Bacalhau gomes de sa

492 kliknięcia
02.03.2013
blog: Kulinarne Eskapady

Przepis: Bacalhau gomes de sa

Bacalhau, czyli suszony solony dorsz to jeden z podstawowych składników kuchni portugalskiej. Podobno Portugalczycy znają 365 sposobów na bacalhau, czyli tyle, ile jest dni w roku. W Polsce niełatwo zdobyć suszonego dorsza, więc użyłam świeżego. Jeśli jednak udałoby się zdobyć oryginalnego bacalhau, to przed dodaniem go do potrawy należy moczyć go w wodzie z dodatkiem mleka przez około 12 godzin, co jakiś czas zmieniając wodę ...

Zobacz także przepisy na:

    Smakalajzyt.pl
    Smakalajzyt.pl Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
    Smakalajzyt
    Bacalhau

    Bacalhau 1641

    Neiven
    Neiven Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
    Przepisy z podróży
    Bacalhau à Brás

    Bacalhau à Brás 329

    zucchini-blues
    zucchini-blues Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
    zucchini-blues
    Pasteis de bacalhau

    Pasteis de bacalhau 220

    Moni
    Moni Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
    Kulinarne Eskapady
    Pasteis de bacalhau

    Pasteis de bacalhau 740

    Greta
    Greta Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
    winegreta
    Bacalhau czyli dorsz inaczej

    Bacalhau czyli dorsz inaczej 597

    SoSlowCuisine
    SoSlowCuisine Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
    soslowcuisine
    Bacalhau à Brás

    Bacalhau à Brás 288

    Szczypta.com
    Szczypta.com Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
    SzczyptaCom
    Bacalhau

    Bacalhau 733

    Polonesa i Brasileiro
    Polonesa i Brasileiro Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
    Smaki Brazylii
    Moqueca de bacalhau

    Moqueca de bacalhau 511

    Moni
    Moni Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
    Kulinarne Eskapady
    Bacalhau gomes de sa

    Bacalhau gomes de sa 492