Ajerkoniak - likier jajeczny

2291 kliknięć
10.08.2014
blog: kuchnia na obcasach

Przepis: Ajerkoniak - likier jajeczny

Składniki: Sposób przygotowania: Mleko zagotowujemy i odstawiamy do wystudzenia. Żółtka ucieramy z cukrem i cukrem waniliowym na kogel mogel. Dolewamy ostudzone mleko, cały czas miksując. Następnie wlewamy bardzo powoli spirytus i cały czas miksujemy do uzyskania gładkiej, jednolitej konsystencji.

DODANO DO 2 zeszytów:

Zobacz także przepisy na:

    Thedesirablesinner
    Thedesirablesinner Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
    Simply Delicious
    Likier jajeczny

    Likier jajeczny 5110

    Beata
    Beata Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
    Magazyn Kuchenny
    Likier jajeczny (ajerkoniak)

    Likier jajeczny (ajerkoniak) 747

    Anyzkowo
    Anyzkowo Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
    Anyżkowo
    Likier jajeczny. Ajerkoniak

    Likier jajeczny. Ajerkoniak 108

    mysweetalife
    mysweetalife Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
    mysweetalife
    Ajerkoniak - likier jajeczny

    Ajerkoniak - likier jajeczny 328

    Pan Piter
    Pan Piter Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
    Twoje nalewki
    Ajerkoniak - likier jajeczny

    Ajerkoniak - likier jajeczny 485

    Aneczq1987
    Aneczq1987 Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
    Maruda w kuchni
    LIkier jajeczny - Ajerkoniak

    LIkier jajeczny - Ajerkoniak 4251

    mufinka79
    mufinka79 Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
    kuchnia na obcasach
    Ajerkoniak - likier jajeczny

    Ajerkoniak - likier jajeczny 2291