcikowo
Pieczony schab

Pieczony schab 3945

  Czasami piekę szynkę, boczek czy też karkówkę. Schab to już prawdziwa rzadkość. Zdecydowanie wolę zrobić z niego kotlety czy też zrazy zawijane. Plusem pieczenia schabu jest to, że gdy zostanie się Zobacz więcej
Zrazy to potrawa z kawałków mięsa, podsmażonego i duszonego, z dodatkiem warzyw i przypraw. Zrazy należą do tradycyjnej kuchni staropolskiej. Zrazy można przygotować  z różnych gatunków mięsa. Mięso n Zobacz więcej
  Lubicie zrazy? A z farszem z marchewki jedliście już? Jest lekko słodki i tani a zrazy ze schabu nie potrzebują długiej obróbki termicznej.  Zrazy, które robiłam wcześniej zazwyczaj panierowałam w j Zobacz więcej
ramydada
ramydada Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
ramydada
Zrazy wieprzowe

Zrazy wieprzowe 11361

Nie miałam ostatnio czasu ani zbyt wielkiej weny do gotowania, a teraz siedzę zasmarkana w domu u rodziców i wyjadam resztki z lodówki. Nie mam też ze sobą swojego aparatu, a tymi, które tu są nie lub Zobacz więcej
Babciagramolka
Babciagramolka Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
Buniabaje w kuchni
Roladki ze schabu

Roladki ze schabu 2577

Czytaj więcej » Zobacz więcej
jakpomasle.pl
jakpomasle.pl Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
Jak Po Maśle
Zrazy z pieczarkami i kapustą

Zrazy z pieczarkami i kapustą 1735

Zrazy z pieczarkami i kapustą Zrazy inaczej zawijane kotlety. Pierwszy raz je zrobiłam i już teraz wiem na pewno, że nie po raz ostatni. Są smaczniejsze niż tradycyjne schabowe kotlety, chociaż więcej Zobacz więcej
ŻYCIE OD KUCHNI
ŻYCIE OD KUCHNI Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
życie od kuchni
faszerowany schab

faszerowany schab 3705

SKŁADNIKI : * 1,2 kg - 1,3 kg schabu bez kości * 350 g wołowego mięsa pieczeniowego * 6 - 7 jajek przepiórczych * 1 jajko kurze * olej rzepakowy z pierwszego tłoczenia * 1 ząbek czosnku * sól  * czarn Zobacz więcej
Pomysły na niedzielny i świąteczny obiad! Niedziela i święta to czas kiedy w rodzinnym gronie spotykamy się przy stole. Warto wówczas przygotować wyśmienity i niecodzienny posiłek, który zachwyci wszy Zobacz więcej
magdzialenka00
magdzialenka00 Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
mojamalakuchnia
Zrazy ze schabu

Zrazy ze schabu 288

Mamy listopad, czas więc na coś konkretnego! Zrazy te robiłam już wielokrotnie więc przepis zdecydowanie sprawdzony i godny polecenia. Mięso jest miękkie, delikatne i kruche, a nadzienie w postaci szy Zobacz więcej