49. Makaron z wędzonym łososiem i mascarpone

49 kliknięć
03.02.2013
blog: A tymczasem w kuchni

Przepis: 49. Makaron z wędzonym łososiem i mascarpone

Z tego co wiem (od rodowitego Włocha-kucharza), do wody na makaron absolutnie nie dodajemy oliwy z oliwek!! Jedynie sól. Oliwa z oliwek może rzeczywiście spowoduje,że makaron nie będzie się sklejał,ale powoduje również,że makaron traci na smaku i nie wchłania sosu. Między innymi dlatego makaron gotuje się al dente. Żeby doszedł w sosie :)Pozdrawiam ciepło! OdpowiedzUsuń

Zobacz także przepisy na:

    baaaraneeek
    baaaraneeek Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
    ALBA
    Makaron z wędzonym łososiem

    Makaron z wędzonym łososiem 2110

    Patrycja
    Patrycja Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
    Trufla
    Wędzony łosoś. Makaron.

    Wędzony łosoś. Makaron. 2973