Bacalhau com Natas - Dorsz po portugalsku II

576 kliknięć
07.07.2014
blog: Our Tasty Travel

Przepis: Bacalhau com Natas - Dorsz po portugalsku II

Bacalhau com Natas to suszony dorsz w śmietanie, a właściwie bechamelowym sosie. Podobnie jak bacalhau a bras, jest to jeden z najpopularniejszych portugalskich sposobów na tę rybę. Danie jest raczej ciężkie jak na upał, nie miałam więc okazji spróbować go podczas wakacji. Wynagrodził mi to mój brazylijski kumpel, który przyrządził mi bacalhau com natas, takie jakie pamiętał z rodzinnego domu. Było przepyszne! Odtworzyłam wczo...

DODANO DO 2 zeszytów:

Zobacz także przepisy na:

    dania_kontra_ania
    dania_kontra_ania Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
    dania kontra ania
    Portucale (Warszawa)

    Portucale (Warszawa) 76

    Neiven
    Neiven Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
    Przepisy z podróży
    Bacalhau à Brás

    Bacalhau à Brás 332

    aniahate
    aniahate Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
    Z miłości do życia
    Bacalhau com natas

    Bacalhau com natas 1225

    dania_kontra_ania
    dania_kontra_ania Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
    dania kontra ania
    Destino (Kraków)

    Destino (Kraków) 148

    basjula
    basjula Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
    BasJulowe pasje
    Portugalia na talerzu cz. II

    Portugalia na talerzu cz. II 114