ash reshteh (perska zupa z soczewicą, fasolą i cieciorką)

16 kliknięć
03.11.2018
blog: stajnia gołębie od kuchni

Przepis: ash reshteh (perska zupa z soczewicą, fasolą i cieciorką)

Składniki: Fasolę, cieciorkę i soczewicę namoczyć przez noc. Zioła posiekać. Na oliwie zeszklić cebulę z czosnkiem, dodać soli, pieprzu i kurkumy. Wrzucić fasolę, soczewicę i cieciorkę, dolać wody. Gotować aż fasola będzie miękka. Dodać makaron, gotować kolejnych 10. Na koniec dodać kubek śmietany/jogurtu/maślanki. Podawać.    

DODANO DO 1 zeszytu:

Zobacz także przepisy na:

    Razowa Finezja
    Razowa Finezja Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
    Razowa Finezja
    Zupa z cieciorki

    Zupa z cieciorki 4022

    Delicious Titbits
    Delicious Titbits Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
    Delicious titbits
    Zupa z cieciorką

    Zupa z cieciorką 2559

    vegetivna
    vegetivna Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
    Vegetivna
    Zupa z cieciorki

    Zupa z cieciorki 4095

    Wiolcia
    Wiolcia Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
    smak słodyczy
    zupa z cieciorki

    zupa z cieciorki 2436

    MarciochaKucharzy
    MarciochaKucharzy Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
    MarciochaKucharzy
    Zupa krem z cieciorki

    Zupa krem z cieciorki 4134