Alzacki sposób na mięso w cieście

114 kliknięć
23.06.2014
blog: Wino i kuchnia

Przepis: Alzacki sposób na mięso w cieście

To ostatni alzacki wpis. W sumie zebrałam dla Was sześć dań i sześć słynnych alzackich szczepów, z których powstają wspaniałe wina. Doceniane szczególnie w letnie dni, gdyż można podać je do lekkich dań, sałatek czy ryby lub jako aperitif. Prezentowałam już szczepy: gewürztraminer, pinot gris, riesling, muscat oraz sylvaner. Dziś przyszedł czas na pinot blanc. Jak pisze Michał Bardel, historycznie jest to ostatnie, najmłodsze ...

Zobacz także przepisy na:

    pistachio-lo
    pistachio-lo Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
    pistachio-lo
    Smaki Azacji. Coq au riesling

    Smaki Azacji. Coq au riesling 80

    grazyna0071
    grazyna0071 Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
    Grażyna gotuje
    Kapusta kiszona po alzacku

    Kapusta kiszona po alzacku 98

    Istria
    Istria Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
    Moje codzienne przyjemności
    CIASTO FILO Z MIĘSEM

    CIASTO FILO Z MIĘSEM 1296

    Krokodyl
    Krokodyl Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
    Pomarańcza
    After Work - W Cafe Spokojna

    After Work - W Cafe Spokojna 206