Ajerkoniak-  domowy likier jajeczny

2602 kliknięcia
19.01.2014
blog: Tradycyjna Kuchnia

Przepis: Ajerkoniak- domowy likier jajeczny

Ajerkoniak (niem. Eier - jajka) jest to kremowy napój alkoholowy sporządzony z żółtek jaj kurzych utartych z cukrem i spirytusem (bądź wódką). Nie wiem jak wy, ale ja uwielbiam ten smak :) Składniki: 4 żółtka 200 ml spirytusu lub wódki 200 ml zagęszczonego, niesłodzonego mleczka z puszki 20 dag cukru pudru ½ opakowania cukru wanilinowego lub 1 starta laska wanilii Wykonanie: Ubijać żółtka, dosypując cukier puder i cukier wanil...

DODANO DO 1 zeszytu:

Zobacz także przepisy na:

    Franky
    Franky Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
    PrzepioTeka
    Ajerkoniak

    Ajerkoniak 2665