5. Tapenada. Po co kupować jak można zrobić samemu?

172 kliknięcia
17.09.2011
blog: gastronomyGO!

Przepis: 5. Tapenada. Po co kupować jak można zrobić samemu?

Hej! Dzisiaj prezentuję wam tapenadę. Tradycyjną francuską pastę do smarowania bagietek. Pyszna przystawka zaostrzająca apetyt. Smak jej można urozmaicać dodając rozmaite dodatki takie jak np.: sok z cytryny, musztardę czy zioła.. Ja prezentuję naj-klasyczniejszą z klasycznych :) Oczywiście wariant zielony też dozwolony jednak u mnie dzisiaj króluje czarna. Bon appetit ! :) KOSZT: oliwki: 2,70 zł bagietka: 2,60 zł kapary: 3,90...

Zobacz także przepisy na:

    crustanddust
    crustanddust Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
    Crust and Dust
    Tapenada figowo-oliwkowa

    Tapenada figowo-oliwkowa 47

    amenuplease
    amenuplease Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
    A menu please!
    Tapenada

    Tapenada 291

    Est-Ouest
    Est-Ouest Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
    Est-Ouest
    Pączki Bomboloni od Tapenady

    Pączki Bomboloni od Tapenady 41

    Aleex
    Aleex Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
    W mojej kuchni
    Tapenada (pasta z oliwek) wg Aleex

    Tapenada (pasta z oliwek) wg Aleex 30

    Pan Kejk
    Pan Kejk Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
    www.pankejk.pl
    Tapenada

    Tapenada 76