Przepis na zupa z patisona

Baika w kuchni
Baika w kuchni Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
BAiKA w Kuchni
Zupa z patisona

Zupa z patisona 1437

Niedawno dostałyśmy od naszych przyjaciół duże, piękne patisony prosto z ogródka. Warzywa te są bardzo niedoceniane, a szkoda, bo są lekkostrawne i bogate w witaminy. Pachną jak dynia, a smakują Zobacz więcej
Patison jest rośliną z rodziny dyniowatych, nie tak znaną jak cukinia czy sama dynia, choć jest równie smaczny i zdrowy!Lekkostrawny, dietetyczny i bogaty w cenne dla naszego zdrowia właściwości. Zobacz więcej
Kaś
Kaś Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
Bake&Taste
Zupa krem z patisonów

Zupa krem z patisonów 1569

Mój osobisty hit sezonu. W ciągu osatnich tygodni przygotowuję ją co kilka dni - naprzemiennie z wersją cukiniową. Lekka, delikatna w smaku i tak jedwabiście kremowa. Idealna na obiad lub kolację. Zobacz więcej
Anka
Anka Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
Z miłości do gotowania
Zupa krem z patisonów

Zupa krem z patisonów 1643

Oprócz tego, że pięknie się prezentują, patisony także wybornie smakują. Są delikatne w smaku, dzięki czemu możemy przyrządzić je na wiele sposobów, a ich smak będzie zależał od użytych przez nas Zobacz więcej
10september
10september Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
Truskawkowa Fiesta
Zupa krem z patisona

Zupa krem z patisona 1128

Patison jest odmianą dyni zwyczajnej. Zawiera m.in. beta-karoten oraz witaminę A. Idealnie smakuje z innymi warzywami. Miękki miąższ sprawia, że jest bardzo delikatny. Na zbliżającą się jesień Zobacz więcej
Ania: Krzyś zrobił, pięknie pachnie ta zupka, syta jest. A poza tym dodaje się do niej kaszę jaglaną, która zwana jest królową kasz. Kasza ta wzmacnia nerki, harmonizuje śledzionę i żołądek, usuwa z Zobacz więcej
Zupa Krem z Patisonów i Pomidorów Patisony obrodziły mi w tym roku na potęgę. Nie nadążam ich przerabiać. Patisony smażone, pieczone, marynowane, aż nareszcie wylądowały w zupie. Choć pierwotne Zobacz więcej
Udało mi się nabyć na targu piękne żółte cukinie, a w domu czekały już żółte mini patisonki z ogrodu mojej mamy. W głowie świtała mi myśl, że gdzieś widziałam z tych cukinii zupę i rzeczywiście Zobacz więcej
Konstancja
Konstancja Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
atlassmakow.blogspot.com
Zupa z patisonów

Zupa z patisonów 19

SKŁADNIKI:( 2 porcje ) 1 porcja = 120 kcal 2 patisony średnia marchew cebula ząbek czosnku szklanka wody łyżka masła szczypta curry sól platki chili / pestki dyni / mleko kokosowe WYKONANIE: Zobacz więcej
Dziś kolejna zupa, tym razem jesienna Jesień to czas kiedy jest coraz chłodniej i łatwiej złapać przeziębienie a nawet jesienną chandrę. Jesienią też zaczynamy potrzebować rozgrzania, szczególnie po Zobacz więcej
Składniki: 1 żółty patison (średnica ok. 12 cm) 1 mały seler lub 3 łodygi naciowego 1 duża marchew 1 cebula lub kawałek pora 3 ząbki czosnku 5 szklanek bulionu warzywnego 2 łyżki oliwy (może być olej Zobacz więcej
akademia.ciastek
akademia.ciastek Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
akademia ciastek
Zupa krem z patisonów

Zupa krem z patisonów 68

Dzisiaj na obiad przygotowałam zupę krem z patisonów. Zupa ma lekko słodki smak i jest bardzo delikatna. Możesz ją podać z gęstym jogurtem, grzankami lub pietruszką. Składniki: - 4 patisony, - 2 -3 Zobacz więcej
Największy sezon na warzywa wciąż trwa. Już nie czuć w nich posmaku różnych nawozów i innej chemii. Są tak aromatyczne, tak zachęcające. Moje ulubieńce to patisony i bakłażany - najlepsze są smażone Zobacz więcej
Składniki: około 1,5 kg cukinii i/lub patisonów główka czosnku 200 ml niesłodzonego mleka sojowego kostka wędzonego tofu 2-3 łyżki sezamu łyżeczka soli, pieprz, szczypta gałki muszkatołowej Zobacz więcej
Wracając pamięcią wstecz chyba od zawsze uwielbiałam leczo. Już jako mała dziewczynka miałam w tym temacie swoje zdanie. Najbardziej smakowało mi leczo które przygotowywała znajoma rodziców zwana Zobacz więcej
Patison to bardzo smaczne, lekkostrawne i dietetyczne warzywo o delikatnym smaku. Zawiera sporo witaminy C i wiele innych dobroczynnych składników dla naszego organizmu. Co roku wiosną sadzę co Zobacz więcej
oqchnia.pl
oqchnia.pl Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
oQchnia!
Patison

Patison 1153

Patison Smaczne i lekkostrawne warzywo. Najbardziej lubię małe patisony w occie, choć smażone w panierce „ala” kotlet schabowy tez pycha. Oprócz smaku można je jeść i jeść ponieważ są niskokaloryczne Zobacz więcej
Patisony pojawiły się w mojej kuchni pierwszy raz i to od razu w dość dużej ilości. Część dodałam do leczo na zimę, część przyrządziłam jak zapiekane cukinie, ale w tej rywalizacji cukinie Zobacz więcej
Wszystkie fanki bladolicego brytyjskiego aktora przepraszam za zamieszanie i zapraszam na eHow. Dzisiejszy wpis nie odkryje sposobu, w który można umówić się na randkę ze wspomnianym już gwiazdorem (w Zobacz więcej
Patisony – pierwsze podejście Jeszcze nigdy nie jadłam patisonów – jak zobaczyłam je na targu w sobotę – postanowiłam nabyć dwa przepiękne okazy z zamysłem przyrządzenia ich z jakimś farszem. Zobacz więcej