Bakterie kwasu mlekowego, fermentacja mleka

24 kliknięcia
12.08.2016
blog: Sery Rzemieślnicze

Przepis: Bakterie kwasu mlekowego, fermentacja mleka

Bakterie kwasu mlekowego to pożyteczne mikroorganizmy, dzięki którym zachodzi proces fermentacji. Fermentacja od setek lat służyła jako przedłużenie przydatności produktów do spożycia. Skupmy się więc przez chwilę na tym fascynującym procesie, czym jest fermentacja, jakie są jej rodzaje i co najważniejsze jakie ma znaczenie w produkcji sera i innych przetworów mlecznych. Fermentacja – definicja i rodzaje Fermentacja jest natur...

Zobacz także przepisy na:

    greenmorning.pl
    greenmorning.pl Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
    GreenMorning.pl
    Jak zrobić jogurt

    Jak zrobić jogurt 199

    AdamPiekarz
    AdamPiekarz Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
    AdamPiekarz
    o zakwasie

    o zakwasie 105

    Codziennik kuchenny
    Codziennik kuchenny Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
    Codziennik Kuchenny
    Zsiadłe mleko

    Zsiadłe mleko 86