Alio, olio e peperoncino. Włoska klasyka.

84 kliknięcia
02.11.2013
blog: Kulinarne podróże

Przepis: Alio, olio e peperoncino. Włoska klasyka.

Makaron. Najprościej.  Jeden z tych, które smakują mi zawsze.  Kwintesencja włoskiej kuchni. Czystość i prostota smaków.  Wystarczy nie przypalić czosnku :) Jeśli jakimś trafem, jeszcze nie jedliście - naprawdę polecam! :-) *      *      * Aglio, olio e peperoncino.  /porcja dla dwóch osób/ ok 300 g makaronu (u mnie tagliatelle) oliwa (warto użyć oliwy naprawdę dobrej jakości) 1 suszona papryczka peperoncino 4 ząbki czosnku, p...

DODANO DO 2 zeszytów:

Zobacz także przepisy na:

    Gonia
    Gonia Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
    Modern Taste
    Aglio e olio

    Aglio e olio 104

    Sauté
    Sauté Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
    Sauté
    Spaghetti aglio olio e peperoncino

    Spaghetti aglio olio e peperoncino 105

    Ostry Kęs
    Ostry Kęs Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
    Ostry Kęs
    Spaghetti aglio olio peperoncino

    Spaghetti aglio olio peperoncino 45

    o!kuchnia
    o!kuchnia Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
    o!kuchnia
    Spaghetti aglio, olio e peperoncino

    Spaghetti aglio, olio e peperoncino 112